Valtteri Ojantakanen SaiPan kaudesta: "Ei ole mennyt kuten olisimme halunneet"

LIIGA / Haastattelu
Valtteri Ojantakanen pelaa neljättä kauttaan Etelä-Karjalassa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
SaiPan Valtteri Ojantakanen on edelliskausien aikana lyönyt itsensä läpi liigan huippumaalintekijänä, mutta pudotuspeliotteluita 23-vuotiaalle hyökkääjälle ei ole vielä kertynyt.

Ässät haki vierasvoiton Lappeenrannasta tiistai-iltana, kun se kaatoi isäntäjoukkue SaiPan lukemin 3–0. Tappio katkaisi SaiPan orastavan kotivoittoputken, joka oli kahden ottelun mittainen. Ässät iski kaksi maalia ylivoimalla, kun taas SaiPa ei osunut kolmella ylivoimallaan.

SaiPan Valtteri Ojantakanen manasi joukkueen maalittomuutta tappiopelin jälkeen.

– Maalinteko oli vaikeaa. Lisäksi otimme turhia jäähyjä, joista kaveri rokotti, kun taas me emme onnistuneet ylivoimillamme.

Tiistaina vastustajajoukkueessa pelasi Ojantakaselle tuttu kaveri, nimittäin isoveli Kasperi Ojantakanen. Laituri myöntää, että veljeään vastaan pelaamisessa on aina erityinen fiilis.

– Totta kai se on aina sellainen spesiaali tilanne. Siinä on aina sellainen lisälatautuminen, kun pääsee pelaamaan omaa isoveljeään vastaan.

Vaikka tällä kertaa molemmat veljekset jäivät ilman pisteitä, vinoilulta ei voi välttyä veljesten ollessa vastakkain.

– Molemmin puolin heittelemme aina kuitteja, viimeistään pelin jälkeen, Ojantakanen naurahtaa.

Ojantakanen myöntää, että ajatus samassa joukkueessa pelaamisesta on käynyt mielessä. Pelaajilla on viisi vuotta ikäeroa, joten junioreissakaan veljekset eivät pelanneet samassa seurassa, vaikka molemmat Jokereiden kasvatteja onkin.

– Olisihan se hienoa jossain vaiheessa, sillä emme ole ikinä olleet samassa joukkueessa. Se olisi varmasti hieno kokemus.

Ojantakasen sopimus loppuu kuluvaan kauteen. Mitään jatkosuunnitelmia hyökkääjällä ei omien sanojensa mukaan vielä ole.

Maaleja, ei syöttöjä

Ojantakainen on luonut tavaramerkikseen syötöttömyyden. 23-vuotiaalla on tällä kaudella tehot 16+4, kun taas viime kaudella tehot olivat 20+3. Ojantakanen ei itsekään ole täysin varma siitä, mistä syötöttömyys johtuu.

– Tykkään vain laukoa ja en ihan niin hyvin osaa syöttää. En tiedä oikeastaan mistä se tulee.

Ojantakasen kasvattiseura on Jokerit. Ojantakanen on seurannut tarkalla silmällä kasvattiseuransa menoa Mestiksessä.

– Totta kai olen seurannut, on ollut hienoa nähdä, minkälainen iso buumi siellä on ollut.

Ojantakanen jätti seuran taakseen kaudeksi 2019–20, jolloin helsinkiläinen siirtyi SaiPan riveihin Jokerien alle 20-vuotiaiden joukkueesta. Ojantakanen myöntää, että mahdollinen paluu jokerinuttuun kiinnostaa tulevaisuudessa, mikäli seura nousee Liigaan.

– Olisihan se hienoa, mutta mennään nyt askel kerrallaan.

Vaikeuksia kentällä

Ojantakanen on pelannut pääsääntöisesti Liigaa SaiPassa nyt yhteensä neljän kauden ajan, ja jokaisella kaudella seuran pistekeskiarvo on jäänyt alle yhteen ottelua kohden. Tällä kaudella seura on keikkunut sarjan häntäpäässä lähes alusta alkaen.

Ojantakanen tunnustaa, etteivät pelit ole kulkeneet halutunlaisesti.

– Kyllähän sen nyt kaikki huomaavat, ettei ole mennyt kuten olisimme halunneet. En tiedä, onko siinä mitään seliteltävää.

SaiPan pudotuspelihaaveet lipesivät jo hyvissä ajoin ennen runkosarjan loppua. Ojantakanen ei kuitenkaan ole kokenut ongelmaa peleihin latautumisessa, vaikka panosta otteluissa ei olekaan hetkeen ollut.

– Jokaiseen peliin pystyy latautumaan hyvin ja jokainen peli on uusi mahdollisuus voittaa. Ei ole mitään sellaista että mitäköhän tästä tulee, vaan joka peliin mennään aina täysillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle