Mielipide

Taustapeli puhututti

LIIGA / Kolumni
Puheet jatkuivat käytävällä, kun taisto oli tauonnut jäällä ja HIFK:n ja Jokerien puolivälieräsarja oli selvä. HIFK:n Kari Jalonen ei sulattanut Erkka Westerlundin sarjan aikana antamia kommentteja.

HIFK:n valmentaja Kari Jalosta oli jäänyt Helsingin hienossa paikallispelisarjassa kaivelemaan yksi asia: Erkka Westerlundin kommentit.

– Se on ainut asia, joka tässä jää kaivelemaan. Westerlund on tuomassa takaisin samaa, jota teki 90-luvun loppupuolella. Tuomaritoimintaan vaikuttaminen ja siten pelitilanteisiin vaikuttaminen on mielestäni aikansa elänyttä, Jalonen lausui.

– Se oli varmaan se yksi lausunto, jonka annoin ottelutarkkailijoille ja joka ei ollut tarkoitettu medialle, Westerlund mietti kohun syitä.

Viidennen ottelun jälkeen Westerlund nimitti HIFK:ta rikollislaumaksi, mutta Jalosen mukaan syytös on perätön.

– Ei meidän joukkueessa ole sellaisia olemassa. Se on ihan provosoimista ja minä en kyllä arvosta sellaista toimintaa, Jalonen latasi.

– Jokerien pelaajille kuitenkin kunnia, he pelasivat hienosti, Jalonen jatkoi.


Tuomarien eleet jäällä vaihtelivat sarjassa.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Westerlund suhtautui kommentointiin vähäeleisemmin.

– Tämä on tätä taustapeliä, mutta jos aletaan lausuntoja katsoa, aika tasaista pelaamistahan se on.

– En viitsi ihan kaikkea sanoa, mitä naapurin herra on sanonut. Westerlund kommentoi sen jälkeen, kun Jalonen oli nimittänyt Westerlund URHOtv:n haastattelussa sarjan ainoaksi ämmäksi.

Tuomaritoiminnassa oli kuitenkin Westerlundin mukaan korjaamista sarjan aikana. Viimeisen ottelun jälkeen tuomareita hallin ulkopuolella odottaneita järjestysmiehiä ei kuitenkaan tarvittu, sillä viimeiset pelit olivat kauttaaltaan siistit.

– Olin alussa todella pettynyt siihen linjaan, joka oli. Mutta se korjaantui sarjan loppuvaiheessa. Kolme viimeistä ottelua olivat aika neutraaleja, Westerlund arvioi.

» Lähetä palautetta toimitukselle