Oliver Kapanen täpötäyden Niiralan jatkoeräsankari – ”Ovathan nämä sellaisia pikkupojan unelmia”

LIIGA / Haastattelu
Hallissa oli "mökää ja meininkiä", kun Kapanen iski voitto-osuman.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
KalPa nappasi puolivälieräsarjan toisen voittonsa selvänä ennakkosuosikkina sarjaan lähteneestä Ilveksestä. Savolaisten ykköskenttä värkkäsi toisessa ottelussa peräkkäin jatkoeräratkaisun.

KalPa jatkaa pudotuspelikevättään voittamattomana, kun neljästä pelistä on yhtä monta voittoa. Peräti kolmessa näistä voittomaalin tekijä on ollut KalPan tulikuuman ykköskentän sentteri Oliver Kapanen.

Lauantai-illan ratkaisu syntyi kaksi sekuntia ennen ensimmäisen jatkoerän puoliväliä. Juuso Mäenpää karvasi kiekon Jarkko Parikalta ja parin nopean siirron jälkeen Kapanen oli nokikkain Jakub Málekin kanssa. Kapasen laukaus painui Málekin jalkojen välistä sisään, aivan kuten Mäenpään ratkaiseva maali torstaina Tampereella.

Tällä kertaa ratkaisumalli ei ollut niin suunniteltu.

– Siinä tuli vähän epäonnistui veto. Yritin nostaa ylös, mutta parempi, että vähän epäonnistui tällä kertaa, Kapanen tunnusti.

KalPan kaudelle on ollut tyypillistä tehdä maaleja vahvan paineistuksen ansiosta. Etenkin Kapasen johtama ykkösketju luo pelistä toiseen tilanteita riistojen kautta.

– Se on varsinkin meidän kentälle tavallista. Yritämme tehdä kovasti hommia, tuottaa irtokiekkoja ja sitä kautta maalipaikkoja. Se on yksi ketjumme aseista ja pidämme sitä kiinni.

Niiralassa ottelua seurasi täysi tupa, 5 300 katsojaa. Tunnelma oli läpi pelin kohdallaan.

– Onhan tässä hienot fiilikset, kun sai jatkoerässä räjäyttää hallin. Ovathan nämä sellaisia pikkupojan unelmia. Kiva, että tämä toteutui ja saimme tärkeän voiton.

Sarjan kaksi ensimmäistä peliä ovat olleet hieman jopa toistensa peilikuvia. KalPa pelasi nousujohteisen pelin Tampereella, mutta Niiralassa Ilves hallitsi, mitä pidemmälle ottelu eteni. Yhtä kaikki, lopputulos oli sama.

– Olihan se vähän peilikuva, mutta pystyimme puolustamaan hyvin. Tiesimme, että kaveri painaa päälle ja haluaa ensimmäisen kiinnityksen, mutta pystyimme hyvin sietämään tilannetta.

Kapasen puheissa vilahtaa pudotuspeliotteluihin tyypilliset termit, sitkeys ja kärsivällisyys. Vaikka peleissä senttiäkään ei ole tullut ilmaiseksi, on suuremmat naamahieronnat jätetty sivuun.

– Ei ihan vielä sellaista, mitä voi parhaimmillaan olla, mutta kyllä siellä kovaa väännetään ja on kovaa kamppailua. Vammoja ja pientä vekkiä varmasti monelle tulee, totesi Kapanen vekki nenässään.

Ottelusarja on siis KalPalle 2–0. Ilveksen menestyspaineista on puhuttu pitkin kautta aina päävalmentaja Antti Pennasta myöten. Uskooko Kapanen siis, että henkinen etulyöntiasema on nyt KalPalla?

– No varmaan on joo. Meillä on tosi hyvä ja tiivis joukkue. Olemme yhtenäisiä ja sitä kautta saamme paljon elämää ja henkeä vaihtoaitioon ja kaukaloon. Se on varmaankin yksi syy, miksi pärjäämme tällä hetkellä, Kapanen arveli.

Ottelusarja jatkuu maanantaina Tampereella. Niiralassa mennään jälleen keskiviikkona. Joko silloin on sarja KalPalle katkolla?

– En uskalla kommentoida siihen mitään, sen aika näyttää. Tietenkin parhaamme teemme, että se olisi jo keskiviikkona ohi, mutta päivä ja peli kerrallaan tässä mennään, päätti Kapanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle