Saksa lähtee puolivälieriin voittoputkessa − Kahun luottaa joukkuepelin voimaan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Dominik Kahun kuuluu Saksan avainpelaajiin.
Kuva © Jarno Hietanen
Saksa matkaa Riikaan haastamaan B-lohkon voittanutta Sveitsiä. Joukkueen kokeneeseen osastoon kuuluva Dominik Kahun nauttii kaksikon yhteenotoista kaukalossa.

Saksa on osoittanut viime vuosina nousun merkkejä myös maajoukkuetasolla. Viisi vuotta sitten maa pelasi olympiafinaalissa ja oli erittäin lähellä voittoa. MM-kisojen välierissä Saksa pelasi kaksi vuotta sitten.

− On vaikea verrata eri vuosia, kun koskaan ei ole täsmälleen samaa joukkuetta. Mutta uskon, että meillä on tänä vuonna erittäin hyvä joukkue, molempiin edellä mainittuihinkin joukkueisiin kuulunut Dominik Kahun arvioi.

Kahun näkee kuitenkin, että Saksa on kilpailukykyinen taistelemaan isoista asioista. Viitteitä siitä saatiin turnauksen alussa, vaikka ensimmäiset kolme peliä päättyivätkin tappioon.

− Aloitimme turnauksen kolmella ottelulla kovimpia joukkueita vastaan ja näytimme, että pystymme pelaamaan heitä vastaan.

Saksa oli tämän jälkeen kovassa painetilanteessa tarvittavien pisteiden suhteen, mutta tiukan Tanska-ottelun jälkeen muut voitot irtosivat helpommalla.

− Sen jälkeen meidän piti voittaa neljä ottelua ja teimme sen. Ensimmäinen tavoite on nyt täytetty.

Saksa kohtaa puolivälierässä Sveitsin. Kaksi vuotta sitten Saksa eteni välieriin pudottamalla juuri Sveitsin tieltään. Silloinkin turnaus pelattiin Latviassa, jossa tämänvuotinen puolivälieräottelu on ohjelmassa.

− Sveitsiä vastaan pelattavat pelit ovat aina hienoja. Meidän välillämme on iso kilpailutilanne. Matkaamme Latviaan innoissamme siihen peliin.

Kahun tietää aseet siihen, millä Sveitsi kaatuu ja Saksa nähdään toista kertaa kolmen vuoden sisään välierissä.

− Meidän täytyy pelata hyvää joukkuepeliä. Sveitsi on erittäin hyvä joukkue ja meidän on oltava valmiita. Palautuminen on tärkeää.

» Lähetä palautetta toimitukselle