Valmentajat hiilenä Mestiksen kurinpidosta: "Kuvottavaa!"

MESTIS / Haastattelu
Peliittojen pääkäskijä Petri Karjalainen antoi täyslaidallisen Mestiksen kurinpidon suuntaan.
Kuva © Miikka Jääskeläinen, miikka.jaaskelainen@jatkoaika.com
Peliittojen päävalmentaja Petri Karjalainen palasi lauantain Kiekko-Vantaa -ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa keskiviikon TUTO-pelin tapahtumiin ja sai täyden tuen Kiekko-Vantaan kollegaltaan.

Keskiviikkona TUTO:n Pasi Hirvonen taklasi Peliittojen Jukka Sompia päähän saaden teostaan kahden ottelun pelikiellon. Joukkuetoveriaan nyrkein puolustamaan sännännyt Peliitat-hyökkääjä Henri Manninen palkittiin yhtä pitkällä kakulla.

– Meidän kiekotonta pelaajaa taklataan päähän, josta seuraa aivotärähdys. Sompi ei ole vieläkään pystynyt tekemään töitä, saatikka pelaamaan jääkiekkoa, Peliittojen päävalmentaja Petri Karjalainen kertoi huolestuneena lauantaisen Peliitat-Kiekko-Vantaa -ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Karjalainen puolusti vielä lauantaina kiivaasti Mannisen tekoa.

– Meidän pelaaja tiputtaa hanskat. Spontaani ja rehellinen mies miestä vastaan -tappelu. Täysin meidän arvojen mukainen takaisinmaksu, Karjalainen kertasi.

Karjalainen halusi lähettää suorasanaisia terveisiä Mestiksen kurinpito-osastolle.

– Mestiksen kurinpitäjä vai -pitäjät - en tiedä mikä helvetin instanssi se on - osoittaa Mestiksen arvomaailman siinä, että taklaus päähän on samanarvoinen kuin tappelu.

– Kyllä mietitytti, että mitä helvettiä tämä touhu on. Tämä on täysin kuvottavaa. Näihin taklauksiin loppuu jääkiekkoilijoiden uria. Ja perkele, tämä on maailman ainoa jääkiekkosarja, jossa päähän kohdistuneet taklaukset menevät tällä tavoin läpi.

– Kurinpitäjän raportissa lukee, että taklaus ei ollut törkeä, se vain osuu kiekotonta miestä päähän. No mitä törkeämpää voi vielä tehdä? Ja Mestis arvottaa nämä teot (nyrkkitappelun ja taklauksen) samanarvoisiksi ja ollaan vielä varmaan helvetin ylpeitä siitä. Jos tämä on Mestiksen arvomaailma, tai kurinpitäjän, niin herranjumala sentään. Ollaan melko huolestuttavalla tiellä, Karjalainen puhisi.

Kiekko-Vantaan valmentaja Pekka Kangasalusta oli kollegansa kanssa samoilla linjoilla.

– Esimerkiksi LeKin [Jarkko] Näppilälle tuli kolmen ottelun pelikielto tappelusta, vaikka hanskat pysyi käsissä.

– Mihin tämä peli on menossa? Hiiret hyppii pöydälle, kun kissat on jossain muualla. Mailalla lyömiset, päähän kohdistuneet taklaukset... Pystypaineista tulee yhtä pitkiä pelikieltoja kuin niistä. Nyt pitää jotain tapahtua jossain ennen kuin tapahtuu jotain sellaista, mikä on peruuttamatonta. Nuo pelaajat ovat tällä hetkellä tietyllä tapaa vaarassa, Kangasalusta jyrähti.

» Lähetä palautetta toimitukselle