Ärsytetty KooKoo rikkomaan kuparista

MESTIS / Ennakko
Juha Juujärven mukaan juuri Janne Öfverströmin edustama "santapaperiosasto" ratkaisi ensimmäisen kohtaamisen turkulaisten eduksi.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Perjantai-illan huipennukseksi Kouvolassa nähdään Mestiksen välieräkiekkoa, kun TUTO saapuu haastamaan isäntäjoukkuetta. Vaikka KooKoo hallitsi sarjan ensimmäistä ottelua lähestulkoon ensimmäisestä aloituksesta loppusummeriin saakka, piti TUTO kotietunsa, ja mustaoransseilla on sarjassa edelleen nolla tehtyä maalia.

Viime keskiviikon ottelun peliesitys Kupittaalla lupaa kouvolalaisille tappiosta huolimatta hyvää. KooKoo tuli kamppailuun hyvällä sykkeellä ja pystyi pitämään peli-ilmeensä läpi ottelun. Ainoastaan TUTOn maalivahti Tommi Virtasen ilmiömäinen peli, KooKoon huono ylivoima ja surkea viimeistely estivät mustaoransseja kaappaamasta kotietua turkulaisilta.

KooKoon onkin saatava maalivainunsa takaisin niin tasaviisikoin kuin ylivoimallakin. Hokki-sarja osoitti, että tasakentällisin KooKoon paukut riittävät useidenkin maalien latomiseen, mutta ylivoima kouvolalaisilla on ollut tehotonta läpi playoffien ja se kaipaa pikaista petraamista. Nyt olisi aika päävalmentaja Juha Juujärven mainostaman "santapaperiosaston" nostaa päätään.

TUTO sen sijaan esitti keskiviikon pelissä hyvää ja viisasta puolustuspelaamista. Tosin aika ajoin ainoastaan maalivahti Virtanen ja onnetar estivät turkulaisten takaiskut. Nyt kun Toverit ovat osoittaneet, että se pystyy iskemään laajalla rintamalla maaleja KooKoon virheistä, voi TUTO matkata luottavaisin mielin kouvolaan.

Liikaan tyytyväisyyteen ei kuitenkaan kannata tuudittautua. TUTOn käskyttäjä Juhani Tamminen kiitteli joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen jälkeen ottelun yleiskuvaa. Hänen mukaansa oli mukavaa nähdä kaksi tosissaan peliä rakentavaa ja hyökkäävää joukkuetta kaukalossa.

TUTOlta on kuitenkin pakko löytyä uhrautuvaisuutta varsinkin puolustuksessa, mikäli se haluaa yrittää katkaista sarjan jo sunnuntaina kotonaan. Suututettu KooKoo puskee varmasti kotiluolassaan päälle vielä kahta kovemmin kuin taannoin Turussa.

Joukkueiden lopulliset kokoonpanot selviävät vasta myöhemmin ottelupäivänä. KooKoon kokoonpanoon ei ole luultavasti luvassa muutoksia. Maalitolppien välissä saatetaan tosin nähdä vaihtelua, sillä Mikko Rämön suoritus Kupittaalla ei ollut missään nimessä vahvimmasta päästä, vaikka tappiosta miestä ei yksinään voikaan syyttää.

Myös turkulaisten kokoonpano tulee todennäköisesti olemaan Tammisen sanoin "permanentti". Viime pelin alla kuumeilu pudotti Tony Vidgrenin kokoonpanosta, ja nähtäväksi jää, onko tauti pitkäaikainen tai leviävää sorttia.

Ottelu 1: Maalintekopeli nimeltä jääkiekko

» Lähetä palautetta toimitukselle