Sportin väriläiskä pettyneenä ja humoristisena kohti kesää

LIIGA / Haastattelu
Vänttisen pelit Sportissa ovat pelatut.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sportin kolmas kausi Liigassa päättyi vaasalaisten pettymykseksi runkosarjaan, ja lopullinen sijoitus oli runkosarjan 14. Tuomas Vänttisen sopimus Sportissa loppui 2-0-voittoon Ilveksestä, ja uran jatkoonkin liittyy kysymysmerkkejä.

Tuomas Vänttiseltä ei juurikaan sanoja löytynyt laihaan lohtuvoittoon, jonka tuomat kolme pistettä eivät enää ratkaisseet mitään.

− Omassa pelissä ajatukset ovat pyörineet jossain ihan muualla jo pari viimeistä ottelua. Ei ollut lataus kohdillaan ja se tarkoittaa sitä ettei pelistä voii mitään tulla. Oma takki oli ihan tyhjä kun ratkesi ettei jatkopeleihin päästä.

Eniten konkaria kävi sääliksi joukkuekavereiden puolesta.

− Aika haikea ja surullinen fiilis kaikinpuolin. Tuo koppi on täynnä niin loistavia ihmisiä. Harmi, että tämän piti päättyä tällä lailla.

Vänttisen mukaan Sportin pitkää mahalaskua voi jossitella moneltakin kantilta, mutta 60 ottelun jälkeen sarjataulukko on rehellinen. 

− Kyllä tässä joka jätkän pitää peiliin katsoa, minun mukaan lukien. Kyllä nämä asiat pitää käydä läpi ennen kuin mennään eteenpäin, ja mietitään mitä tehdään ensi kaudella, pettynyt Vänttinen linjaa Sportin runkosarjaa.

Optimistisuus on kuitenkin pysynyt kokeneen kehäketun mielessä jatkon suhteen.

− Ei sitä koskaan tiedä. Tässä on kaikki auki, ja nyt täytyy ottaa irtiotto jääkiekkoon. Ei jaksa tuonne joukkueen loppureissuunkaan lähteä, mikä on aika erikoista. Yleensä on siellä jaksanut vielä ryskätä, mutta nyt on sellainen tilanne, että ei jaksa sinnekään. Auto on pakattu, ja nyt lähdetään suoraan kotiin.

− Katsotaan vähän ajan päästä, miten tämä jääkiekko alkaa taas maistua, lisäsi Vänttinen.

Vaasa ja Sport on ollut viihtyisä kaupunki ja seura Vänttiselle. Oppimisprosessi on mennyt eteenpäin, vaikka tällä kaudella tuli koko organisaation mitassa takapakkia ja pettymystä. Eritoten 33-vuotiasta hyökkääjää harmittaa tehojen niukka määrä, vaikka kunto parani viime kaudesta. Eikä Vänttinen analyyseissään sanoja säästellyt humoristisella sävyllä.

− Se tässä onkin vähän kliseistä, että pitääkö minun taas vaan ruveta perkele golfaamaan koko kesän, että saa tuon oman pelin kuosiin. Olen juossut saatana lampia ympäri ja perkele hiki hatussa painanut koko kesän ja sitten tämä kausi menee vittu tällä lailla. Kyllä tässä joutuu miettimään mitä joutuu ensi kesänä treenien suhteen tekemään, Vänttinen kertoi hymyn samalla palatessa kasvoilleen.

− Käy vähän golfnurmilla puhumassa puille ja linnuille, niin henkinen lataus on näköjään paljon parempi.

Viime kaudella Vänttinen oli Sportin tehokkaimpia pelaajia 18 maalilla ja 16 syöttöpisteellä. Tehokkaaseen kauteen Vänttinen kertoi syyt nopeasti.

− Ketjulla oli osuutensa asiaan. Jarkko Immonen oli yhtä hidas kuin minä, niin hän osasi ajoitella aika hyvin niitä syöttöjä. Kun näin jälkeenpäin miettii, niin me kaksi olimme niin helvetin hitaita, että teimme toisillemme pelit hyviksi.

− Nyt nämä äijät menevät niin saatanan kovaa, että kun minä oon menossa toiseen päätyyn, niin ne ovat tulossa jo vastaan. Pitäisi varmaan Immosen kanssa soitella. Jos saataisiin taas kaksi hidasta äijää samaan ketjuun, niin voisi toimia.

Ulkomaan seuroista jatkoon nähden Saksan suuntaan on Vänttisellä ollut puheita, mutta siitä huolimatta kaikki ovet ovat vielä avoinna. SaPKon kasvatti on uransa ensimmäistä kertaa tilanteessa, kun ensi kauden joukkuetta ei ole vielä tiedossa, mutta kokenut hyökkääjä ei ole stressannut asiaa. Paremmankin puoliskon mielipide on tärkeä, mutta lähtökohtaisesti hän seuraa Vänttistä.

"MENNÄÄN VIIKONLOPUKSI HELSINKIIN JÄTKIEN KANSSA KYLPEMÄÄN. YLLÄTTÄEN MIKA JÄRVINEN MESSISSÄ. MATTI LAMBERGIN JA OTTO KARVISEN KANSSA AJATELTIIN PESTÄ SELKIÄ JA TIPUTELLA SAIPPUAA"

Tiedossa rentouttava viikonloppu tuttujen seuralaisten kanssa

− Mennään viikonlopuksi Helsinkiin jätkien kanssa kylpemään. Yllättäen Mika Järvinen messissä. Matti Lambergin ja Otto Karvisen kanssa ajateltiin pestä selkiä ja tiputella saippuaa, Vänttinen heitti, ja katsoo jos homma muuttuisi iloisemmaksi.

Kahden viikon loma on suunnitelmissa SaiPan kautta liigaympyröihin itsensä pelanneella hyökkääjällä, eikä keho salli enempää.

− Kyllä se niin on, että jos en tee mitään, niin minähän saatana paisun kuin pullataikina, ja ollaan kohta 110 kilossa. Ikääkin kun tulee, niin alkaa tulla sellainen vähän pullukka olo. Tuolla kopissakin on olo siltä tuntunut, kun kävelee riisikeppejä vastaan, ja katson sen jälkeen omaa mahaa.

− Mutta pientä lenkkiä ja pientä ylläpitoa. Jos laittaa kuukaudeksi hommat seis, niin on siinä aikamoinen kiriminen. Pari viikkoa huilataan, ja otetaan iisisti. Siirretään katsetta vähän muualle kuin jääkiekkoon.

Hämeenlinnassa jatkuvat tietyssä vaiheessa jäätreenit, ja tuttu harjoitusporukka ympäri maailmaa kokoontuu jälleen. Viime kaudella pitkät viikonloput ovat kuitenkin tuottaneet maanantaijäille heikompaa osanottoa.

− Kymmenestä pariinkymmeneen henkilöä on ollut mukana, ja kyllä se osallistujamäärä on noussut loppuviikkoon nähden. Perjantaisin taas kaikki ovat treenaamassa, niin voi taas viikonloppuna hyvillä mielin vähän hanaa aukaista, Vänttinen nauroi.

» Lähetä palautetta toimitukselle