Pelicans nappasi jo toisen ottelupallon – Kärppien takaa-ajo jäi lyhyeksi

LIIGA / Kuvakooste
Pelicans vieraili loppuunmyydyssä Raksilassa ryöstämässä toisen kiinnityksen finaalipaikkaan.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Välieräsarjan toinen kohtaaminen houkutteli paikalle hallin täydeltä yleisöä. Kansaa valui tasaiseen tahtiin loppuunmyytyyn Raksilan kiekkopyhättöön.
Juhamatti Aaltosen nimikirjoituksille ja yhteiskuville oli Oulussa edelleen runsaasti kysyntää, vaikka seuraedustus ja sen myötä logo pelipaidassa ovatkin vaihtuneet.
Kärppien avauskentällinen rakensi välittömästi tilanteen vierasjoukkueen maalille.
Isäntien alkurynnistys ei kuitenkaan kauaa kestänyt, vaan pelin painopiste siirtyi pian oululaisten puolustusalueelle.
Kultakypärä Ryan Lasch viimeisteli lahtelaisten avausosuman ajassa 2.15. Tästä ehti kulua vain reilu minuutti eteenpäin, kun vieraat karkasivat jo 2–0-johtoon.
Vierasjoukkueen faneille tarkoitettu katsomo on Oulussa sijoitettu piippuhyllylle hallin nurkkaan. Tämä ei Pelicans-kannattajien menoa tuntunut hidastavan.
Kärppävahti Niclas Westerholmille kirjattiin ottelussa yhteensä 18 torjuntaa, joista muutama oli todellisia haamukoppeja.
Kotijoukkue sai maalitilinsä lopulta auki toisen erän alussa. Ville Koivunen ja Joonas Kemppainen saalistivat syöttöpisteet 1–2-kavennuksen esityöstä.
Pieniltä haavereiltakaan ei vältytty.
Isännillä oli paikkansa, mutta viimeistelystä puuttui se jokin.
Toisen erän lopulla Pelicans kasvatti johtonsa jo lukemiin 1–3. Raksilan areenan mykistyneen hiljaisuuden rikkoi vain lahtelaiskannattajien ilakointi.
Katsomosta osoitettiin kuitenkin yhä luottoa kotijoukkueeseen.
Arttu Hyryn komea 2–3-kavennus heti päätöerän alussa sähköisti jälleen tunnelman.
Maalinedustoilla väännettiin vuoron perään molemmissa päädyissä.
Kärpät nousi vielä kerran takaa-ajossa maalin päähän Miika Koiviston 3–4-osumalla. Koivisto olikin illan tehokkain Kärppä pistein 1+1.
Fanikatsomo antoi tukensa kotijoukkueelle.
Niklas Kokko esiintyi vahvasti entisessä kotihallissaan. Torjuntoja Kokolle kertyi kaikkiaan 31, eli reilusti kärppäkollegaansa enemmän.
Teemu Turunen on pudotuspeleissä joutunut kokemaan kovia vastustajien taholta, mutta nyt kiekkokin kimpoili vaarallisesti.
Tunteet olivat pinnassa, kun peliaika lähestyi loppua.
Pelicans viimeisteli vielä tyhjään maaliin loppulukemat 3–5 ja pääsi juhlimaan jo toista kiinnitystä finaalipaikkaan.