Liiga-kierros: Jukurien kupla puhkesi, Sport menetti tärkeitä pisteitä – JYPin pudotuspelipaikka näyttää jäävän haaveeksi

LIIGA / Uutinen
HIFK juhli Mikkelissä.
Liigan runkosarjaa on kullakin joukkueella jäljellä enää noin kymmenen ottelun verran. Tästä syystä pudotuspelipaikkojen kannalta olennaisia pelejä pelataan joka kierroksella. Perjantaina JYP ja Sport menettivät tärkeitä pisteitä, HIFK jatkoi voittoputkeaan ja Tappara nappasi varmalla pelillään kolme pistettä.

Liigaa pelattiin perjantaina neljällä paikkakunnalla. Katseet kohdistuivat pudotuspelikamppailun vuoksi etenkin Lahteen ja Jyväskylään.

Jukurit-HIFK 2–6

Maalinteon aloitti vierasjoukkue HIFK. Kun reilut viisi minuuttia oli pelattu avauserää, Julius Nättinen siirsi joukkueensa 1–0-johtoon. Toisessa erässä nähtiin peräti viisi täysosumaa. Jukurien tehopelaajina häärivät etenkin veljekset Ondřej ja Michal Kovařčík. Toiselle erätauolle lähdetiin vierasjoukkue HIFK:n johtaessa ottelua 4–2. Kolmannessa erässä HIFK puolusti johtoasemaansa, ja pisteet lähtivät Helsinkiin lukemin 6–2.

MAALINTEKIJÄT

5.10 0–1 Julius Nättinen (Marleau, Lehterä)
24.52 0–2 Vincent Marleau (Motin, Nättinen)
32.22 1–2 Michal Kovařčík (Kovařčík O.)  av
33.00 1–3 Leo Komarov (Sund, Vesalainen) yv
34.17 2–3 Ondřej Kovařčík (Nässén, Larsen)
35.31 2–4 Miro Väänänen (Seppälä)
57.50 2–5 Iiro Pakarinen (Lindbohm, Lehterä) tm
59.16 2–6 Petteri Lindbohm (Kaskimäki, Pakarinen)

Maaliodottama: Jukurit 2,92–1,97 HIFK

Kärpät–KalPa 2–3

Ottelun avausmaalin iski Kärppien Ville Koivunen. Syöttäjiksi maaliin merkattiin Atte Ohtamaa ja Julius Junttila. Toisessa erässä ei maaleja nähty. Kolmannessa erässä Kärpät onnistui nousemaan tasoihin Aleksi Antti-Roikon maalilla, mutta ottelun ratkaisu nähtiin lopulta jatkoajalla ajassa 63.47. Matyáš Kantner viimeisteli illan toisen osumansa ja KalPa voitti ottelun maalein 3–2.

12.25 1–0 Ville Koivunen (Ohtamaa, Junttila)
41.15 1–1 Aleksi Klemetti (Rissanen, Westerlund) yv
43.59 1–2 Matyáš Kantner (Klementti, Rissanen)
50.55 2–2 Aleksi Antti-Roiko (Jandus, Anttila)
63.47 2–3 Matyáš Kantner (Mattila, Lekkas)

Maaliodottama: Kärpät 2,88–5,48 KalPa

Pelicans–Sport 3–2 ja.

Ensimmäisen maalin teki kotijoukkue Pelicans. Konkari Juhamatti Aaltonen teki lukemiksi 1–0, kun ensimmäistä erää oli pelattu reilut yhdeksän minuuttia. Maalin syöttivät Michal Jordán ja Elias Vilén. Toisessa erässä Pelicans lisäsi johtoaan, kun Lars Bryggman onnistui maalinteossa. Esityöt alustivat Filip Král ja Ryan Lasch. Kolmannessa erässä Pelicansin Teemu Suhonen onnistui tasoittamaan ottelun. Lopulta lahtelaisten sankariksi nousi Luboš Horký voittomaalillaan jatkoajalla.

9.26 1–0 Juhamatti Aaltonen (Jordán, Vilén) yv
39.57 2–0 Lars Bryggman (Král, Lasch)
40.12 2–1 Lari Heikkinen (Holmström, Lööke)
52.11 2–2 Teemu Suhonen (Scarlett, Stråka)
61.31 3–2 Luboš Horký (Schnarr, Utunen)

Maaliodottama: Pelicans 1,64–1,12 Sport

JYP–Tappara 1–4

Vierasjoukkue Tappara avasi maalihanat vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Heikki Liedes teki lukemiksi 0–1. Maalisyötöt antoivat Anton Levtchi ja Petri Kontiola. Kolmannessa erässä Tappara meni menojaan ja korjasi kolme sarjapistettä itselleen lukemin 4–1.

2.53 0–1 Heikki Liedes (Levtchi, Kontiola) yv
10.24 0–2 Otto Somppi (Baptiste, Levtchi) vt
29.36 1–2 Juuso Puustinen (Turkulainen, Eronen)  yv
40.44 1–3 Kristian Tanus (Kontiola, Leskinen) yv
59.34 1-4 Oiva Keskinen (Puhakka) tm

Maaliodottama: JYP 2,26–1,83 Tappara