Oliwer Kaski laittoi show'n pystyyn ja iski hattutempun – Leijonat voitti Latvian toistamiseen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Oliwer Kasken maalit toivat Leijonille toisen voiton Latviasta.
Kuva © Topi Lainio
Leijonat oli Latviaa vahvempi myös MM-leiriviikon toisessa ottelussa. Kotijoukkue iski kaksi ylivoimaosumaa, mutta Oliwer Kaski iski paremmaksi lyötyään hattutempun täyteen alle viidessä minuutissa.

Leijonat voitti keskiviikon ensimmäisen kohtaamisen tapaan Latvian jälleen maalein 3–2. Keskiviikkona ottelu päättyi jatkoajalla, mutta torstaina ratkaisuun riitti varsinainen peliaika. Leijonien voiton takuumiehenä oli joukkueen reppuselkään ottanut ja hattutempullaan äänekkään kotiyleisön hiljentänyt puolustaja Oliwer Kaski.

– Viimeksi HIFK:n A-junnuissa olen tehnyt hattutempun, Kaski heitti ottelun jälkeen.

– Hyvältä tuntuu totta kai, kun teki ensimmäistä kertaa ammattilaisuralla kolme osumaa ja niiden avulla saimme voiton. Pitää kiittää myös maskimiehiä, kuten Pekka Jormakkaa. Hän teki hyvän maskin ja huikean työn siinä ennen kolmatta osumaa.

Suomalaiset kuluttivat jäähypenkkiä huomattavasti kotijoukkuetta enemmän, mikä näkyi siinä, että kuuluisaa omaa peliä ei saatu käyntiin. Avauserässä jäähyt menivät tasan, mutta toisen kaksikymppisen aikana sinivalkoisille vihellettiin neljä rangaistusta, joista yksi oli Joona Luodon 2+2-minuuttinen korkeasta mailasta.

Latvia pääsi ylivoimalla jatkuvasti pyörittämään peliä Markus Ruusun vartioiman maalin edustalla, ja kuvio toimikin kahdesti, kun asialla olivat täysin samat miehet. Sekä ensimmäisessä että toisessa erässä maalintekijänä kunnostautui neliön keskellä seissyt Haralds Egle ja syöttäjinä olivat Roberts Bukarts sekä Ralfs Freibergs. Etenkin toisen erän 2–0-osumaa edelsi erittäin kaunis ja nopea syöttökuvio.

Suomi joutui lähtemään kolmanteen erään kahden maalin takaa-ajoasemassa, vaikka joukkue oli toisen erän rangaistuksista huolimatta laukonut ahkerasti kohti KeuPa HT:ta päättyneellä kaudella edustanutta Ēriks Vītolsia. Latvialaisvahti torjui erässä 14 kertaa, Ruusulle merkittiin vain kolme koppia.

Kotijoukkue näytti jo menevän menojaan, mutta tähän eivät suomalaiset suostuneet – tai pikemminkin tätä mieltä oli Kaski. Puolustaja iski hattutempun täyteen alle viidessä minuutissa, ja tilanne oli näin ollen yhtäkkiä Suomelle 3–2. Maalit syntyivät neljän vaihdon aikana ja Leijonat-debytantti, vasta 17-vuotias Konsta Helenius alusti kaksi osumaa.

Johtoasema piti loppuun saakka, joten Leijonille merkittiin kaksi voittoa viikon kahdesta Latvia-ottelusta. MM-leiritys jatkuu ensi viikolla kahdella Ruotsi-ottelulla, jotka pelataan torstaina Jyväskylässä ja perjantaina Mikkelissä.