KalPa hakee asetelmia pudotuspeleihin - Sportille kelpaisi jo tappioputken katkaisu

LIIGA / Ennakko
Illan kamppailu on Pekka Virralle viimeinen runkosarjan kotiottelu KalPa-penkin takana.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Runkosarjan viimeisessä kotiottelussa KalPa kohtaa yhdeksän ottelun mittaisessa tappioputkessa laahustavan Sportin. Vaasalaisten kausi päättyy runkosarjaan, mutta joukkue yrittää silti hakea kaudelle kunniakasta päätöstä.

KalPan runkosarja sujui erinomaisesti ja kamppailu Sportia vastaan on joukkueen viimeinen kotiottelu ennen pudotuspelejä. Kuopiolaiset ovat jo vakiinnuttaneet paikkansa kiinni pudotuspelien kotietuun, mutta panosta on vielä olemassa. Kahden pisteen sisällä olevat KalPa, JYP ja TPS taistelevat  paremmuusjärjestyksestä sijoilla 2.-4.

Alkuviikosta kuopiolaiset kävivät länsi-Suomessa kiertueella. Tiistaina joukkue kohtasi niin ikään Sportin kotona Vaasassa ja kilpipaidat saivat lopulta mukaansa täyden pistepotin lukemin 4-5. Keskiviikkona sen sijaan Ässät oli parempi numeroin 2-1.

Porissa kuopiolaisten jalka painoi aika lailla tiistain Sport-pelin jäljiltä, eikä joukkue esiintynyt läheskään parhaalla mahdollisella tavalla. Hyviä maalintekopaikkoja ei tullut käytännössä ollenkaan, vaikka joukkueen laukauksien määrä oli suuri. Peli pyöri pääasiassa kulmissa, eikä kiekkoa saatu toimitettua maalintekosektorille.

Porilaiset onnistuivat riisumaan kuopiolaiset aseistaan ja niinpä patapaidat voittivat suurimman osan kulmissa ja laidoissa käydyt kaksinkamppailut. Kaksinkamppailuvoimaa KalPa tulee tarvitsemaan, jos se meinaa mennä pitkälle kevään pudotuspeleissä.

Janne Keränen on runkosarjan päättyessä noussut taas esille myös maalien muodossa. Vikkelä laituri ei tehnyt helmikuussa maaliakaan, mutta nyt niitä on syntynyt jo kolmessa perättäisessä ottelussa. Niin ikään KalPan kakkoskenttä Balazs Sebok, Matias Myttynen, Mikko Nuutinen onnistui hienosti tiistain Sport-ottelussa.

Vierasjoukkue Sportin yhdeksän ottelun mittainen tappioputki ei annan kovin hyvää kuvaa joukkueen nykyisestä tilasta. Pudotuspelejä ei Vaasassa tänä keväänä pelata, mutta siitä huolimatta Sport varmasti taistelee kunniakkaasti runkosarjan loppuun saakka.

Panoksia antaa vielä se, että SaiPalla on laskennalliset mahdollisuudet mennä ohi ja pudottaa vaasalaiset koko sarjan jumbosijalle. Tämän joukkue haluaa varmasti välttää.

Jesse Paukun, Aleksi Ainalin ja Joel Kivirannan muodostama kakkoskenttä oli pelipäällä tiistain ottelussa kilpipaitoja vastaan. Ketju juoni kotijoukkueen maaleista kaksi. Paukun osuma oli hänelle ensimmäinen Sport-paidassa.

KalPalle kelpaisivat onnistumiset vielä runkosarjan loppuun - niiden myötä olisi hyvä lähteä kohti pudotuspelikevättä. Kotivoitto Sportista olisi juuri sellainen.

Seuraa Heitä

Balázs Sebők #86 |

Keskushyökkääjä

Parin pisteettömän kuukauden jälkeen sai tiistain Ässät-ottelussa tililleen kaksi syöttöpistettä. Nouseeko isoon rooliin pudotuspelien kynnyksellä?

Jesse Paukku #16 |

Laitahyökkääjä

Tiistaina KalPaa vastaan syntyi ensimmäinen maali Sport-paidassa. Onnistuuko myös tänään?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Sportin tappioputki kasvaa kymmeneen otteluun
Sport on hävinnyt yhdeksän ottelua peräkkäin, pisteitä tappioputken aikana joukkue on kerännyt vain yhden. Varsinkin viimeistely on tuottanut vaasalaisille ongelmia, sillä peräti viisi kertaa lopputuloksena on ollut nolla maalisarakkeessa. Edellinen kamppailu juuri KalPaa vastaan toi valoa tunnelin päähän Sportin iskettyä neljä maalia. Valo jää kuitenkin vain pilkahdukseksi, sillä myös toisesta sijasta taistelevat kuopiolaiset ottivat ottelusta opikseen ja lisäksi joukkue saa pelata kotikentällään.
3 4
1 2