Vajaamiehiset puolustukset kohtaavat Lahden lauantai-illassa

LIIGA / Ennakko
Loukkaantumiset ovat olleet koko kauden Pelicansin riesana.
Pelicans ja KooKoo kohtaavat lauantaina kolmannen kerran kuluvalla kaudella. Kauden ensimmäinen kohtaaminen Lahdessa päättyi lokakuun alussa lahtelaisten murskavoittoon 8-0, kun taas marraskuussa pussinokat hakivat jatkoajan jälkeen Kouvolasta kaksi pistettä.

Pelicans on illan otteluun lähdettäessä sarjataulukossa sijalla 8, kouvolalaiset miehittävät sarjan jumbopaikkaa. Pelicansin neljä viimeisintä kotipeliä ovat päättyneet kaikin mahdollisin skenaarioin; suoraan voittoon, suoraan tappioon sekä voittoon ja tappioon varsinaisen peliajan jälkeen. KooKoo on sarjan toiseksi heikoin vierasjoukkue, mutta on kolmesta edellisestä vieraspelistään onnistunut raapimaan kaksi voittoa.

Pelicansilla lähes enemmän miehiä sairastuvalla kuin terveenä

Koko kauden Pelicansia piinannut loukkaantumisongelma nousi uusiin mittoihin torstaisen Tappara-mittelön jälkeen. Ben Bloodin ja Antti Tyrväisen loukkaannuttua ottelussa, on Pelicansin vakiorosterissa tällä hetkellä terveenä 12 pelaajaa ja loukkaantuneena 11. Erityisesti ongelmia on puolustuksessa, josta sivussa on peräti kuusi pelaajaa. On tosin mahdollista, että Stefan Lassen ja Nico Manelius palaavat pelaavaan kokoonpanoon. 

Huolimatta useista puolustuksen kärkimiesten puuttumisesta, ovat suurimmat ongelmat Pelicansilla olleet maalinteossa. Viimeiseen viiteen otteluun lahtelaiset ovat onnistuneet maalinteossa ainoastaan seitsemästi. Iikka Kangasniemen paluu kokoonpanoon on selvästi piristänyt hyökkäyspelaamista, mutta kohtuuttoman suuret peliaikamäärät ovat vieneet kärkimiehiltä parasta tehoa pois pelaamisesta. Torstain ottelussa Tampereella Pelicansilla oli mukanaan vain kolme hyökkäysvitjaa, jonka seurauksena esimerkiksi kapteeni Antti Erkinjuntti kellotti peliaikaa yli 25 minuuttia.

Myös KooKoolla sairastupalaisia puolustuspäässä

Siinä missä kotijoukkue Pelicansilta on kuusi puolustajaa sivussa, joutuvat kouvolalaisetkit lähtemään otteluun ilman Mikko JokelaaVeeti Vainiota ja Julius Nyqvistia. Joukkue on jo ennestään päästäneet Liigassa toiseksi eniten maaleja. Hyökkäyskään ei ole ollut toivotulla tolalla, ja esimerkiksi isoihin rooleihin kaavailtut Josh Green ja Jarkko Immonen ovat esiintyneet heikosti. Suurinta roolia hyökkäyksessä on viime aikoina kantanut Jarkko Malisen johtama ykkösvitja, laidoillaan Juha-Pekka Haataja, sekä lahtelaisille hyvin tuttu Anrei Hakulinen.

Marraskuun lopulla Tuomas Tuokkolan komentoon hypänneen joukkueen otteita on leimannut suurilta osin epätasaisuus. KooKoo on pystynyt pelaamaan ottelun sisällä hyviä eriä, mutta paketin pitäminen kasassa täyden 60 minuutin ajan on tuottanut ongelmia. 

Seuraa Heitä

Valtteri Parikka #79 | Karlskoga

Puolustaja

Parikka on Pelicansin loukkaantumissuman aikana noussut yhdeksi ykköspakeista, joka saa vastuuta myös erikoistilanteissa. Viikko sitten kilautteli jo tolppia, syntyykö nyt kauden avausmaali?

Mikko Lehtonen #43 | ZSC Lions

Puolustaja

Maajoukkuekutsun saanut kiekollinen puolustaja on ollut yksi KooKoon ylivoiman kulmakivistä. Perjantaina syntyi tehot 1+2, jatkuuko tahti samanlaisena?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Siipirikko pelikaani ei jaksa
Usein kuulee loukkaantumiskierteistä, mutta Pelicansin kohdalla sairastupa on tragikoominen. Tapparaa vastaan joukkue sai jalkeille vain 16 kenttäpelaajaa. Ottelutahti ei ole järisyttävä, mutta kapealla kokoonpanolla rasitus varsinkin avainmiesten kohdalla kasvaa sietämättömäksi. KooKoo on puolestaan pystynyt napsimaan pisteitä koviltakin joukkueilta, kuten viikko sitten Tapparalta.
1 2
3 4