Tappara selvitti varamiehisenäkin tiensä CHL-puolivälieriin Davosin kustannuksella

CHL / Raportti
Toinen osaottelu päättyi tasatulokseen, joten Tappara lähetti Davosin laulukuoroon.
Viimeviikkoisen 1–0-vierasvoiton jälkeen Tappara taisteli HC Davosin kanssa tänään 2–2-tasapelin, joten ottelusarja meni Tapparalle yhteismaalein 3–2.

Tappara taisteli HC Davosin vieraana tärkeän 1–0-vierasvoiton, mikä antoi hyvät lähtökohdat Tampereella pelattavaan ratkaisuotteluun. Otteluparin toinen osa päättyi luvuin 2–2 ja täten yhteismaalit menivät Tapparalle 3–2.

Tapparalla hyökkääjäpuolella oli merkittäviä poissaoloja, kun taas Davos ei kärsinyt kummemmista poissaoloista. Isännillä maalia vartioi Christian Heljanko ja Davosilla avauspelissä huilivuorossa ollut Sandro Aeschlimann.

Avauserä oli Davosin hallintaa

Maaliton avauserä oli vajaalla kokoonpanolla pelaavalta Tapparalta hienoa yhteispeliä, eikä kokoonpanohuolista ollut tietoakaan. Vierailla oli kuitenkin paremmat maalintekoyritykset ja joukkue pääsi erän aikana testaamaan ylivoimaansa Veli-Matti Savinaisen huidottua itselleen rangaistuksen, mutta erikoistilanne ei tuottanut osumaa.

Pelin painopiste oli erässä suurimmaksi osaksi Davosin hyökkäysalueella, sillä Heljangolla oli virkaveljeään enemmän torjuttavaa. Torjuntojen joukkoon mahtui mukaan muutama huipputorjunta. Isäntien nuori hyökkääjä Viljami Nieminen laukoi erän aikana kiekon tolppaan.

Toisessa erässä Davos laukoi avausmaalin

Toisessa erässä Tappara tuli kaukaloon vahvalla jalalla ja pyöritti monia hetkiä hyökkäyspeliään. Tapparan hyvä peli sai palkinnon, kun Tapparalle tuomittiin illan ensimmäiset ylivoimat erän aikana. Davosin ylivoiman tavoin isäntien ylivoima oli tehotonta.

Isännät hölmöilivät toisen ylivoimansa aikana vaihtovirheellä joukkuerangaistuksen itselleen. Tasavajaalla kiekko oli vierailla paremmin hallussa. Erän kuluessa vieraat paransivat peliään ja pelin hallinta kääntyi hiljalleen jälleen Davosille.

Erässä Veli-Matti Vittasmäki blokkasi jykevän laukauksen reidellään. Pienen puhaltelun ja hoitotoimenpiteiden hän pystyi jatkamaan ottelua. Noin puolitoista minuuttia ennen erätaukoa Enzo Corvi laukoi vieraiden sarjan ensimmäisen maalin ja toi ottelupariin todellista jännitystä, sillä nyt yhteismaalit olivat tasan.

Tappara marssi pudotuspelien seuraavalle kierrokselle

Jännittävä kolmas kaksikymppinen oli alkuminuuttien aikana tunnustelevaa peliä kummaltakin joukkueelta, kunnes maalivahti Aeschlimannilta irtosi luistimen terä. Terän irtoamisen johdosta Tappara pääsi helpohkosti laukomaan ottelun 1–1:een, kun Valtteri Kemiläinen huudatti kotiyleisöä. 24 sekuntia tästä ja Tappara oli jälleen terästä Oskari Luodon lauottua uransa ensimmäisen CHL-maalin.

Davos ei tästä lannistunut, vaan Corvi tuuletti illan toista osumaansa nöyryytettyään Tapparaa läpiajosta alivoimalla. Tuon osuman jälkeen vieraat lisäsivät vauhtiaan, mutta Tappara ei antanut myöskään periksi. 5 117 katsojaa saivat kokea kiihkeän ottelun, jossa molempien joukkueiden kannattajajoukot tukivat omiaan hyvään suoritukseen.

Ottelu ei tarjonnut enempää maaleja, joten Tapparalla jatkuu CHL-urakka puolivälierissä. Puolivälierävastustajaksi kirvesrinnat saavat viime kevään finaalivastustaja Röglen.

Muokattu: 22.11.2022, kello 22.48: Kuva vaihdettu.