Positiivisuutta huokuva Steven Jandric ei ole antanut epäilyksille sijaa – Rauma ja Lukko ovat tehneet vaikutuksen

LIIGA / Haastattelu
Steven Jandric on tehnyt kolme maalia kolmeen ensimmäiseen otteluunsa.
Kuva © Ville Tohka
Vasta viime tiistaina Raumalle saapunut Steven Jandric on tullut ryminällä Liiga-kaukaloihin. Positiivisuutta huokuva 25-vuotias kanadalainen on tehnyt vaikutuksen vauhdillaan, mutta myös kyvyllään tehdä tulosta.

Keskiviikkoiltana kaksi maalia HIFK-verkkoon takonut Steven Jandric on nyt tehnyt kolme maalia yhtä moneen otteluun. Ottelun kolmosketjussa aloittanut hyökkääjä pelasi Helsingissä ajoittain myös kahdessa ylemmässä ketjussa. Jandric oli kiekollisesti vahva ja onnistui haistamaan tarvittavat maalipaikat voittoon.

Iso avain nopeaan alkuun Suomessa on kova työ.

– Kyse on kovasta työstä. Pyrin kovasti mukautumaan peliin, joka on tietenkin vähän erilaista täällä. Koen kuitenkin sopeutuneeni aika hyvin, ja on kiva pelata taitavien jätkien kanssa, Jandric kertoo hyväntuulisena.

Lukko on HIFK-voiton myötä neljän ottelun voittoputkessa. Ottelun jälkeen pukuhuoneessa raikuneet ilonhuudot kertovat, että tunnelma kopissa on kohdillaan.

– Jätkät ovat mahtavia. He ottivat minut vastaan hyvin. Englanti on täällä toinen kieli, mutta siitä huolimatta on ollut helppoa tutustua heihin, hän kertoo vastaanotostaan.

Ennen siirtoaan Raumalle Jandric pelasi ECHL:ssä Orlando Solar Bearsin riveissä 19 ottelua tehoin 10+6. Aiemmin urallaan kanadalainen on pelannut myös AHL:ssä 33 ottelua pistein 3+6.

Kun puhutaan pelillisistä eroista, nousee esille kiekkokontrolli.

– Täällä pidetään enemmän kiekonhallinnasta kiinni. Pohjois-Amerikassa pyritään enemmän saamaan kiekkoa syvälle ja sitten karvaamalla yritetään saada kiekko haltuun. Täällä kiekosta pidetään enemmän kiinni ja yritetään etsiä vapaata tilaa ja väyliä.

Rauma ja Lukko tehneet vaikutuksen

Vanhalla mantereella kaikki ei kuitenkaan ole ollut täysin uutta. Suomen pienin Liiga-kaupunki Rauma muistuttaa Kanadasta kotoisin olevaa hyökkääjää kodista.

– Pidän Raumasta paljon. Paikka muistuttaa paljon omaa kotikaupunkiani Brittiläisen Kolumbian pohjoisosassa. Ihmiset ovat kivoja ja ystävällisiä. Minulla on vain hyvää sanottavaa Raumasta.

Lukko pelasi viime viikolla tiensä CHL:n välieriin neljän parhaan joukkoon. Vaikka Jandric ei ole CHL-otteluja pelannut, on hän innoissaan tulevista peleistä.

– Katsoin Lukon viimeisintä CHL-ottelua, kun tulin tänne viime tiistaina. Se näytti oikein hyvältä peliltä, joten olen innoissani tulevasta.

– Koko CHL kuulostaa hyvältä. Odotan innolla tulevia pelejä. Lähdemme Geneveen tammikuussa, ja luonnollisesti odotan sitä kokemusta.

Jopa hieman yllättäen CHL oli jo ennestään tuttu konsepti Jandricille.

– Pari vuotta sitten katsoin mahdollisuutta tulla Eurooppaan. Vaikka jäinkin Pohjois-Amerikkaan, näin, kuinka iso asia CHL on täällä. Luonnollisesti siinä on paljon vaikutteita jalkapallosta, ja onkin ollut hienoa nähdä, miten konsepti on otettu jääkiekossa käyttöön.

Jandricin kaksi maalia olivat HIFK:lle liikaa.
Kuva © Ville Tohka

Vaikka pelaaja on hädin tuskin ehtinyt purkaa matkatavaroitaan, tulee puheeksi jo tulevaisuus. Pelaajan sopimus Raumalle on 1+1-vuotinen, jossa optiovuosi on joukkueen käsissä. Rauma ja Lukko ovat jo tehneet lähtemättömän vaikutuksen.

– Toivottavasti saan jäädä tänne, mutta se on joukkueen päätettävissä, joten täytyy odottaa kauden loppuun ensin.

– Haluan pelata niin kauan kuin se on hauskaa. Katson vuosi vuodelta, miten peli sujuu.

Myös NHL on mielessä, mutta kuten todettu, ei mennä asioiden edelle.

– Totta kai jokainen haluaisi pelata NHL:ssä, mutta pyrin keskittymään siihen, missä olen nyt. Se tapahtuu, jos tapahtuu, mutta se on vielä liian kaukana tulevaisuudessa, joten mennään hetki kerrallaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle