Piste-ennätyksensä rikkonut Aleks Haatanen odottaa innolla tulevaa puolivälieräsarjaa IFK:ta vastaan

LIIGA / Haastattelu
Aleks Haatanen operoi lahtelaisten ykkösketjussa.
Kuva © Jarno Hietanen
Energiapelaajana tunnetusta Aleks Haatasesta on kasvanut kuluneella kaudella tulosyksikön pelaaja.

Pelicans voitti runkosarjan päätöskierroksella SaiPan kotonaan 3–0-lukemin, jonka myötä 109 pistettä kerännyt Pelicans sijoittui runkosarjassa kolmanneksi. Itse ottelu ei tarjonnut erityistä kiekkojännitystä, mutta Lahtelaishyökkääjä Aleks Haatanen oli tyytyväinen omiensa kypsiin otteisiin.

– Tiesimme mitä oli panoksena - voitolla olemme kolmansia. Kärsivällisesti pelasimme kolme erää ja saimme kolme pistettä.

Haatanen pelaa Pelicansin ykkösketjussa Nathan Schnarrin sekä Luboš Horkýn kanssa. Ketju on ollut erinomainen ja se on kyennyt pelaamaan hyvin plusmerkkistä kiekkoa. Kolmen rightin kentästä löytyy paljon nykykiekossa vaadittavia taitoja.

– Meillä on kaikilla hyviä ominaisuuksia. "Lubo" on nopea kaveri, yritetään hänelle laittaa kiekkoa, että päästään hyvin alueelle. "Nate" on hyvä keskiympyrässä ja hänellä on hyvä kuti. Ei meillä sen tarkempaa roolitusta ole, olemme löytäneet hyvät sävelet ja oikeat raiteet, Haatanen analysoi.

Tulosyksikön pelaaja

23-vuotias Haatanen on pistänyt tällä kaudella henkilökohtaiset piste-ennätykset uusiksi, sillä hyökkääjä viimeisteli 52 otteluun tehot 10+18. Edellinen piste-ennätys oli kaudelta 2020-21, jolloin hän teki 49 otteluun tehot 8+12.

Viime kaudella Haatanen pelasi Miika Roineen sekä Sakke Hämäläisen kanssa enemmän rikkovassa ketjussa, mutta tällä kaudella Pelicans-valmennukselta on tullut luottoa myös tuloksenteon osalta ja hyökkääjän kiekolliset taidot ovat päässeet paremmin esiin.

– Olen kehittynyt, mutta roolikin on erilainen. Nyt sain mahdollisuuden olla tulosketjussa ja olen pystynyt tekemään tulosta. Olen aina tiennyt, että pystyn tekemään tulosta, kun vain saan sellaisen roolin.

Haatanen näkeekin tuloksellisesti hyvän runkosarjan isona asiana kevään peleihin.

– Totta kai olen iloinen henkilökohtaisesti omista pisteistä ja hyvästä kaudesta, ne tuovat varmasti paljon itseluottamusta pudotuspeleihin ja tulevaisuuteen.

Alkukausi oli Pelicansille vaikea, mutta lopulta lahtelaisseura päätyi runkosarjassa kolmanneksi. Tuloksellisesti vaikeasta jaksosta huolimatta Haatanen ei kokenut alkukautta erityisen vaikeana.

– Ehkä se alkukausi on ollut ulkopuolella isompi ongelma kuin meille. Näin se välillä vain menee, että tulee huonoja hetkiä ja meillä se tuli heti alkuun. Nyt olemme onneksi päässeet sieltä ja kasvettu yhteen.

Pelicansin pelit jatkuvat vasta ensi viikolla. Joukkueen sävelet pienelle tauolle ovat selkeät.

– Hetki levätään henkisesti ja fyysisesti, sitten aletaan pikkuhiljaa treenaamaan kroppia kuntoon peleihin.

Pelillisesti Haatanen näkee joukkueen pelin olevan hyvissä uomissa ja uskoo jokaisen olevan valmiina, kun kiekko tippuu jäähän.

Pelicans kohtaa puolivälierissä Helsingin IFK:n. Motivaatiota ei hyökkääjän elekielestä päätellen tarvitse sen enempää kaivaa.

– Nättiä päästä stadiin pelaamaan, ihan varmasti kova ja hyvä sarja tulossa. Innolla odotan.

» Lähetä palautetta toimitukselle