Nikon ensiesiintyminen uudessa peliasussa setänsä vanhaa seuraa vastaan − kiusaako Koivula jälleen SaiPaa?

LIIGA / Ennakko
Koivula oli edellisen kohtaamisen sankari. Nyt kortit jaetaan uudelleen.
Kuva © Jarno Hietanen
Voittojen tielle palannut liigaysi Ilves kohtaa kahdentenatoista majailevan SaiPan lauantaina Hakametsässä. Otteluun saataneen varsin hyvä tunnelma, sillä Lappeenrannasta on saapumassa muutama bussilastillinen SaiPa-kannattajia.

Joukkueet ovat kohdanneet kerran aiemmin tällä kaudella, kun Ilves kävi hakemassa jatkoaikavoiton Lappeenrannasta lukemin 3-4. Tuossa ottelussa nuori Ilves-lupaus Otto Koivula mätti kaksi maalia, joista ensimmäinen oli Koivulan uran ensimmäinen Liiga-osuma ja toinen oli ottelun voittomaali.

Ilves on esiintynyt viime otteluissaan varsin vakuuttavasti. Sekä JYP että Lukko ovat jääneet tupsukorvien hampaisiin. Kahta voittoa edelsi viiden ottelun tappioputki. Maalilla Hannu Toivonen on ollut vahvassa vireessä ja hyökkäystehoa on löytynyt laajalti.

Tuoren Ilves-hankinta Jerry D'Amigo sanoi ennen debyyttiään vihaavansa häviämistä. Ilves ei olekaan hävinnyt D'Amigon aikakaudella kertaakaan.

Joko amerikkalainen on tuonut piristysruiskeen tamperelaisten hyökkäyspeliin, tai sitten muuten niin rauhallisen D'Amigon tunteenpurkauksia tappion hetkellä jännitetään niin paljon, ettei Ilves ole suostunut jäämään ilman kolmea pistettä.

Ilveksen puolustuspäähän on tullut myös onnistumisia, kun viime peleissä kauden avausmaalinsa ovat tykittäneet sekä Veli-Matti Vittasmäki että Arto Laatikainen. Ilveksen poissaolijoina ovat tältä kaudelta pelinsä lopettamaan joutuneet Sami Sandell ja Jyri Niemi sekä pitkäaikaispotilas Teemu Rautiainen.

Perheenlisäystä saanut kapteeni Tapio Laakso palannee kokoonpanoon.

SaiPa on kaivannut viime aikoina otteisiinsa tasaisuutta. Pelin taso on heitellyt toisinaan otteluiden sisälläkin. SaiPa on kuitenkin kolmen ottelun pisteputkessa, jonka aikana ovat kaatuneet Sport ja KooKoo. Kärpät onnistui voittamaan SaiPan jatkoajalla. 

Koko Liigan alkukauden komeetta Curtis Hamilton johtaa maalipörssiä komealla tilastolla 10 maalia 14 ottelussa. Tulitukea pisteiden valossa on tarjonnut Matti Järvinen. Lisäksi Brock Trotter on esiintynyt edukseen viidessä pelaamassaan ottelussa.

Jussi Markkanen on pelannut valtaosan otteluista SaiPan maalinsuulla Jussi Olkinuoran tuuratessa tarvittaessa. Maalivahtipeli ei ole ollut Liigan loisteliainta, mutta ei SaiPa siihen ole kaatunutkaan.

SaiPa hankki vastikään KalPasta lähteneen Joni Nikon. Nikko tiedetään vahvaksi hyökkäyspään pelaajaksi, jolla on avuja maalintekoon Liiga-tasolla. On mielenkiintoista nähdä, miten 22-vuotias murtautuu SaiPan kokoonpanoon.

Nikon setä Jani Nikko on tunnettu Ilveksessä menestystäkin maistanut puolustaja. Nikko edusti urallaan Suomessa myös HPK:ta sekä HIFK:ta, voittaen molemmissa seuroissa mitaleita.

Seuraa Heitä

Otto Koivula #12 | AHL

Hyökkääjä

Koivula oli yksi suurista onnistujista joukkueiden edellisessä kohtaamisessa. Tuleeko nuoren laitahyökkääjän vyölle lisää Liiga-maaleja, kun lappeenrantalaiset luistelevat Hakametsän jäälle?

Joni Nikko #72 |

Laitahyökkääjä

Nikko debytoi SaiPan paidassa Ilves-ottelussa. Isokokoisella hyökkääjällä on potentiaalia maalintekoon. Osuuko maalitolppien väliin heti avausmatsissaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kiven päänauonta tuo tulosta
Ilves on onnistunut voittamaan kaksi edellistä otteluaan vakuuttavan kokonaisvaltaisella pelillä. Erityisesti puolustussuuntaan on otettu isoja askeleita eteenpäin. SaiPan otteet ovat olleet hyvin ailahtelevia, ja pelit ovat ratkenneet lähes poikkeuksetta maalin erolla. Tehokkaampi viimeistely kallistaa vaakakupin tamperelaisille.
4 5
0 2