Epäsoveliaan käytöksen takia Blackhawksista kenkää saanut Corey Perry siirtyy Oilersiin

NHL / Uutinen
Corey Perry palaa NHL-jäille.
Kuva © Mike Carlson
NHL-seura Edmonton Oilers on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen Corey Perryn kanssa. Perry palaa NHL:ään Chicago Blackhawksin asetettua hänet marraskuussa ehdottomalle siirtolistalle pelaajasopimuksen ja seuran sisäisten käytäntöjen rikkomisen takia.

NHL:n Tyynenmeren divisioonan kolmannella sijalla oleva Edmonton Oilers on solminut loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen hyökkääjä Corey Perryn kanssa. Perryn sopimuksen vuosipalkka on 775 000 dollaria.

Sopimuksessa on myös CapFriendly-sivuston mukaan kolme pykälää, joilla Perry voi tienata ylimääräiset 325 000 dollaria vuosipalkkansa lisäksi.

Ensimmäiset 225 000 dollaria hän saa, mikäli hän pelaa kymmenen ottelua Oilersin riveissä. Hän tienaa seuraavat 50 000 dollaria, mikäli Oilers etenee läntisen konferenssin loppuotteluihin ja Perry joko pelaa puolissa ottelusarjan otteluista tai puolissa kahden ensimmäisen pudotuspelikierroksen otteluista.

Viimeiset 50 000 dollaria Perry saa, mikäli Oilers etenee Stanley Cupin finaaleihin ja Perry pelaa läntisen konferenssin loppuottelusarjassa puolet otteluista tai puolet Oilersin kolmen ensimmäisen pudotuspelikierroksen otteluista.

38-vuotias Perry edusti alkukaudesta Chicago Blackhawksia, mutta hänet asetettiin ehdottomalle siirtolistalle marraskuussa käytöksestä, "jota ei voinut hyväksyä". Blackhawks kertoi tiedotteessaan, että Perry oli käytöksellään rikkonut pelaajasopimusta ja seuran sisäisiä käytäntöjä, joiden tarkoitus on taata ammattimainen ja turvallinen työympäristö.

Ennen sopimuksen purkua Perry pelasi seurassa 16 ottelua tehoin 4+5.

Perry on yksi kahdeksasta kanadalaisesta pelaajasta, jotka kuuluvat legendaariseen kolmen kullan kerhoon. Hyökkääjä on voittanut urallaan Stanley Cupin Anaheim Ducksin kanssa vuonna 2007, olympiakultaa Kanadan paidassa vuosina 2010 ja 2014 sekä maailmanmestaruuden vuonna 2016.

Kanadalainen palkittiin kaudella 2010–11 NHL:n arvokkaimman pelaajan Hart Trophylla hänen iskettyään kauden aikana tehot 50+48.

» Lähetä palautetta toimitukselle