Kuuma kamppailu Kouvolassa

MESTIS / Raportti
Nickerson ei saanut pelata ottelua loppuun asti.
Kuva © Miikka Mikkola
Kouvolan KooKoo ja TUTO Turusta ottivat yhteen Kouvolan hornankattilassa perjantai-iltana. Kouvolalaiset eivät saaneet missään vaiheessa ottelua maalihanojaan auki, vaan laukaukset kilpistyivät viimeistään koko ottelun loistavasti pelanneeseen Tommi Virtaseen. Ottelu päättyi TUTOn 4-1 voittoon.

- Sanoin klubilla ennen peliä, että tulette näkemään hyvin valmistautuneen TUTOn. Eikä mulla ole tapana puhua paskaa, sanoi lehdistötilaisuuden alussa Juhani Tamminen.

Ensimmäinen erä oli kuvailtavissa verkkaiseksi. Molemmat joukkueet aloittivat suorastaan kyttäilemällä. Kouvolalaisyleisö joutui avauserässä hiljentymään kahdesti. Aki Keinänen survoi maalinedustalta avausmaalin ja Ville-Vesa Vainiola viimeisteli komean läpiajomaalin. Tuomarilinja ei miellyttänyt kotijoukkueen apuvalmentaja Jarno Kultasta, vaan mies ajettiin käytöksen vuoksi suihkuun ensimmäisen erän lopuksi.

- Kun jäätiin 2-0-tappiolle siihen erän loppuun, niin pikkusen ehkä osalla usko siihen omaan pelaamiseen hiipui, analysoi joukkueensa peliä Juha Juujärvi.

Jäähyily alkoi ja tunteet alkoivat kuumentua toisessa erässä.  Kouvolan kuuluisin parta Matt Nickerson alkoi kuumennella vierasjoukkueen pelaajistoa ja muutamakin valkopaita näytti olevansa valmis haasteeseen vastaamaankin.

Derek Famulare synkensi kouvolalaisten iltaa ennestään ajassa 31.50. Mustaoranssien maalivahdilla Mikko Rämöllä ei ollut onnea läpiäajojen kanssa, sillä Famularenkin maali syntyi kouvolalaispuolustuksen haparoinnin tuloksena.

- Meidän maalivahdilla oli koko ottelussa kolmetoista torjuntaa. Ne oli ammattimiesten ratkaisuja niistä paikoista mitkä sai ja mitkä lahjoitettiin. Niistä tuli omalla huolimattomuudella kaksi, pohdiskeli Juujärvi.

KooKoolle annettiin mahdollisuuksia kaventaa maalieroa ylivoimalla peräti kolmesti, mutta tulosta ei syntynyt.

- Toinen erä ei ollut meiltä niin hyvä, summaili kotijoukkueen käskijä.

Kolmannessa erässä tapahtuu

Puolustajajärkäle Matt Nickerson syttyi täyteen liekkiin kolmannessa erässä.  Mies alkoi taklailla ja kuumentua mitä pidemmälle kolmatta erää mentiin. Janne Öfverström alkoi toden teolla haastaa partasuuta hanskaushommiin ja puolessa välissä erää turkulainen teki  ns. ”jarkkoruudut”; Miehet pyörittelivät hetken ranteitaan ja Nickersonin tiputtaessa hanskat, TUTO-mies poistui rauhallisesti paikalta. Tuloksena Nickersonille käytöskymppi. Amerikkalainen hommasi itsensä pian sen jälkeen myös suihkuun.

Kolmannessä erässä kotijoukkue pelasi vahvasti. Turkulaiset joutuivat purkamaan kiekkoa päätyyn ja jäähyilemään ja mustaoransseille tarjottiin tuhannen taalan paikkoja jopa tasoittaa ottelu. Tyhjin käsin kotijoukkue ei kuitenkaan joutunut pukuhuoneisiin poistumaan, sillä kuudella kolmea vastaan pelatessa TPS-laina Santtu Huhtala sohi kiekon Tommi Virtasen selän taakse maalinedusruuhkasta.

- Kolmannessa erässä jokainen näki mitä se oli. Lopulta yksi maali saatiin siihen ja annettiin sitten paikka kaventaa, eikä onnistuttu. Tottakai pelaajien itseluottamus viimeistelyn suhteen on tällä hetkellä vähän puutteellinen, suomi omiaan Juujärvi.

Mikael Aaltosen 4-1-maali tyhjiin oli kosmetiikkaa. KooKoo matkustaa heti huomenna HCK:n vieraaksi Keravalle. TUTO saa pidemmän huilun ja nähdään tositoimissa seuraavan kerran ensi keskiviikkona kotonaan, kun vierailijaksi Turkuun saapuu LeKi Lempäälästä.