Vegas Golden Knights voitti Stanley Cupin

NHL / Uutinen
Mark Stone oli ottelun sankari hattutempullaan.
Kuva © Bruce Bennett

Mestaruus oli ensimmäistä kertaa katkolla Vegas Golden Knightsille, eikä joukkue jättänyt käyttämättä mahdollisuutta nostella Stanley Cupia kotiyleisönsä edessä.

Toinen erä käänsi ottelun kotijoukkueelle, vaikka Florida Panthers kavensi erän alussa. Golden Knights kuitenkin löi tauluun neljä osumaa lisää ja pääsi toiselle erätauolle selvässä 6–1-johdossa.

Kolmas erä oli kosmetiikkaa, kun molemmat joukkueet vielä kaunistelivat omia maalisarakkeitaan. Panthers otti 3–7-tappioasemassa jopa maalivahdin pois ja haki kavennusta, mutta Golden Knightsin kapteeni Mark Stone täydensi hattutemppunsa tyhjään maaliin.

Loppunumerot viidennessä finaalissa olivat murskaavat 9−3. Koko finaalisarja meni Golden Knightsille voitoin 4–1.