Puolustajakomeetta Nooa Nyman ei kuvitellut alkukaudesta pelaavansa Mestis-välierissä: "On uskomatonta, miten olen päässyt tänne asti"

MESTIS / Haastattelu
Nooa Nyman on noussut upeasti espoolaisten Mestis-miehistöön.
Kuva © Tiia Mahkonen
Kiekko-Espoon ja TUTOn välinen seitsemän ottelun puolivälieräsarja päättyi lopulta espoolaisten voittoon. Joukkue on kokenut kovia, ja sen seurauksena nuori Nooa Nyman on päässyt mukavaan vastuuseen.

Nooa Nyman debytoi Kiekko-Espoon paidassa Mestiksessä lokakuisessa KOOVEE-ottelussa, jossa hän merkkautti syöttöpisteen ja taklasi itsensä pelikieltoon. Kaiken kaikkiaan 18-vuotias puolustaja pelasi runkosarjassa 15 ottelua loppukautta kohti kiihtyvään tahtiin, ja pudotuspeleissä hän on ollut riveissä kaikissa otteluissa pelaten tasaisesti 13 ja 17 minuutin välillä.

− En olisi voinut kuvitella kauden menevän sillä tavalla. On uskomatonta, miten olen päässyt tänne asti. Tuntuu, että pelini on kulkenut hyvin ja valmennus on luottanut minuun, joten otan innolla tämän roolin ja teen parhaani, Nyman iloitsi.

Pienikokoinen puolustaja on säväyttänyt hyvällä hyökkäyspelillään, ja hän myöntääkin vahvuuksiensa olevan juuri tällä osa-alueella.

− Näen vahvuuksieni olevan kiekollisessa pelissä ja hyökkäysalueella. Ylivoimaakin olen päässyt pelaamaan ja tulostakin tulee välillä.

Seitsemännessä ottelussa Kiekko-Espoon puolustuskuusikko muuttui viisikoksi, kun Noel Pietilä joutui jättämään kentän toisen erän alussa. Joukkue kuitenkin tarjosi lujaa taistelutahtoa, eikä omaan maaliin päätynyt kuin yksi kiekko.

− Kyllä se pisti pakistoa koville, mutta olimme sen verran kovia, että jaksoimme loppuun asti.

Kiekko-Espoon ja TUTOn sarja kesti täydet seitsemän ottelua. Aluksi sarja näytti menevän helposti Kiekko-Espoon eduksi, mutta 3−0-tilanne kääntyi lopulta tasatilanteeksi. Seitsemännessä ottelussa espoolaisjoukkue oli kuitenkin selvästi parempi.

− Kiekollisesti olimme hyviä koko sarjan ajan. Saimme vastustajaa väsytettyä viimeisessä kahdessa pelissä, eikä heillä ollut enää jalkoja meitä vastaan. Sitä kautta pääsimme pelaamaan hyökkäysalueen peliämme ja saimme tehtyä tarvittavat maalit.

Nymanin mukaan se ei huolestuttanut, että Janne Hämäläisen tekemää avausmaalia saatiin odottaa reilut 24 minuuttia.

− Maltti on valttia. Syödään kiekot ja laitetaan kiekko pömpeliin, sillä voitetaan pelit.

Nuori maalivahti Petteri Rimpinen palasi Kiekko-Espoon maalille seitsemännessä ottelussa. Hän oli maalilla kaikissa voittoon päättyneissä peleissä, mutta joutui jäämään sivuun viidennen ottelun kahdesta viimeisestä erästä sekä koko kuudennesta ottelusta.

− Rimpinen oli vahva kaikissa sarjan peleissä. Kaikki eivät voi olla aina terveinä.

Seuraavaksi Kiekko-Espoo kohtaa Ketterän, joka on sinipaidoille tuttu vastustaja kahden edellisen kauden Mestis-finaaleista. Pelaajisto on toki ehtinyt vaihtua joiltakin osin, ja myös Nymanille pudotuspelisarja imatralaisia vastaan on uusi kokemus. Runkosarjassa hän oli mukana kahdessa kohtaamisessa.

− Heillä on paljon hyviä pelaajia, mutta paras voittakoon, puolustaja päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle