Susanna Tapani johdatti Naisleijonat voittoon Sveitsistä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Susanna Tapanin maalit auttoivat Suomen voittoon Sveitsistä. Arkistokuva.
Suomi pudotti alppimaan hiljalleen kyydistään ja loppujen lopuksi otti varsin varmaotteisen, joskin niukkamaalisen voiton. Maajoukkuetehtäviin pitkästä aikaa EHT:lla palannut Susanna Tapani nakutti kaksi osumaa.

Suomi oli ottelussa pääosin niskan päällä, vaikka Sveitsi sinnikkäästi tuloksessa pyristelikin mukana. Loppuluvut kirjattiin Naisleijonien eduksi 3−1.

Naisleijonat otti pelin hallintaansa heti ensihetkistä lähtien ja Saskia Maurer oli jatkuvassa paineessa Sveitsin maalilla. Alppimaa sai oman tilaisuutensa, kun Ronja Savolainen komennettiin pikkukakkoselle − takaiskua Suomelle ei kuitenkaan tullut, vaikka Lara Stalderin kaltaiset tähdet pääsivät näyttämään osaamistaan. Sveitsi lopulta vastasi kuitenkin ottelun avausmaalista, kun Ivana Wey ohitti Anni Keisalan. Punapaidat saivat osumastaan virtaa ja pelistä muotoutui tasaväkinen.

Toiseen erään lähdettiin tasatilanteesta, kun Naisleijoniin palannut Susanna Tapani puikkelehti sveitsiläispuolustuksen läpi ja upotti limpun verkkoon. Kokenut hyökkääjä paukutti myös Naisleijonien toisen kihauksen saatuaan Petra Niemiseltä oivaltavan syötön maalin takaa. Tapanin, Niemisen ja Michelle Karvisen vitja oli Suomen parhaimmistoa läpi ottelun.

Sama kolmikko oli asialla heti kolmannen erän alussa, kun Nieminen sivalsi kiekon kolmannen kerran ohi Maurerin heti kaksikymppisen avausminuutilla. Ronja Savolainen antoi hyvän pystysyötön, joka aukaisi tilanteen. Suomi pystyi hallitsemaan kenttätapahtumia läpi päätöserän, eikä Sveitsi enää kyennyt maalintekoon. Naisleijonat palasi siis voittojen tielle keskiviikkoisen Ruotsi-tappion jälkeen.

Suomella on jäljellä vielä kaksi ottelua EHT:n finaaliturnauksessa. Naisleijonat kohtaa Tšekin perjantaina kello 19 ja Saksan sunnuntaina kello 12.

Muokattu: 8.2.2024, kello 17.46: Viittaus Sanni Hakalan kunnioittamiseen poistettu. Kyseinen kunnianosoitus liittyi keskiviikon Ruotsi-otteluun, ei Sveitsi-peliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle