Tuomarit puhuttivat Hämeenlinnan ystävyysottelussa: "Kaatuneet vihellettiin"

LIIGA / Raportti
Tappara oli potkun ja maalin verran edellä Hämeenlinnassa.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Tappara lähti ottelussa karkumatkalle toisen erä osumillaan. HPK kuitenkin raastoi ja taisteli ottelussa viimeisille sekunneille saakka.

Tappara aloitti maltilla ottelun HPK:ta vastaan ja Dominik Hrachovina vierasjoukkueen maalilla sai räpylän nopeasti lämpimäksi heti ensimmäisen erän alussa.

Ylivoimansa tehokkuudesta tunnettu Tappara sai ottelun alkuun mahdollisuuden ylivoimalla kahteenkin kertaan, eikä joukkue jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä.

HPK:n maalissa torjuntavastuun ottanut Antti Karjalainen ei mahtanut Martin Røymarkin ohjaukselle mitään. Røymark oli ottelun mittaan tuttu näky Karjalaisen tontin tuntumassa.

HPK maksoi kuitenkin potut pottuina nopeasti takaisin. Kotijoukkue tasoitti pelin hetken kuluttua Joonas Lehtivuoren terävällä sivalluksella siniviivasta joukkueen pelatessa ylivoimaa.

Tapparan kaksi seuraavaa osumaa oli osaltaan HPK:n passiivisuuden ansiota. Kauden mittaan runkosarjan kärkipaikkaa hallinnut Tappara sai rakennella rauhassa hyökkäystään kotijoukkueen puolustusalueella.

Hyökkäyspään hallinnan jälkeen Teemu Nurmi ja Otso Rantakari upottivat pikkumustan mieheen Karjalaisen selän taakse.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi osumia ottelun jälkeen.

− Tapparan tekemät maalit jäi ainoastaan ottelusta mietityttämään. Tietysti hyvä joukkue löytää paikat tehdä maalit, mutta tämän ottelun osumissa meille tuli liikaa virheitä.

− Molemmat joukkueet pelasivat hyvän ottelun ja kaikenlaista sattui ja tapahtui. Pelissä oli kova vaatimustaso ja olen tyytyväinen joukkueen tekemiseen. Kolmas maalikin oli meillä lähellä, mutta se jäi lopulta yritykseksi. Tämän viikon molemmat ottelut osoittivat joukkueen vahvuuden ja sen, että olemme menossa oikeaan suuntaan, Pennanen lopetti.

HPK kirii, raastaa ja haastaa

HPK:n kavennusosuma oli Shane O'Brienin käsialaa aivan toisen erän lopussa. Osuma oli O'Brienin ensimmäinen Liigassa ja se tuli kotijoukkueen kannalta tärkeään aikaan.

Pennanen otti aikalisän kolmannen erän alussa, kun kotijoukkueen peli oli selvästi potkun perässä Tapparaa ja pelaajat kaipasivat lepotaukoa pitkän kiekon jälkeen.

Reagointi tuotti positiivisen tuloksen kotijoukkueen kannalta ja HPK hallitsi isoa osaa kolmatta erää. Eero Somervuorella ja Lehtivuorella oli useita paikkoja tasoitukseen.

Myös Hrachovina Tapparan maalilla pompotteli kiekkoa pariin otteeseen, mutta sai hoidettua tilanteet lopulta rutiinilla.

HPK kirivaihdetta ei ottelun lopussa palkittu ja Tappara vei lopulta kolme pistettä mukanaan Tampereelle.

Tappara-luotsi Jussi Tapola arvioi joukkueensa ja tuomareiden onnistumista taiston tauottua.

− Tämä oli tällä kertaa tällainen hyvätasoinen ystävyysottelu, jossa nähtiin hyvää luistelua ja jääkiekkoa. Pelissä nähtiin hienoja maaleja ja varmasti olisi ollut ihan oikeutettua tänään, että ratkaisu oltaisiin nähty jatkoajalla.

− Keskustelimme pelin aikana tuomarilinjasta sen verran, että ainoastaan ne rikkeet nähtiin, missä pelaaja kaatui tai maila lensi kädestä. Kaikki muut rikkeet jäivät viheltämättä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo