Antti Kalapudas ei selitellyt murskatappion jälkeen – "Ikimaailmassa ei voi päästää yhdeksää maalia omiin"

LIIGA / Haastattelu
Kalapudas pelaa SaiPassa ensimmäistä kokonaista kauttaan.
Kuva © Tiia Mahkonen
SaiPan heikko kausi sai jatkoa, kun joukkue hävisi keskiviikkona Turussa peräti kahdeksalla maalilla TPS:n voittaessa 9–1. Ottelun jälkeen SaiPan Antti Kalapudas sätti omiaan ja halusi nollata nopeasti tilanteen.

SaiPa on pelannut tähän mennessä 19 ottelua ja pistetili on karttunut vain 15 pisteen verran. HPK on sarjassa sijalla 14 ja eroa kahden jumbojoukkueen välillä on jo seitsemän pistettä. Lappeenrantalaisten surullinen putki sai jatkoa, kun TPS murskasi vieraaksi saapuneen joukkueen maalein 9–1. 

Joukkueen kultakypärää kantava Antti Kalapudas oli luonnollisesti erittäin pettynyt ottelun jälkeen. Oma pelaaminenkaan ei tyydyttänyt.

– Eihän siinä tietenkään hyvä fiilis ole. Tekeminen menee tuskaiseksi, kun kaveri laittaa maaleja sisään kuin liukuhihnalta ja koko ajan vain pyrimme estämään lisämaalien synnyn, hyökkääjä analysoi.

– Tänään ei todellakaan onnistuttu siinä, mitä lähdimme hakemaan. Lukemat olivat karut.

Palloseura johti toisen erän jälkeen jo 6–0. SaiPa sai kuparisen vielä rikottua ylivoimamaalilla, mutta TPS iski niin ikään peräti kolme lisäosumaa viimeisessä erässä. Kalaputaan mielestä lukemat eivät olisi välttämättä olleet niin suuret, jos joukkue ei olisi lähtenyt pakottamaan tekemistä.

– Kun peli menee pakottamiseksi, niin yleensä siinä käy niin, että sitten niitä maaleja vain tulee. Rentous katoaa kokonaan eikä mikään onnistu. Se ei ole helppo paikka.

TPS:n peli näytti ajoittain siltä kuin se olisi pelannut jatkuvasti ylivoimalla. Kotijoukkueen pelaajat pääsivät namuttelemaan kiekolla ja hakemaan maaleja useiden syöttökuvioiden päätteeksi. Näin ei Kalaputaan mukaan saisi käydä.

– Ikimaailmassa ei voi päästää yhdeksää maalia omiin. Ei vain voi. Etenkin puolustuspelaamisessa meillä on vielä paljon tekemistä.

Seuraava peli tulee eteen jo perjantaina, joten joukkueen on unohdettava tulos ja jatkettava eteenpäin.

Joukkueena tästä ei voi kuin parantaa ja haluan esimerkilläni näyttää, että olemme parempia kuin mitä tämän päivän tulos osoittaa.

– Periaatteessa tulos on helppo nollata. Emme voi tehdä muuta kuin parantaa. Turha tähän on jäädä märehtimään. 

Heikot otteet eivät kokeneen pelaajan mielestä näy pukukopissa. Tappiot nollataan peli kerrallaan, minkä jälkeen katseet suunnataan kohti seuraavaa peliä.

Kalapudas allekirjoitti marraskuun alussa vuoden jatkosopimuksen SaiPan kanssa. Ottajia olisi ollut kenties muuallakin, mutta Oulusta Lappeenrantaan kesken viime kauden siirtynyt hyökkääjä haluaa olla mukana nostamassa SaiPaa pohjalta kohti kovempia otteita.

– Olen vaihdellut joukkueita tiheään tahtiin ja sopimuksen myötä sain rauhaa tekemiseen. Olen saanut täällä suuren roolin ja minuun on luotettu koko ajan. Uskon, että seura pystyy tästä nousemaan ja haluan olla mukana siinä. 

– Tuloksellisesti en ole tyytyväinen, en missään nimessä, mutta muuten kyllä olen. Viihdyn kaupungissa ja seurassa. Joukkueena tästä ei voi kuin parantaa ja haluan esimerkilläni näyttää, että olemme parempia kuin mitä tämän päivän tulos osoittaa, Kalapudas päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle