Leijonien luottavainen puolustajakaksikko Sund ja Koivisto toivovat tuomarilinjan pitävän välierässä − "Ei varmaan tuohon osaa valmistautua"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomen puolustus on ollut rautaa tähän mennessä.
Kuva © Samuli Huikuri
Suomen puolustajat Tony Sund ja Miika Koivisto uskovat Leijonien omaan tekemiseen ja siihen, että sillä voidaan päästä päätyyn saakka.

Suomi lähtee lauantain välierään Saksaa vastaan monen mielestä ennakkosuosikkina. Suomen puolustajat Tony Sund ja Miika Koivisto olivat hyväntuulisia perjantain välipäivänä ja luottavat tulevaan.

− On selvää, että tiedämme jonkin verran, miten he pelaavat. Kohtasimme jo kertaalleen ja se oli tiukka ottelu. Tiedämme, että heillä on hyvä joukkue ja hyvä valmennus. Tulee varmasti hyvä ottelu ja uskon, että voimme rakentaa Tšekki-pelin päälle jatkumona, Sund toteaa.

Puolustajakollega Koivisto jatkaa samalla linjalla.

− Luonnollisesti jatkamme samalla kaavalla. Puolivälierän voitto vahvisti uskoa omaan tekemiseemme. Puolustuspelimme on riittävällä tasolla. Jos pystymme pitämään paikat omiin noin minimissä, niin varmasti pystymme tekemään pari maalia toiseen päähän.

Saksan penkin takana nähdään tuttuja suomalaisnaamoja, kun Toni Söderholm, Ville Peltonen ja Ilpo Kauhanen johtavat keskieurooppalaisten peliä. Myös pelitavoissa on paljon samankaltaisuuksia. Myös puolustajakaksikko tiedostaa tämän.

− Suomalaiset valmentajat ja samanlaiset systeemit heillä vaikutti olevan. Kärsivällisyys ja omaan hommaan luottaminen ovat avainasemassa. Pystymme minimoimaan heidän paikkansa, Koivisto tuumaa.

Sund on samaa mieltä.

− Puolustetaan tiiviisti ja isketään vastaan, kun paikka on. Saksa puolustaa myös tiiviisti, kuten mekin. Uskon, että keskittymällä omaan peliin meillä on hyvä mahdollisuus voittaa huomenna.

− Meillä on hyvä tunnetila joukkueessa ja uskomme tekemiseemme. Ottelu kestää 60 minuuttia ja täytyy jatkaa ja antaa kaikkensa tuloksen eteen. Se on ollut avaimemme tänne saakka, Sund kehuu.

Parannettavaakin toki aina löytyy, kuten positiivisiakin asioita.

− Tietysti on asioita, joita voimme tehdä paremmin. Tykkäämme pelata kiekon kanssa ja meidän täytyy olla vähän terävämpiä. Meidän täytyy joukkueena olla myös erottua paremmin ja meidän täytyy parantaa tehokkuuttamme.

− Isossa kuvassa asiat ovat mielestäni ihan hyvin. Vastaamme vastustajan peliin hyvin ja sen jälkeen pääsemme kiekolle, Sund toteaa.

MM-turnauksen tuomarilinja on ollut monenkirjavaa. Suomi ei ole lähtenyt mukaan purnaustalkoisiin suuremmin, eivätkä Sund saati Koivistokaan sille linjalle lähteneet perjantaina.

− Emme pysty vaikuttamaan linjaan, vaan se on mikä se on, Sund sanoo.

− Ei varmaan tuohon osaa valmistautua, oletetaan, että linja jatkuu. Molempiin erikoistilanteisiin on omat miehet ja on selvää, mitä niillä teemme, Koivisto komppaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle