Erikoisen maalin tehnyt Elmeri Eronen: "Kiekko putosi sieltä onnekkaasti maaliin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Elmeri Eronen onnistui maalinteossa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Suomi tuskaili maalinteon kanssa pitkään ottelussa Euro Hockey Tourin ottelussa Tšekkiä vastaan. Hanat aukesivat vasta kolmannessa erässä varsin erikoisella Elmeri Erosen tekemällä maalilla.

Elmeri Eronen teki uransa toisen maaottelumaalin. Hän laukoi kiekon kohti maalia, Tšekki-maalivahti Šimon Hrubec torjui sen kilvellään kohti hallin kattoa, mutta lopulta kiekko putosi Tsekin maaliin. Osuma toi mieleen samassa hallissa kevään 2019 pudotuspeleissä nähdyn Sakari Salmisen maalin Pelicansia vastaan.

− Oli kyllä erikoinen maali. Sain hyvän syötön ja pystyin katsomaan mihin ammuin. Lauoin ylös kilvelle ja maalivahti torjui hyvin, mutta kiekko pomppasi ylös aika korkealle ja putosi sieltä onnekkaasti maaliin, Eronen kommentoi.

Erosen maali kavensi tilanteeksi 1−2. Sen jälkeen molemmat tekivät vielä yhden osuman, joten turnauksen avauspeli päättyi näin Tšekin voittoon.

− Mielestäni pelasimme ihan hyvin ja saimme pitkillä hyökkäyksillä maalipaikkoja. Emme olleet sitten niin kliinisiä maalipaikoissa kuin vastustaja, joka taas teki paikoistaan maalit.

Tšekki teki ensimmäisen maalinsa ylivoimalla, toisen alivoimalla ja kolmannen heti b-pistealoituksen jälkeen. Näin ollen on helppo korostaa erikoistilanteita.

− Tšekki oli hyvä erikoistilanteissa ja sai valppaasti maalipaikat niissä. Siinä meidän täytyy olla huolellisempia turnauksen tulevissa peleissä.

Eronen myöntääkin, että Tšekki karvasi hyvin ottelun alkuvaiheissa.

− Tšekki paineisti hyvin, mutta kammettiin siitä peliin mukaan ja saimme huolellisuutta lisää pelin edetessä.

Liiga-jäillä TPS:ää ja HPK:ta edustanut puolustaja siirtyi täksi kaudeksi Ruotsin SHL:ään Timrå IK:n riveihin. Kausi on sujunut hyvin sekä joukkueelta että Eroselta itseltään.

− On ollut hienoa päästä Ruotsiin pelaamaan. Jokainen ottelu on kova, ja tasokkaita pelaajia on jokaisessa joukkueessa, hän kehuu.

Viime vuosikymmenen hissiliikennettä tehnyt joukkue on viimeksi pelannut välierissä vuonna 2008, mutta tällä kaudella seuralla on hyvät mahdollisuudet palauttaa joukkue neljän joukkoon. Tällä hetkellä sarjasijoitus on viides.

− Todella hyvin on mennyt. Meillä on hyviä hyökkääjiä, ja olemme pelanneet hyvin.

Eroselle olisi iso asia päästä pelaamaan lauantaina Ruotsia vastaan:

− Odotan kovatasoista ottelua. Ruotsin joukkueessa on paljon kovia nimiä, ja täytyy olla alusta asti valmiina.

» Lähetä palautetta toimitukselle