Ossi-Petteri Grönholm: "Välillä kun tunne vie, niin se vie"

LIIGA / Haastattelu
Grönholm otti Kärppiä vastaan myös kiekollista roolia.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK:n ja Kärppien kohtaamisessa vierasjoukkueen yksilötaito oli selvästi isäntiä kovempaa. Kerho nappasi kuitenkin isomman pistepotin jatkoaikavoitolla aseinaan jotain muuta kuin taitoa.

Yksi HPK:n aseista oli fyysinen peruspakki Ossi-Petteri Grönholm. Petteri Nikkilän kanssa hämeenlinnalaisten takalinjoilla luutinut Grönholm antoi tunnustusta vastustajalle. Samalla kuitenkin selvisi myös syy kotivoitolle.

− Kyllä siellä näkyi se Kärppien laadukkuus ja olimme hetkittäin vaikeuksissa. Meillä oli kuitenkin sielu ja taistelu mukana, Grönholm tiivisti heti ottelun jälkeen.

Omassa päässä voitetun taistelun jälkeen syntyi myös Juha Koiviston tekemä 2−1-maali. Erikoista maalissa oli se, että vastahyökkäyksen kärkimiehinä olivat juuri Grönholm ja Nikkilä.

Kaikki kuitenkin lähti hyvän puolustuksen kautta.

− Siinä oli Kärpillä kutipaikka, mutta Teemu Rinkinen blokkasi hienosti. Päätimme näköjään pakkiparin kanssa, että lähdetään kärkenä hyökkäämään.

− Pakki-pakki siinä ennen punaviivaa ja Nikkilältä hieno syöttö Koivistolle.

Tänään tunnetta ei puuttunut kummaltakaan joukkueelta. Etenkin Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kävi kiivassanaisia keskusteluja tuomarikaksikko Jari Leppäalhon ja Petri Lindqvistin kanssa. Grönholm ymmärsi vastustajan päävalmentajaa.

− Välillä tuomarit aiheuttavat sitä itse. Ei molemmille joukkueille voi toki pelkkiä vääryyksiä viheltää, mutta välillä tapahtuu sellaisia asioita, ettei oikein kukaan tiedä, mitä oikeastaan tapahtuu.

− Voisivat välillä myöntää olevansa väärässä. En minäkään aina oikeassa ole, mutta välillä kun tunne vie, niin se vie. Tänään tunne vei vastustajallakin, joten en usko, että me aivan väärässä olimme.

Tuomarit saavat palautetta Grönholmilta usein pelien aikana ja myös niiden jälkeen. Myös vastustajan pelaajat saavat osansa kotkalaisen höpinöistä. Kärppien taiturit eivät olleet poikkeus.

− Ei siellä ollut merkattuja miehiä, mutta jos on Juhamatti Aaltosen kaltaisia taitureita, niin kyllä siellä pitää puputtaa, että pasmat menisivät vähän sekaisin.

Vaikka Titaanit-kasvatin kädet eivät ole sieltä pehmeimmästä päästä, pääsi hän varsinaisen peliajan lopulla aloittamaan ylivoimalla. Se oli kenties HPK:n onni, sillä Grönholm katkaisi ratkaisevan syötön jalallaan Kärppien päästyä alivoimalla ylivoimahyökkäykseen.

− Kyllä minun vahvuudet on jossain muualla kuin ylivoimalla, mutta sitä tehdään, mitä käsketään.

Grönholmin edellisestä maalista on vierähtänytkin jo tovi. Verkko heilui viimeksi kaudella 2011-2012, eikä kuparinen mennyt lauantai-illassakaan rikki.

− Siitä oli tuossa puhetta ennen peliä, että tänään, mutta ehkä ensi kerralla.

» Lähetä palautetta toimitukselle