Viikonlopun Mestis-finaalit harvensivat Ketterän hyökkäystä − Mikko Haaparanta ja Joona Lankinen pelikieltoihin

MESTIS / Uutinen
Haaparanta sai tuntuvan pelikiellon taklauksestaan.
Kuva © Timo Savela
Imatran Ketterän hyökkääjät Mikko Haaparanta ja Joona Lankinen saivat pelikieltoa viikonlopun finaalipelien taklauksistaan.

Mestiksen kurinpitoryhmä on langettanut Ketterän Mikko Haaparannalle viiden ja Joona Lankiselle kahden ottelun pelikiellon. Haaparanta oli sivussa jo väliaikaisen pelikiellon vuoksi lauantain neljännestä finaaliottelusta.

Haaparanta taklasi perjantain kolmannessa finaalikamppailussa ottelun loppuhetkillä IPK:n Viljam Sandvikia päähän ja sai teostaan 5+20-minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Sandvik loukkasi tilanteessa itseään, eikä ollut iisalmelaisryhmän kokoonpanossa lauantain ottelussa.

Kurinpitoryhmä korosti päätöksessään, että taklaus suoritettiin kohotetulla kyynärvarrella, mikä osaltaan aiheuttaa kontaktin voiman kohdistumisen nimenomaisesti pään alueelle ja että taklaus suoritettiin selvästi Sandvikin kiekosta luopumisen jälkeen, minkä vuoksi hänet laskettiin kiekottomaksi pelaajaksi.

Lankinen sai puolestaan niin ikään 5+20-minuutin rangaistuksen lauantain ottelussa taklattuaan kolmannessa erässä päähän IPK:n Oskari Mikkosta. Kurinpitopäätöksessä todetaan, että Lankisen asento ei ojennu taklaushetkellä merkittävästi ylöspäin, mutta taklaus osuu pään alueelle, minkä vuoksi Lankisen katsotaan vaarantaneen piittaamattomasti vastustajaa. Päätöksessä huomioitiin myös Lankisen tulleen tilanteeseen kolmantena pelaajana.

IPK voitti viikonlopun molemmat finaalit ja johtaa finaalisarjaa otteluvoitoin 3-1. Mestaruus on iisalmelaisjoukkueelle katkolla tiistaina, kun joukkueet kohtaavat viidennessä finaalissa Iisalmessa.