Ilves punnersi voittoon vaikean alun jälkeen – "Vaihdettiin jätkien päät"

LIIGA / Raportti
Ilves nappasi kolmannen perättäisen voittonsa.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves jatkoi voittojen tiellä, kun se kaatoi Hakametsässä SaiPan niukasti 2–1. Ensimmäinen erä oli kotijoukkueelta heikko, mutta Ilves paransi pelin loppua kohden.

SaiPa sai ottelun hallintaansa heti alusta lähtien. Ensimmäisellä minuutilla Curtis Hamiltonilla oli jo paikka pistää vieraat johtoon, kun kiekko jäi pitkäksi aikaa pomppimaan Hannu Toivosen eteen. Toivonen piti kuitenkin längit tiukasti kiinni, eikä Hamilton onnistunut viemään vieraita johtoon.

Vierasjoukkueen rynnistys kuitenkin jatkui, kun Ilves otti kaksi peräkkäistä jäähyä erän alussa. Ylivoimien paras paikka siunaantui SaiPan kultakypärä Matti Järviselle maalin edessä, kun Marcus Fageruddin purkuyritys epäonnistui, ja Järvinen pääsi laukomaan irtokiekon kohti Toivosta.

− Tekopaikkoja meillä oli. Ensimmäisessä erässä jäi maali uupumaan. Meillä oli hiton hyvä aloitus ja riittävästi paikkoja, SaiPan päävalmentaja Ari Santanen kommentoi.

Myös Ilves pääsi yrittämään avauserässä kertaalleen ylivoimaosumaa, kun Ilves-kasvatti Mikael Kuronen sai erän puolivälin jälkeen kaksiminuuttisen kampituksesta. SaiPa selviytyi kuitenkin hyvin alivoimastaan, eikä Ilves onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa.

Päät vaihtoon erätauolla

Toisessa erässä Ilves pääsi paremmin peliin mukaan, ja maalivahdeilla oli tasaisemmin torjuttavaa kuin ensimmäisessä erässä. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ajassa 32.20, kun Eemeli Suomen laukaus b-pisteeltä pomppi Jussi Markkasen selän taakse.

− Jätkien päät vaihdettiin ensimmäisellä erätauolla. Ensimmäinen erä oli ihan pilkkimistä, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi sivalsi omiaan pelin jälkeen.

Kivi ihmetteli joukkueensa uneliaita otteita.

− Kannattaisi varmaan ennen matsin alkua mennä suihkuun tai juosta seinää päin, että on valmiina peliin. Tämä on aggressiivinen peli, ei peliin voi lähteä unessa.

SaiPan jäähyt kostautuvat

Päätöserän alussa SaiPalle tarjottiin mahdollisuutta tulla pelissä tasoihin, kun Tapio Laakso sai jäähyn kampituksesta. SaiPa sai ylivoimapelinsä pyörimään suhteellisen hyvin, mutta Toivonen torjui kiekot varmasti.

Laakson jäähyn jälkeen vierasjoukkueelle vihellettiin kolme jäähyä lähes peräjälkeen. Ilves ei onnistunut lisäämään johtoaan kahdella ensimmäisellä yrityksellä, mutta aivan kolmannen ylivoiman lopussa runsaasti laukonut Ville Meskanen vei Ilveksen kahden maalin johtoon.

− Tykkään, että nuo nuoret juipit, Meskanen ja Koivula, haluavat ratkaista pelejä tahmeasta alusta huolimatta. Heidän ensimmäinen ylivoima meni perseelleen ja toisessa oli sama juttu. Kolmannessa ylivoimassa sitten tuli se maali, joka ratkaisi pelin tänään, Kivi sanoi.

SaiPa pääsi vielä maalin päähän ottelun lopulla. Kuronen punnersi maalille helposti ohi Ilves-puolustuksen. Kuronen kaatui maalia yrittäessään Toivosen päälle. Samalla Tero Koskiranta napautti maalin eteen jääneen irtokiekon reppuun.

Vierasjoukkue haki tasoitusta vielä ilman maalivahtia viimeiset puolitoista minuuttia. Ilves pääsi kuitenkin purkamaan kiekkoa hyvin pois alueeltaan ja piti loppuun asti 2−1-johtonsa.

− Jos otamme tuollaisen määrän jäähyjä, niin kyllä kiri, terävyys ja kaikki häviää siihen. Loppukiriä ei ollut kamalasti mahdollisuutta rakentaa, Santanen harmitteli.