Mestis-pudotuspelit: Sarjat poikki suoraan kahdessa ottelussa – Eppu Karuvaara viimeisteli hattutempun, RoKi voittoon jäähyilystä huolimatta

MESTIS / Uutinen
Aleksi Kenttämaalla oli aihetta iloon, kun hän iski avausmaalin ja lopulta RoKi eteni puolivälierävaiheeseen voittamalla Kiekko-Vantaan suoraan kahdessa ottelussa. Arkistokuva.
Mestiksen villi kortti -kierros saatiin päätökseen, kun sekä RoKi että Kiekko-Pojat voittivat myös toiset osaottelut. Näin ollen KOOVEEn ja Kiekko-Vantaan kaudet päättyvät. Illan kierroksella esiin nousivat hattutempun nakuttanut Eppu Karuvaara sekä kauden avausmaalinsa iskenyt Adam Wolin.

Maanantaina miteltiin Mestiksen villi kortti -kierroksen toiset osaottelut. Tampereella KOOVEE oli tiukan paikan edessä, kun Kiekko-Pojat vei ensimmäisen ottelun nimiinsä vasta toisessa jatkoerässä. Rovaniemellä RoKin asetelma oli parempi, sillä se sai mahdollisuuden katkaista sarjan kotiyleisönsä edessä ja niin se myös teki.

Kierroksen avainpelaajiksi nousivat hattutempun iskenyt Kiekko-Poikien Eppu Karuvaara sekä RoKin Adam Wolin, joka pelasi koko runkosarjan ilman maalia, mutta iski ratkaisevassa toisessa kamppailussa kaksi täysosumaa. Kolmansia otteluita ei kummassakaan sarjassa tarvita, sillä sekä Kiekko-Pojat että RoKi veivät nimiinsä myös toiset osaottelut.

Mestiksen puolivälierät käynnistyvät torstaina. Illan tulosten myötä runkosarjan voittanut IPK saa vastaansa RoKin ja Ketterä Kiekko-Pojat. Muut puolivälieräparit ovat Jokerit–Hermes ja Kiekko-Espoo–TUTO.

KOOVEE–Kiekko-Pojat 3–6 (Otteluvoitot 0–2): Eppu Karuvaaran hattutemppu johdatti joensuulaiset puolivälieriin

Kiekko-Pojat näytti jo menevän menojaan, kun se karkasi jo kahden maalin johtoon avauserän puoliväliin mennessä. Edellisen ottelun tapaan KOOVEE kuitenkin nousi takaisin peliin mukaan ja roikkui tuloksessa kiinni aina kolmanteen erään saakka, vaikka Verneri Virtasella oli KOOVEE-maalilla tuplasti enemmän torjuntoja kuin Eemil Vinnillä vieraiden tolppien välissä. Kahden erän jälkeen joensuulaiset olivat laukoneet 43 kertaa tamperelaisten 20 laukausta vastaan, mutta tilanne oli siitä huolimatta vain 2–4.

Ero joukkueiden välillä näkyi kuitenkin kolmannessa erässä, kun kotijoukkueen olisi pitänyt pystyä lyömään kapuloita rattaisiin, mutta sen sijaan Kiekko-Pojat pelasi viisaasti johtoasemassa, iski vielä pari lisämaalia ja nappasi selkeän 3–6-voiton. Eppu Karuvaara iski mittelössä hattutempun. Huomionarvoista on, että koko runkosarjan aikana hän iski vain yhdeksän maalia, eikä yhdessäkään ottelussa maaliverkko heilunut kahta kertaa.

KOOVEE taisteli kuitenkin urheasti myös maanantaina, kun se pelasi kolmella kentällisellä. Jo ennen pudotuspelejä se luopui useasta pelaajastaan, joten lähtökohdat eivät olleet suotuisat. Joensuulaiset olivat koko sarjan ajan parempia, vaikka ensimmäinen mittelö päättyi vasta jatkoerässä. Kiekko-Pojat saa puolivälierävaiheessa vastaansa Ketterän. Ottelusarja käynnistyy tämän viikon torstaina Imatralta.

Maalintekijät

3.21 0–1 Kim Nieminen (Sedláček, Juvonen)
10.11 0–2 Eppu Karuvaara (Grönlund, Tapio)
14.16 1–2 Jere Kivimäki (Vainionpää, Hällfors)
15.49 1–3 Patrick Isiguzo (Rommakkaniemi, Kombe)
31.52 2–3 Nikolai Hakala (Kivimäki, Vainionpää)
36.34 2–4 Miska Hattunen (Sedláček, Nieminen)
46.13 3–5 Eppu Karuvaara
58.47 3–6 Eppu Karuvaara (Nieminen, Kombe) tm

RoKi–Kiekko-Vantaa 5–2 (Otteluvoitot 2–0): RoKi eteni jatkoon tyylikkäästi suurista jäähymääristä huolimatta

Ottelussa edettiin pitkään käsi kädessä, sillä joukkueet tekivät maaleja tasatahtiin, eikä eroja myöskään syntynyt verrattaessa laukaisu- tai torjuntatilastoja. Rovaniemeläiset veivät ensimmäisen kamppailun nimiinsä, joten tilanne oli heille suotuisa. He saivat kotiyleisön tuen ja olivat vahvoja etenkin erien alkuhetkillä, kun Aleksi Kenttämaa vei RoKin johtoon avauserässä 52 sekunnin pelin jälkeen ja kolmannessa erässä Joonas Alanne iski lukemiksi 3–2, kun erä oli ehtinyt vanheta vain 11 sekuntia.

Ensimmäisessä erässä kumpikin joukkue pääsi helposti murtautumaan hyökkäysalueelle, sillä puolustus ontui ja vauhti oli kova. Tilanne kuitenkin tasoittui ottelun edetessä, kun kotijoukkue sai pientä niskalenkkiä ja pystyi hallitsemaan kenttätapahtumia. Tolpatkin kolisivat kahdesti vantaalaisten maalia vartioineen Juuso Helomaan takana, mutta sisään upposi vain yksi kuti.

RoKi teki ottelun vielä itselleen hankalaksi, kun kotijoukkueelle vihellettiin kaksi rangaistusta lyhyen ajan sisään kolmannessa erässä. Lisäksi reilut viisi minuuttia ennen loppua Valtteri Lindroos joutui suihkuun päähän kohdistuneen taklauksen vuoksi. Vierailla oli oiva tilanne tulla tasoihin, mutta maalin iskikin Santeri Peltola läpiajosta vain minuutin alivoimapelin jälkeen. Viiden minuutin alivoima kuivui kasaan, K-Vantaa ei saanut kiriään käyntiin ja Adam Wolin iski sekä illan että kauden toisen maalinsa tyhjään rysään.

RoKi etenee puolivälierävaiheeseen, jossa se saa vastaansa runkosarjan voittajajoukkue IPK:n. Ottelusarja alkaa torstaina Iisalmessa. Sekä edellisen että viime kauden tapaan K-Vantaan kausi päättyi villi kortti -kierroksella.

00.52 1–0 Aleksi Kenttämaa (Barnaby, Niemi)
8.14 1–1 Matias Lentämäki (Menna)
28.49 1–2 Okko Kangasniemi (Nordgren, Lehmus)
31.43 2–2 Adam Wolin (Lindroos, Brygger)
40.11 3–2 Joonas Alanne (Erkinjuntti)
55.17 4–2 Santeri Peltola av
59.31 5–3 Adam Wolin (Heikkinen) tm