Viimeinen etappi ennen joulutaukoa

MESTIS / Ennakko
Sport ei ole antanut FPS:n yllättää itseään tällä kaudella. Eikä ennakkoarvioissa näin tule tälläkään kerralla käymään. FPS:n ainoa ase lienee laadukas maalivahtipeli, sillä vajaanakin Sportin materiaali on FPS:n omaa laadukkaampi.

Joulutauko tulee molemmille joukkuelle kreivin aikaan. FPS:llä tappioita on niskassa jo enemmän kuin kellekään soisi eikä tilanne näytä helpommalta tässäkään ottelussa. Sportin pitkaaikaiset poissaolijat ovat jo jäällä, mutta illan otteluun heitä tuskin tullaan luisteluttamaan.

Forssalla synkkä joulukuu... ja marraskuu...

Pitkillä putkilla on tapana jatkua kiusallisen pitkään. Niin on käynyt Forssalle, jonka voitottomien otteluiden putki on jo yhdentoista ottelun mittainen. Joukkue on viimeksi voittanut ottelun lokakuussa.

Pitkäksi on venynyt myös joukkueen loukkaantumisputki. Rannevammaa poteva Heikki Saarinen, selkävaivainen Toni Vähämäki, Polvipotilas Janne Juppo ja olkapäänsä loukannut Jouni Kulonen jatkavat pitkäaikaispotilaiden listalla . Myös maalivahtikysymys hieman avoin. Viimeistä otteluaan Raumalta lainassa oleva Mikael Vuorio otettiin maalilta pois kahden erän jälkeen Salamat-matsissa nivusongelman takia. Vuorio pääsi tämän vuoksi vasta torstaina jäälle. Vuorion pelaaminen selviää vasta perjantaina aamulla. Jos Vuorio ei pelaa, on todennäköinen valinta Tommi Kela. Ilveksestä FPS:aan tullut kassari Krister Antila on näyttänyt pelimiehen merkkejä treeneissä, eikä olisi ihme jos Antila maalinsuulle luistelee.

- Pätevältä kaveriltahan Antila vaikuttaa. Hän pelasi alkukauden Ilveksen A:ssa, mutta sitten loppui peliaika kun Tuukka Rask siirrettiin hakemaan tuntumaa junnuihin. Antila pääsee nyt tammikuussa pois intistä, joten tilanne paranee siltä osin, joukkueen kakkosvalmentaja Pasi Vuorela valottaa.

Poissa saattaa olla myös polveaan loukannut Martin Lamich. Miehen pelikunto tarkistetaan niinikään pelipäivän aikana.

Sportin yhdestoista askel jouluun

Tammisen lanseeraama "yksitoista askelta jouluun" on ottamassa viimeisen askeleen. Voitolla Forssasta olisi yhdentoista ottelun seassa seitsemän voittoa, mikä on osapuilleen kohdillaan tavoitteen kanssa. Tavoite ei ole mahdoton, sillä Sport on voittanut kauden kummatkin kohtaamiset varsin selkein numeroin.

Sportin avainpelaajien vammat alkavat tulla päätökseen. Kaikki sairastuvan pelaajat ovat käyneet jäällä, mutta vain Pete Suonpää on palannut tositoimiin. Aku Limnell, Markus Jämsä, Pasi Kuusisto ja Tuomas Luotonen tuskin pukevat pelikamojaan päälle vielä tähän otteluun, vaan harjoittelevat joulutauolla itsensä kuntoon ja palaavat vasta 6.1. kaukaloon. Kim Nabb on poissa ottelusta nuorten maajoukkue-edustuksen vuoksi.

Maalivahtikysymys on kahden kauppa. Viime aikoina vastuuta saanut Håkan Danielsson on torjunut mallikkaasti Marko Härkösen saatua paljon kaivattua lepoa. Maalinsuulle voi odottaa kumpaa tahansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle