CHL-kierros ei suomalaisittain sykähdyttänyt – Pelicansin peli peruttiin, Lukolle nihkeä tasapeli Itävallassa

CHL / Uutinen
Pelicansille tuomittiin omasta ottelusta 0–3-tappio.
CHL:n pudotuspelit alkoivat suomalaisittain Pelicansin ja Lukon otteluilla. Lahdessa ottelu jouduttiin perumaan jääongelmien vuoksi, minkä takia Pelicansille tuomittiin 0–3-tappio. Lukko pelasi Itävallassa kokonaisen ottelun, joka vahvasta raumalaisalusta huolimatta päättyi tasalukemiin 2–2.

Pelicans joutuu lähtemään viikon päästä pelattavaan Vítkovice-vierasotteluun kolmen maalin takaa-ajoasemasta. Jää ei kestänyt pelaamista tiistai-iltana Lahdessa, minkä vuoksi ottelu peruutettiin, ja CHL:n kilpailusääntöjen mukaisesti tuomittiin Pelicansille 0–3-tappio.

Jäätä yritettiin korjata useampaan otteeseen, mutta sitä ei saatu pelikuntoon. Peruuntunutta ottelua ei siis pelata, vaan ensi viikolla Tšekissä pelattava ottelu määrää ottelusarjan voittajan. Toiselle kierrokselle etenijä ratkeaa maalierolla, joka nyt luovutusvoiton vuoksi on Vítkovicelle 3–0.

Ratkaiseva toinen ottelu pelataan Tšekissä ensi viikon tiistaina 21. marraskuuta kello 19 alkaen.

Lukko sen sijaan pääsi pelaamaan kokonaisen ottelun Itävallan maaperällä, kun se kohtasi ensimmäistä kertaa CHL:ssä mukana olevan HC Innsbruckin. Liigassa ailahtelevasti ennen maajoukkuetaukoa pelannut raumalaisryhmä ei hurmannut otteillaan myöskään eurokaukaloissa, kun joukkue pelasi nihkeän 2–2-tasapelin.

HC Innsbruck–Lukko 2–2

Lukko sai vierasreissulleen takaisin puolustaja Samuli Piipposen, joka on pelannut kauden aikana vain viisi Liiga-ottelua ennen loukkaantumistaan. Sivussa olivat sen sijaan loukkaantumisista kärsineet Gabriel Fontaine sekä Harri Kainulainen. Maalivahti Samuel Harvey jäi Suomeen odottamaan perheenlisäystä.

Lukon ja Innsbruckin tasoerot tulivat ilmi heti ensimmäisessä erässä, joka päättyi raumalaisten hyväksi 2–0. Brayden Burke aloitti maalinteon ja alusti myös Sebastian Revon iskemän maalin. Kotijoukkue pääsi mukaan Lukon lukuisten yksilövirheiden ansiosta, mutta Daniel Lebedeff nappasi maalilla kiekot.

Toisessa erässä Lukko hankki itselleen hankaluuksia ottamalla kaksi osittain samanaikaista rangaistusta. Innsbruck pääsi pelaamaan minuutin kahden miehen ylivoimaa, mutta vedoista ja paikoista huolimatta maalitili ei auennut.

Kotijoukkue oli vahvemmin mukana toisessa erässä, kun se sai myös pidempiä painostusjaksoja raumalaisten päätyyn. Vaikka Lukko oli pelillisesti edellä, teki kuitenkin Brady Shaw kavennusmaalin 15 sekuntia ennen erän loppua.

Lukon ylivoima ei ole sujunut myöskään eurokaukaloissa. Joukkue pääsi kahdesti ylivoimalle, mutta kovin montaa vetopaikkaa ei auennut. Tämä kostautui, kun kolmannessa erässä Shaw iski jo kuudennen CHL-maalinsa Lukon ylivoiman jälkeisestä vastahyökkäyksestä. Kotijoukkueen ykkösketju oli muutenkin kovassa vireessä.

Enempää maaleja ei nähty, joten vahva raumalaisalku ei tuottanut tulosta. Ottelu päättyi itävaltalaisten kannalta odotettua parempaan 2–2-tasatulokseen. Raumalaisten leirissä tunnelmat eivät olleet yhtä iloiset, sillä joukkue lähti selkeästi hakemaan voittoa ennakolta heikompaa vastustajaa vastaan.

Ottelusarjan toinen ottelu pelataan Raumalla ensi viikon keskiviikkona 22. marraskuuta kello 18.30.