Mestis-pudotuspelit: IPK rummutti Ketterän kanveesiin seitsemässä minuutissa ja nousi voiton päähän mestaruudesta

MESTIS / Uutinen
IPK marssi suvereeniin voittoon.
Kuva © Topi Lainio
IPK nappasi suvereenilla esityksellä ensimmäisen katkon paikan Mestiksen mestaruuteen.

Ketterä ja IPK kohtasivat loppuunmyydyn kotiyleisön edessä Mestis-finaalien viidennessä ottelussa. Iisalmelaiset rummuttivat Ketterän nurin toisen erän tehokkaalla alullaan, ja mestaruus on katkolla tiistaina Iisalmessa.

Ketterä–IPK 1−5 (Otteluvoitot 1–3): IPK:lle katkon paikka mestaruuteen, Ketterän maalintekijä jälleen suihkuun

Ottelu alkoi perjantain tappiosta sisuuntuneen Ketterän erinomaisella otteella, mutta imatralaisten ruuti oli märkää avauserässä. IPK sai rakennettua hyökkäyksen, ja Santeri Lipiäinen joutui antautumaan ensimmäisen kerran jo kahdeksan minuutin kohdalla. Hyvän kuvion päätteeksi kiekon verkkoon iski Pekka Suhonen.

Takaiskusta huolimatta Ketterä jatkoi hyökkäysalueelle vyörymistä ja rummutti perjantaina erinomaisesti torjunutta Oskari Parviaista laukauksilla. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt, ja toinen erä käänsi pelin kulun kokonaan.

IPK sai toisen erän avausminuutilla ylivoimamahdollisuuden, eivätkä iisalmelaiset tarvinneet kuin 17 sekuntia ennen tutun kaavan toteutumista. Alex Berardinellin kevään kahdeksas osuma tarjosi vieraille mahdollisuuden karata, eikä runkosarjan voittaja jättänyt sitä käyttämättä. Oskari Mikkonen iski IPK:n jo kolmen maalin johtoon, ja Suhonen niittasi illan toisensa 50 sekuntia myöhemmin. Lipiäinen kaivoi kiekon neljännen kerran selkänsä takaa ja suuntasi vaihtoon, kun kotimaalille luisteli Reima-Ville Roos.

Roos joutui heti torjuntatöihin oikein urakalla, sillä hänelle kirjattiin toisessa erässä reiluun 12 minuuttiin kymmenen torjuntaa. Ketterä kampesi tulostaululle ottelun puolivälin jälkeen Joona Lankisen osumalla, mutta perjantain ottelusta tuttu kaava toistui jälleen. Imatralaisten ainokaisen iskenyt hyökkääjä ajettiin ulos ottelusta päähän kohdistuneesta taklauksesta, mutta IPK ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään pitkää ylivoimaa.

Erän lopulla IPK-luotsi Marko Tuomainen osoitti erinomaista pelisilmää vetämällä Parviaisen päätössekunneiksi pois maaliltaan joukkueen pelatessa alivoimalla.

Päätöserässä lannistettu Ketterä sai hieman pirteyttä peli-ilmeeseensä, mutta tulos jäi uupumaan siitäkin huolimatta, että sinipaidat hakivat kavennuksia ylivoimalla ja ilman maalivahtia. Leo Ring paketoi lopulta kolmen pisteen iltansa iskemällä kiekon tyhjään nuottaan, ja IPK käveli voittoon.

Runkosarjan voittanut iisalmelaisseura sai voiton myötä katkon paikan historiansa ensimmäiseen Mestis-mestaruuteen. Sarja jatkuu Iisalmessa tiistaina.