Kunitz ja Crosby johdattivat Penguinsin voittoon Rangersista

NHL / Uutinen
Chris Kunitz ja Sidney Crosby juhlivat toisessa ottelussa, Henrik Lundqvist ja muu Rangers-ryhmä ei.
Kuva © Getty Images

Ensimmäisen ottelun lukemin 2–1 hävinnyt Pittsburgh Penguins onnistui kaatamaan toisessa ottelussa New York Rangersin ja näin ryöstämään kotiedun itselleen. Ottelu päättyi tällä kertaa Penguinsin 4–3-voittoon.

Rauhallisen avauserän ainokainen syntyi kolmisen minuuttia ennen erän päätöstä. Rangers nousi hyökkäysalueelle vasenta laitaa, josta J.T. Miller antoi kovan, mutta tarkan poikittaissyötön Derek Stepanille vauhtiin. Stepan laukoi nopeasti kiekon ohi Marc-Andre Fleuryn. Tilanne lähti kapteeni Ryan McDonaghin avauksesta.

Toisessa erässä alkoi heti tapahtumaan Rangersin ja Henrik Lundqvistin maalilla, mutta ensimmäistä takaiskumaalia saatiin odottaa erän puolenvälin yli. Rangersin Carl Hagelin istui kaksiminuuttista ja se kostautui. Chris Kunitz laukoi kiekon päin joukkuekaveri Steve Downieta, josta kiekko otti pienen pompun. Brandon Sutter piti katseensa kuitenkin hyvin kiekossa ja huitaisi sen sisään.

Pari minuuttia myöhemmin onnistui Sidney Crosby. Puolustaja Ian Cole avasi keskeltä Patric Hörnqvistille, joka pääsi yrittämään kahden puolustajan välistä. Lundqvist torjui maamiehensä yrityksen, mutta Crosby saapui oikeaan aikaan irtokiekkoon ja lapioi sen sisään. Eikä kauaa ehditty odottaa taaskaan, kun Penguins-kapteeni Crosby iski jälleen. Paul Martin piti kiekon alueella Rangersin purkuyrityksestä huolimatta ja pelasi kiekon Kunitzille. Tämä antoi hyvän syötön keskustaan, josta Crosby ampui kiekon sisään vaikka Miller roikkuikin vahvasti kiinni.

Rangers kavensi kolmannen erän alkupuoliskolla ylivoimalla. Ykkösylivoima rakensi nopeasti tilanteen kiekon ylöstuonnin jälkeen. Keith Yandle levitti Mats Zuccarellolle, jonka laukauksen irtokiekko tuli kuin tarjoittimella Derick Brassardille. Brassard hyödynsi tämän ja iski pudotuspelien toisen maalinsa. Seuraavaksi oli kuitenkin taas Penguinsin aika maalata. Ylivoiman aikana David Perron käänsi kiekon Sutterille, joka yritti ensin lähietäisyydeltä. Paikalle liukui Kunitz, joka iski Lundqvistin patjasta kimmonneen kiekon ylähyllylle.

Kuusi sekuntia ennen päätöstä onnistui vielä Rick Nash lähietäisyydeltä. Tähän maaliin syöttöpisteet saivat Stepan ja Dan Boyle. Sarja siirtyy tämän Penguins-voiton myötä Pittsburghiin tasatilanteesta 1–1. Ottelun tehopelaajina häärivät tehot 1+2 merkkauttanut Kunitz ja kahden maalin mies Crosby. Kotijoukkueen maalilla Lundqvist torjui vain 18 kertaa, kun vieraiden Fleury torjui sentään 23 kertaa.