"Meille sopii paremmin Kanada kuin Etelä-Korea" - Lepistö luottavaisena kohti puolivälierää

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Puolustaja Sami Lepistön tehot olympiaturnauksessa ovat jo 2+3.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Leijonat joutui eilen vääntämään odotettua huomattavasti tiukemman neljännesvälierän Etelä-Koreaa vastaan. Sami Lepistön mukaan sillä ei kuitenkaan ole enää väliä, vaan joukkue on valmis, kun kiekko putoaa Kanadaa vastaan jäähän.

Isäntämaa Etelä-Korean hyvät otteet tulivat varmasti monelle yllätyksenä eilisessä neljännesvälierässä, jonka Leijonat lopulta voitti lukemin 5-2. Molemmissa joukkueissa oltiin ottelun jälkeen kohtuullisen tyytyväisiä, Leijonat voitosta ja Etelä-Korea esityksestään.

Pelin jälkeen suomalaiset muistuttivat kuitenkin kuin yhteen ääneen, että voitto piti saada. Se saatiin ja nyt voidaan katseet kääntää jo puolivälierään Kanadaa vastaan.

- Hyvin erilainen peli tulossa Kanadaa vastaan. Etelä-Korea pelistä voidaan ottaa mukaan voitto ja se, että saatiin muutama ylivoimamaali, mutta ei tässä meille oikein muuta ollut, tiivisti Leijonien luottopuolustaja Sami Lepistö eilisen pelin jälkeen.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki oli Lepistön kanssa samoilla linjoilla. Hän kertoi olevansa tyytyväinen siihen, miten Leijonat lopulta selvitti hankalan ottelun. Tärkeintä oli kuulemma saada voitto tyylillä millä hyvänsä ja se saatiin.

Olympiakiekon puolivälierät pelataan Gangneungissa tänään keskiviikkona. Päivän ensimmäisessä kamppailussa Tšekki kukisti Yhdysvallat voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 3-2.

Lepistö ei näe Kanadalla etulyöntiasemaa siinä, että joukkue on saanut levätä samalla, kun Suomi joutui eilen pelaamaan tiukan neljännesvälierän.

- Korea-peli oli taistelupeli ja jouduimme tekemään todella paljon hommia. Ei sillä ole kuitenkaan mitään vaikutusta siihen, että olisimme Kanadaa vastaan jotenkin puhki. Kaikki tässä on kuitenkin sen verran kovassa kunnossa ja peräkkäiset pelit ovat perusarkea, hän vakuutteli.

Lepistö myöntää, ettei ole ehtinyt turnauksen aikana tutustumaan eri alkulohkossa Suomen kanssa pelanneen Kanadan otteisiin. Hän oli kuitenkin mukana Leijonien kokoonpanossa marraskuun Suomen EHT-turnauksessa, jossa Leijonat kukisti Kanada 4-3-lukemin.

Arvionsa kokenut puolustaja perustikin tuohon otteluun ja Kanadan joukkueen nimilistaan.

- Varmasti tulee kovaa luisteleva ja taklaava Kanada. He pelaavat pohjoisamerikkalaista peliä, vaikka heilläkin pääosa jätkistä pelaa Euroopassa. Tiukka vääntö luvassa, mutta koen, että meille sopii paremmin Kanada kuin Etelä-Korea. Uskon, että on heitä vastaan on helpompi pelata, hän analysoi lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle