Liiga-pudotuspelit: Pelicans sysäsi Kärpät kuilun partaalle Niklas Kokon johdolla – Tapparan ja KalPan välillä pyöriteltiin taas videoita

LIIGA / Uutinen
Videotarkistukset ovat puhuttaneet Tapparan ja KalPan välisessä sarjassa.
Kuva © Jarno Hietanen

Tiistai-illan kierroksella pelattiin molempien välieräparien kolmannet osaottelut Lahdessa sekä Tampereella. Illan tasaisissa kamppailuissa Pelicans tylsytti Kärpät tulikuuman maalivahtinsa ansiosta, ja KalPa taisteli elintärkeän ryöstön Tampereelta.

Tappara–KalPa 1–2 (Otteluvoitot 2–1)

Tappara aloitti kolmannen ottelun huomattavasti kahta aiempaa kohtaamista vahvemmalla otteella. Jo viiden minuutin kohdalla isännät pääsivät ylivoimalle Filip Westerlundin huitoessa Anton Levtchin mailan kahteen osaan, ja erän puolivälissä nähtiin myös ottelun avausmaali. Sekavassa tilanteessa Oiva Keskisen luistimesta kimmonnut osuma hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen, mikä aiheutti myös protestointia KalPan vaihtoaitiossa. Erän loppupuolella KalPa sai vielä ottelun hallintaansa, mutta tasoitusta ei syntynyt ennen erätaukosummeria.

KalPa sai vahvan otteensa mukaan myös toiseen erään ja tasoitti ottelun lopulta ajassa 34.51. Maalintekijä oli kaikkea muuta kuin tavallinen, sillä Kuopion edellisessä ottelussa sata pudotuspeliottelua täyteen saanut Aleksi Elorinne ujutti kiekon maalin kulmalta ohi loistavasti pelanneen Christian Heljangon. Tasainen ottelu eteni kolmanteen erään näin ollen lukemissa 1–1.

Ottelun kolmas erä oli luonteeltaan kaksijakoinen. Ensin KalPa hallitsi ottelutapahtumia täysin, ja erän puolivälissä vieraiden maalilla seisseelle Stefanos Lekkasille oli kirjattu tilastoihin vasta yksi torjunta. KalPa hyödynsi myös illan kolmannen ylivoimansa ajassa 45.38, kun Aapeli Räsänen iski lopulta ottelun voittomaaliksi jääneen osuman.

Tappara sisuuntui vielä ottelun viimeisillä minuuteilla ja sai KalPan paniikin partaalle omassa päässään. Ottelun viimeisillä sekunneilla Valtteri Kemiläisen lähettämä laukaus upposi vielä KalPa-maaliin, mutta maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen Veli-Matti Savinaisen häiritessä maalivahtia laukauksen lähtiessä. Dramaattisen lopun jälkeen KalPa taisteli ottelusta ensimmäisen kiinnityksensä finaalipaikkaan kaventaen otteluvoitot lukemiin 2–1.

MAALINTEKIJÄT

10.31 1–0 Oiva Keskinen (Halloran, Savinainen) vt
34.51 1–1 Aleksi Elorinne (Mäenpää, Kapanen)
45.38 1–2 Aapeli Räsänen (Rissanen) yv

Maaliodottama: Tappara 1,76–1,63 KalPa

Pelicans–Kärpät 1–0 (Otteluvoitot 3–0)

Pelicans aloitti myös kolmannen ottelun kovalla paineella ja sai pitkiä pyörityksiä aikaan Kärppien päätyyn. Pyöritys palkittiin vieraiden Martin Janduksen saadessa jäähyn selästä taklaamisesta pitkäksi venyneen vaihdon jälkeen reilun kahden minuutin kohdalla. Pelicans pelasi erittäin vahvan ylivoiman, ja Tomi Karhusen kahden loistavan torjunnan jälkeen isäntien Lars Bryggman ohjasi Patrick Carlssonin laukauksen maaliin.

Kokonaisuudessaan Pelicans hallitsi ottelun avauserää, ja vieraiden maalilla Karhunen sai tehdä täyden päivätyön pitäessään isännät vain yhden maalin johdossa. Myös tunteet kuohuivat avauserässä molemmin puolin varsin sallivan tuomarilinjan ansiosta. Muun muassa vieraiden Ville Koivuseen kohdistunut keihästämiseltä näyttänyt isku sai aikaan ihmetystä Kärppien vaihtoaitiossa.

Myös ottelun toinen erä alkoi Pelicansin painostuksella, ja myös tällä kertaa Pelicans sai heti erän alkuun ylivoiman. Kärpät pääsi kuitenkin paremmin peliin kiinni, mitä pidemmälle erä eteni ja loi erän parhaat maalipaikat erän loppupuolella. Muun muassa ottelun näkyvimpiin pelaajiin kuuluneen Koivusen läpiajo toi otteluun virtaa, mutta Niklas Kokko nollasi tilanteet varmuudella. Kokolle kirjattiin erässä lopulta 12 torjuntaa.

Kärpät sisuuntui entisestään ottelun kolmanteen erään ja haki tasoitusta kovalla intensiteetillä läpi koko erän. Vieraiden illan sankari oli kuitenkin Kärpistä Lahteen kesken kauden siirtynyt maalivahti Kokko. Kärppien lähes kahden maalin odottama ei riittänyt edes yhteen maaliin Kokon torjuessa muun muassa Teemu Turusen ja Victor Berglundin huippupaikat. Vain kolme minuuttia ennen loppua vieraiden Koivunen pääsi jälleen laadukkaaseen maalintekopaikkaan, mutta isäntien Filip Král heittäytyi eteen.

Ottelun kolmas erä oli myös selkeästi fyysisin erä, ja muun muassa järkälemäiset puolustajat Atte Ohtamaa ja Ben Blood jakelivat kovia taklauksia useaan otteeseen. Pelicans väänsi voiton lopulta lukemin 1–0 ja siirtyi ottelusarjassa jo 3–0-johtoon.

03.59 1–0 Lars Bryggman (Carlsson, Král) yv

Maaliodottama: Pelicans 1,99–1,80 Kärpät