Lajilegenda Peter Forsberg ennakoi Leijonien välierää: ”Olisi yllätys, jos Suomi ei menisi finaaliin”

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Ruotsin Discoveryn asiantuntija Peter Forsberg nosti esille etenkin Suomen ykkösketjun.

Suomi eteni Pekingin olympialaisissa välieriin kaatamalla Sveitsin lukemin 5–1. Välierässä varhain perjantaiaamuna vastaan luistelee vahva, fyysinen sekä hyvässä vireessä oleva Slovakian joukkue, joka järjesti yllätyksen pudottamalla Yhdysvallat.

Alkusarjan ottelussa Suomi kaatoi Slovakian lukemin 6–2, mutta vanhoja ei kannata tässä vaiheessa muistella. Koko Slovakia on otteitaan kohentaneen joukkueen takana ja jokainen pelaaja puhaltaa yhteen hiileen, joten ottelut eivät ole verrattavissa keskenään.

Ruotsin Discoveryn asiantuntija, lajilegenda Peter Forsberg kertoo oman näkemyksensä siitä, että hänen mielestään Suomi on ennakkosuosikki niin ottelussa Slovakiaa vastaan kuin koko turnauksessakin. 

– Jos Suomi pystyy pelaamaan ja pitämään kiekkoa Slovakian alueella, Suomella on hyvät mahdollisuudet ottelun voittoon. Suomen täytyy kuitenkin välttää turhat kiekonmenetykset.

Slovakian aseena yksilötaito ja nopeat vastaiskut

Slovakiaa ei kuitenkaan kannata aliarvioida, sillä Forsbergin mukaan joukkueessa on muutamia erinomaisia yksilöitä, jotka pystyvät omalla pelitavallaan tuottamaan maaleja ja maaliodottamaa hyökkäysalueella. Lisäksi joukkue kykenee nopeisiin vastaiskuihin. Nämä seikat eivät kuitenkaan lähtökohtaisesti riitä.

– Slovakialla on yksi parhaista joukkueista. Näen siinä paljon samaa kuin vuoden 2010 olympiajoukkueessa, jolle Ruotsi hävisi puolivälierissä.

– Suomi on kuitenkin näyttänyt, että ylivoima toimii ja joukkue pystyy järjestämään nopeitakin hyökkäyksiä. Uskon, että Slovakian maalivahdin täytyy pelata yksi elämänsä parhaimmista peleistä, jotta joukkue voi voittaa, Forsberg lisää.

Forsberg näkee Suomen pelissä paljon sellaisia asioita, jotka ovat toimineet turnauksen aikana. Hän nostaa esiin esimerkiksi Suomen ykkösketjun, joka vastasi etenkin alkusarjan kamppailussa useimmista Suomen maaleista. Lisäksi kokenut osasto saa suitsutusta.

– Ykkösketju on vahva ja se kantaa joukkuetta. Kokemus on kuitenkin myös tärkeää arvoturnauksissa. Suomella on sopivissa määrin lisätty kokeneita pelaajia joukkueeseen, kuten esimerkiksi Leo Komarov, jolla on kokemusta kovistakin paikoista.

Slovakian ihmepoika Juraj Slafkovsky

Forsberg ei malttanut olla kehumatta Slovakian joukkueessa pelaavaa 17-vuotiasta Juraj Slafkovskya. Liigassa nuori lupaus ei ole saanut itsestään parasta irti, mutta olympialaisissa maaleja on syntynyt jo viisi.

Tuloksellaan hän jakaa maalipörssin kärkipaikan yhdessä Ruotsin Lucas Wallmarkin kanssa. Isokokoinen hyökkääjä antaa näyttöjä ajatellen ensi kesän NHL:n varaustilaisuutta. Slafkovskyn kyvykkyys on ollut tiedossa jo pitkään, ja hänet voidaan nähdä varattavan aikaisen ensimmäisellä kierroksella.

– Slafkovsky on isokokoinen, vahva ja hän osaa liikkua. Vertaan pelityyliltään häntä Rantaseen (Mikko). Näyttää siltä, että hänestä tulee todella hyvä pelaaja, sillä näen hänen pelissään paljon hyviä asioita.

– Uskomatonta, miten hän on esiintynyt olympiatasolla näin nuorena. Hän on ollut suuri osa Slovakian joukkuetta ja hänen pelinsä on edesauttanut joukkueen etenemistä.

"Finaalissa voisivat olla Suomi ja Ruotsi"

Toisena välieräparina on ROC sekä Ruotsi. Forsberg ennustaa kyseisen ottelun olevan erittäin tasainen sekä vähämaalinen. Hän kuitenkin luonnollisesti toivoo Ruotsin voittoa sekä mahdollista finaaliparia Suomi–Ruotsi.

– Ei olisi yllätys, jos laukaukset menisivät ensimmäisessä erässä tasan ja maalipaikkoja olisi vain muutamia. Ottelu on todennäköisesti tiukka maalin kamppailu, joka voi päättyä esimerkiksi 2–1.

– Toivottavasti Ruotsi voittaa. Tällöin finaalissa voisivat hyvin olla Suomi ja Ruotsi, sillä olisi yllätys, jos Suomi ei menisi finaaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle