Norja voitti Kanadan MM-tasolla ensimmäistä kertaa 23 vuoteen − "Rankkareiden lopputulos ei tullut yllätyksenä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Norja loisti voittolaukauskilpailussa.
Kuva © Aleksi Koskinen
Norja voitti Kanadan MM-tasolla ensimmäistä kertaa 23 vuoteen. Ottelu ratkesi voittolaukauskilpailussa lukemin 4−2.

Norja voitti Kanadan ensimmäistä kertaa 23 vuoteen Jääkiekon MM-kisoissa. Ottelu ratkesi voittolaukauskilpailussa Norjan tehtyä neljä maalia viidellä yrityksellä Kanadan kyvetessä vain kahteen.

Norjan nimikuningas Johannes Johannesen oli tyytyväinen, mutta erittäin hiljaisella päällä. Miehen ilmeistä ja eleistä näkyi, ettei hän ollut vielä sulattanut tapahtunutta.

− Ottelu oli todella tiukka, mutta saimme voiton. Voitto antaa meille paljon energiaa seuraavaan peliin. Pelasimme hyvän pelin, olen ylpeä siitä.

Norjan voittolaukaukset olivat paitsi tehokkaita, myös erittäin näyttäviä. Johannessenin mukaan niihin ei olla keskitytty erityisemmin, vaan joukkueessa on useampi muuten vain taitava ampuja.

− Emme ole tehneet mitään erityistä niiden suhteen. Laukojilla on omat hyväksi havaitut kikkansa, ja he onnistuivat niissä tänään. Todella hyviä rankkareita.

Norjan kapteeni Ken-Andre Olimb oli onnistunut pyyhkimään vaahtonsa suupielistään hieman joukkuekaveriaan paremmin. Hän pysähtyi haastatteluun helpottuneen ja innokkaan oloisena.

− Tämä on hieno tulos meille. Muistaakseni voitimme Kanadan viimeksi 23 vuotta sitten. Tämä on suuri saavutus. Tulos kertoo mielestäni ryhmästämme paljon. Meillä on paljon hyviä nuoria astumassa esiin ja näyttämässä tasoaan. Voitto tuo paljon itseluottamusta. Isoja maita ei voita usein.

Vanha tuttu Kanada

Kanada koitti kääntää ottelun kulkua murskaamalla vastustajansa. Adam Fantilli sai ulosajon Christian Kåsastulin päähän kohdistuneesta taklauksesta, ja pelaajat kuten Tyler Myers ja Milan Lucic ajoivat kovia taklauksia Norjan pelaajiin jatkuvalla syötöllä. Olimbille tämä ei tullut yllätyksenä.

− Olemme pelanneet heitä vastaan niin monesti maajoukkuetasolla, että tiesimme heidän aloittavan tämän taas. He pelaavat fyysistä jääkiekkoa ja lisäävät vauhtia ja kovuutta aina tiukkojen paikkojen tullen. Olimme tietoisia ja valmiina.

Kanada tasoitti ottelun, kun kolmatta erää oli jäljellä 11,1 sekuntia. Hetkeä ennen maaliin johtanutta tilannetta ottelun tuomaristo teki päätöksen olla viheltämättä Kanadalle kampitusjäähyä. Rangaistus olisi vienyt aloituksen Kanadan päätyyn ja lähes varmuudella pakottanut maalivahti Joel Hoferin palaamaan maalilleen. Olimbin mielestä tuomaristo teki väärän päätöksen.

− En nähnyt tilannetta heti tarkkaan, mutta jälkeenpäin se näytti mielestäni kampitusjäähyltä. Se oli turhauttava tilanne, sillä jos olisimme saaneet vihellyksen, Kanada ei olisi tehnyt maalia lopussa.

− Moraalimme oli kuitenkin kohdillaan. Pelasimme hyvän jatkoerän ja hoidimme homman rankkareilla kotiin. Rankkareiden lopputulos ei tullut yllätyksenä. Tiesin, että laukojillamme on hyviä liikkeitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle