Mielipide

Lisää Pesosta kentälle

LIIGA / Kolumni
JYPin nuoren hyökkääjälupauksen Harri Pesosen kausi on ollut kaksijakoinen. Toisaalta paikka hurrikaanipaitojen kivikovassa ryhmässä on vakiintunut, mutta tehopisteiden vähäisyys lienee ollut nimenomaan hyökkäysorientoituneelle Pesoselle pienoinen pettymys.

Ennen SM-Liigan tämän kauden alkua Harri Pesonen nostettiin Jatkoajan ”Nimi mieleen” –juttusarjassa esiin JYPin nuorena pelaajana, jolla tulisi olemaan lopullinen läpimurtokausi edessä. Pesonen itse valotti odotuksiaan kaudesta ja kertoi, että alkava kausi tulee olemaan tärkeä uran suunnan kannalta. Ikuisen lupauksen ylistyssanat olisi nyt saatava puettua teoiksi kaukalossa.

Pesonen kuvaili tavoitteekseen nousta pikkuhiljaa pois kolmos-nelosketjuista ja päästä nauttimaan myös henkilökohtaisista tehoista. Maalintekijäksi profiloituva nuorukainen ilmaisi myös halunsa lähestyä tehopisteiden valossa kokoajan joukkueen ja sarjankin kärkipäätä.

Pesosen kausi on ollut tähän saakka onnistunut sikäli, että hän on onnistunut kamppailemaan itselleen melko vakituisen paikan JYPin kovasta pelaavasta kokoonpanosta. Tätä voi pitää jo hyvänä saavutuksena, kun peliaikaakin on kertynyt keskimäärin hieman reilut 11 minuuttia.

Kuitenkin vauhdikkaan kasikakkosen tehopistesarake näyttää toistaiseksi vain kahta tehtyä maalia. Syöttöpisteitä tilillä ei ole yhtään. Maalit syntyivät juuri ennen maajoukkuetaukoa, tämän suhteen on mielenkiintoista nähdä, jatkuuko tahti myös tauon jälkeen, vai pääsikö suhteellisen vähän pelannut Pesonen iskemään taitojensa ansiosta väsyneiden vastustajien ihon alle nimenomaan juuri ennen taukoa?


Harri Pesosen kauden avausmaalia piti odottaa lokakuun loppuun asti.

Pesosen kirouksena JYPissä on tällähetkellä se, että ylempiin kenttiin riittä ratkaisijoita ja kovia pelimiehiä. Vastuuta hyökkäävämmässä roolissa on vaikea saada, kun näyttöpaikkojakaan ei oikein tule tarjolle. Miehen ensikauden suunnitelmat olivat ainakin vielä syksyllä auki, joten on mielenkiintoista nähdä, missä pelit jatkuvat tämän kauden jälkeen. Voisiko joku muu joukkue ja ympäristö tarjota Pesoselle suurempaa ruutua nimenomaan hyökkäyspään roolissa? Tämä voisi tehdä hyvää nuorukaisen kehitykselle. Muunmuassa ylivoimavastuuta ei JYPissä tule käytännössä lainkaan.

Valona tunnelin päässä olivat todellakin nämä pari maalia ennen taukoa. Ehkä tämä valoi mieheen itseluottamusta ja lisää vauhdikkaan ja kiistämättä taitavan Pesosen onnistumisia nähdään heti sarjan jatkuessa. Tähän mennessä voidaan kuitenkin sanoa, että verraten Pesosen omiin odotuksiin ennen kautta, on tähänastinen rupeama ollut hienoinen pettymys. Mutta sen mitä Pesonen lupasi ennen kautta tuovansa kaukaloon, vauhdikkaan numeron 82, yleisö on kyllä nähnyt. Vauhtia ja rohkeita kiekollisia haastoja näkisi vain mielellään vielä enemmänkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle