Mestis-pudotuspelit: RoKille tärkeä vierasryöstö, JoKP voittoon toisessa jatkoerässä

MESTIS / Uutinen
Joonas Alanne osui kahdesti ylivoimalla K-Vantaata vastaan.
Mestiksen pudotuspelit polkaistiin käyntiin lauantaina villi kortti -kierroksen kahdella ottelulla. Avausvoitot ja sitä myöten mahdollisuuden sarjan katkaisuun maanantaina lunastivat RoKi ja Joensuun Kiekko-Pojat.

Taistelu puolivälieräpaikasta käynnistyi Outokummussa ja poikkeuksellisesti Vantaalla, vaikka RoKilla on otteluparissa kotietu. Ennakkoon tasaiseksi arvioitu ottelu K-Vantaan ja RoKin välillä päättyi lopulta selviin 3–6-lukemiin, kun taas Joensuun Kiekko-Poikien ja KOOVEEn kohtaamisessa ratkaisua saatiin odotella aina toiseen jatkoerään asti.

Otteluparit jatkuvat maanantaina, jolloin paras kolmesta -ottelusarjat ovat katkolla RoKille kotikaukalossaan ja Tampereella Kiekko-Pojille.

K-Vantaa–RoKi 3–6 (Otteluvoitot 0–1): RoKin nimimiehet voiton takuumiehinä Tikkurilassa

K-Vantaan ja RoKin kohtaaminen pysyi tasaisena avauserän ajan, kun joukkueet iskivät maaleja vuorotahtiin. Matias Lentämäki ja Santeri Hartikainen veivät kotijoukkueen kahteen otteeseen johtoon, mutta molemmilla kerroilla RoKi tuli tasoihin, maalintekijöinä Paavo Tyni ja Matthew Barnaby.

Ottelun puolivälin jälkeen vierasjoukkue kuitenkin osoitti materiaalinsa laadukkuuden ja meni menojaan. Joonas Alanne osui kahdesti ja Eero Niemi sekä ensimmäistä RoKi-otteluaan pelannut Luka Tiihonen kerran mieheen, kun rovaniemeläiset rynnistivät 6–2-johtoon. Runkosarjassa neljä peliä tehoin 4+4 pelannut Lauri Huhdanpää jatkoi tehokasta virettään ja kirjautti ottelussa huimat tehot 0+4.

Kuudennen takaiskumaalin jälkeen Juuso Helomaa teki tilaa Aleksi Seppälälle vantaalaismaalilla. Reilua minuuttia myöhemmin Seppälä vedettiin kuitenkin takaisin penkille, kun vantaalaiset lähtivät kahden RoKi-jäähyn seurauksena hakemaan kavennusta kuudella kolmea vastaan. Tulos jäi kuitenkin uupumaan ja kuivui kasaan vantaalaisten omaan jäähyyn. Mikael Menna iski vielä loppulukemiksi 6–3, mutta kavennus jäi kosmeettiseksi.

Maalintekijät

6.18 1–0 Matias Lentämäki (Nordgren, Vainio)
9.28 1–1 Paavo Tyni (Erkinjuntti, Kaarela)
10.04 2–1 Santeri Hartikainen (Iso-Kuortti, Sivonen)
16.47 2–2 Matthew Barnaby
29.53 2–3 Eero Niemi (Huhdanpää, Barnaby)
35.44 2–4 Joonas Alanne (Huhdanpää, Tyni) yv
41.13 2–5 Luka Tiihonen (Huhdanpää, Niemi)
44.03 2–6 Alanne (Heino, Huhdanpää) yv
50.24 3–6 Mikael Menna (Tuhkanen, Kangasniemi)

Kiekko-Pojat–KOOVEE 4–3 je. (Otteluvoitot 1–0): Kiekko-Pojat avausvoittoon – Romakkaniemi nousi sankariksi toisessa jatkoerässä

Kiekko-Poikien ja KOOVEEn avausväännössä ratkaisua jouduttiin hakemaan aina toisesta jatkoerästä asti. Siellä ratkaisijan viitan otti kantaakseen puolustaja Samu Romakkaniemi.

Ottelun kokonaiskuva oli melkoisen selvä: JoKP vei peliä, tehokkaasti viimeistellyt ja Verneri Virtasen oivalliseen maalivahtipeliin nojannut KOOVEE rimpuili mukana. Kuvaavaa olivat myös torjuntamäärät: Kiekko-Poikien Eemil Vinni 21, KOOVEEn Virtanen 57.

Maalinteon avasi kotijoukkueen Ivo Sedláček. Vieraiden Samu Markkula tasoitti, mutta erätauolle mentiin joensuulaiskomennossa Osku Koivistoisen osuttua hetki sen jälkeen, kun Markkula oli vapautunut jäähyaitiosta.

Toisessa erässä asetelma kääntyi, kun ensin tamperelaisten Jere Kivimäki upotti tasoitusmaalin rangaistuslaukauksesta ja parin jäähyntapon jälkeen Emil Järventie vei KOOVEEn johtoon. Takaa-ajoasemaan joutunut Kiekko-Pojat haki hurjasti tasoitusta ja onnistuikin lopulta kolmannessa erässä, maalintekijänä toistamiseen Sedláček.

Ensimmäinen jatkoerä kiekkoiltiin käytännössä täysin KOOVEEn päädyssä, mutta Virtanen sai joka kerta varusteensa kiekon eteen. Lopulta pitkä ilta sai päätöksensä 92 minuutin jälkeen, kun joensuulaisten puolustaja Samu Romakkaniemen b-pistekuti ohitti Virtasen.

5.20 1–0 Ivo Sedláček (Nieminen, Hattunen)
8.35 1–1 Samu Markkula (Purmola)
12.57 2–1 Osku Koivistoinen (Isiguzo, Loukasvuori)
25.37 2–2 Jere Kivimäki rl
33.06 2–3 Emil Järventie (Järvinen)
46.17 3–3 Sedláček (Kobme, Hattunen)
92.26 4–3 Samu Romakkaniemi (Kombe, Nieminen)