FPS jahtaamaan tulikuumaa Ahmaa

MESTIS / Ennakko
Kotijoukkue Ahmat on pelannut suorastaan loistavasti, eikä joukkue ole hävinnyt miesmuistiin. Myös vierailija FPS alkaa saada juonesta kiinni eikä tule tarjoamaan Ahmoille helppoja pisteitä. Kolmella kentällisellä Hyvinkäälle lähtevä FPS luottaa jälleen vastahyökkäyksiinsä, joista pitää rankaista kovalla prosentilla hakeakseen pinnat Hyvinkäältä.

Ahmat pelaa tällä hetkellä kiistatta historiansa parasta kiekkoa. Aiemmin kaudella joukkue teki uuden ennätyksensä ottamalla kuusi perättäistä voittoa, ja nyt koossa on taas ennätystä sivuavasti kuuden tappiottoman ottelun putki. Voitto tai tasapeli FPS:ää vastaan toisi mukanaan uuden ennätyksen. Ahmat ei ole myöskään jäänyt pisteittä kotonaan viimeisimpien kymmenen ottelun aikana.

Varsinkin ykkösketju Miika Jäske - JP Loikas - Jukka Penttinen on Ahmoilla jyrännyt vakuuttavasti, mikä näkyy myös Mestiksen pistepörssissä. UJK:ta vastaan vaatimattomat 3+3 tehot mättänyt Miika Jäske teki kotona TuToa vastaan toisen hattutemppunsa kolmessa ottelussa, jolla hän nousi Mestiksen pistepörssin kärkeen. Kakkosena ko. tilastossa on edellämainittu Penttinen, joka muodostaa sarjan tämän hetken kuumimman kolmikon yhdessä Juha-Pekka Loikaksen kanssa. Näiden herrojen kanssa FPS:n on syytä olla varuillaan - he ovat osuneet 13 kertaa kolmessa viime ottelussaan.

Vierailijoilla on iskun paikkansa Ahmojen maalivahtiosastoon, joka ainakin paperilla heikkeni huomattavasti Alfie Michaudin saatua kutsu takaisin Tapparaan. Michaudin manttelinperijäksi nousi väliaikaisesti ensimmäistä Mestis-kauttaan torjuva Joonas Lindberg, joka aloitti hyvin maalillaan jättäen TuTon vain kahteen osumaan.

Toinen nousukiitäjä

Ahmoja hieman lyhyempi nousujohteinen käyrä on vierailija FPS:lla, joka ensin kaatoi kotonaan KJT:n selkeästi ja tämän jälkeen yllätti vieraissa Hermeksen. Hermes-ottelusta kuumeen johdosta sivussa ollut maalivahti Juha-Matti Taponen palaa kokoonpanoon, mutta ei kuitenkaan asetu maalipuiden väliin. Pasi Keinänen jatkaa forssalaismaalin varjelua, missä hän onnistui varsin kelvollisesti torjuen 44:sta vedosta 39 keskiviikkoisessa Hermes-kohtaamisessa.

Lainamiehistä Jaakko Hagelberg, Harri Suutarinen sekä Janne Juppo jatkavat miehistössä. FPS lähtee Hyvinkäälle vahvistuksista huolimatta kolmella kentällisellä, sillä Juha Nurmisto on edelleen poissa sitkeän nivusvamman takia ja Marko Ronkaisen viime ottelut poissa pitäneet henkilökohtaiset syyt pitävät miehen poissa myös tänään. Vääntömomenttia vie Jarno Kanteluksen puuttuminen kokoonpanosta, sekä pitkäaikaispotilaan Rami Jokisen poissaolo.

Entinen Ahma Tuomo Hirvonen on alkanut saada peliaikaa FPS:n kokoonpanossa ja tänään mies pelaa ykköskentän takana Heikki Saarisen kanssa. Ykkösvitja pitää muotonsa keskiviikkoisesta, jolloin Rami Mattila avasi maalitilinsä kahdella osumalla ja Matti Raunio iski taululle peräti viisi tehopinnaa. Ketjua sentteröi Jokipojista Forssaan ennen kautta siirtynyt Tapio Ahtonen.

Paikallisten kannattaa pitää silmällä FPS:n kolmosvitjaa, joka on muodossa Andrei Makrov - Jukka-Pekka Koistinen - Jussi Eloranta. Joku voisi vaikka väittää, että vauhtia on kuin Monzassa.


Joukkueiden kentälliset illan otteluun:

AHMAT

Jäske-Loikas-Penttinen

Korkeavuori-Virta

Pulkkinen-Lehtinen-Hakonen

Kaunismäki-Tamminen

Tikkanen-Eriksson-Heiskanen

Sjöblom-From

Kolari-Juvakoski-Elomaa

O Tukonen

FPS

Raunio-Ahtonen-Mattila

Saarinen-Hirvonen

Kinnunen-Suutarinen-Hagelberg

Anssi Rantanen-Juppo

Makrov-Koistinen-Eloranta

Kulmala-Asko Rantanen

Huuhanmäki

Lehtinen

» Lähetä palautetta toimitukselle