Liigapelaajan keskipalkka on 66 000 euroa

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Suomen Jääkiekkoilijat ry julkaisi keskiviikkona vuotuisen pelaajakyselynsä tulokset. Kyselyn tulosten keskeisimpänä sisältönä olivat tuttuun tapaan pelaajien palkat.

Tämän vuoden SM-liigapelaajien keskiansio on noin 66 400 euroa. Lukema on reilut tuhat euroa pienempi kuin vuosi sitten vastaavassa kyselyssä. Suomalaisten pelaajien keskipalkka on kyselyn perusteella noin 61 000 euroa ja ulkomaalaispelaajien keskipalkka noin 128 000 euroa.

lisää

Pelaajayhdistys pyrkii pienin askelin eteenpäin
[lue lisää]

Realistisemman kuvan keskivertopelaajan kausiansioista antava mediaanipalkkalukema on noin 44 000 euroa. Tämäkin lukema on aavistuksen pienempi kuin viime vuonna. Vuosituhannen alusta laskien jääkiekkoilijoiden palkat ovat nousseet vuosittain keskimäärin 4,6 prosenttia, mikä on hieman enemmän kuin keskiverrolla suomalaisella palkansaajalla (4,1 prosenttia).

Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela ei tämän vuoden niukasta laskusta huolimatta näe palkkakehitystä laskevana, vaan hän uskoo, että ensi kaudeksi on tiedossa pientä nousua.

- Tiedetään, että liiga on solminut uuden ison tv-sopimuksen, josta osa jyvitetään seuroille. Pelaajat ja agentit haluavat osuutensa tästä, Saarela arvelee.

- Myös tulevalla euroliigalla on varmasti jonkin verran vaikutusta. Muutamat joukkueet satsaavat siihen paljon, ja kun pelejä on enemmän, pitää myös palkata enemmän pelaajia.

Saarelan arvion mukaan kysely tavoitti 325 liigapelaajaa. Heistä 273 vastasi, joten vastausprosentti oli noin 84.

Mestiksen vastaavaan kyselyyn vastasi 180 pelaajaa, mikä on 75 prosenttia kohdehenkilöiden määrästä. Mestis-pelaajan keskipalkka on kyselyn perusteella noin 6500 euroa ja mediaanipalkka noin 5000 euroa. Urheilijaturvaan oikeuttavan alarajan eli noin 9600 euron vuositulot ylitti vastaajista 34 pelaajaa.

Palkan lisäksi pelaajakyselyssä selvitettiin pelaajien tietoja ja mielipiteitä muun muassa koulutuksesta, palkkojen rahastoinnista ja sarjojen säännöistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle