Matikainen: ”Äärirajoilla ja äärimmäisen tehokkaasti”

LIIGA / Haastattelu
Bluesin vastuuvalmentaja Petri Matikainen luotsaa joukkueensa vuoden tauon jälkeen välieriin. Espoolaiset lähtevät ottelusarjaan selkeänä altavastaajana, kun vastaan asettuu runkosarjaa dominoinut JYP.

Espoolaisten tie välieriin kulki lähes pisimmän mahdollisen kaavan kautta. Ensin Blues tahkosi täydet kolme peliä ”villi kortti” –kierroksella Kärppiä vastaan ja puolivälierissä otteluita Ässiä vastaan kertyi yhtä vaille täysi määrä. Petri Matikainen on kuitenkin luottavainen joukkueensa jaksamiseen.

– Tämä vähän pidempi tauko otteluista tuli hyvään saumaan. Pelattiin yhdeksän peliä 14 päivän aikana kuitenkin. Huolissani olisin ollut, jos ratkaisu olisi mennyt seitsemänteen peliin Ässiä vastaan. Tämä ottelumäärä on se hinta, mikä runkosarjassa yhdeksänneksi sijoittumisesta pitää maksaa.

Vaikka espoolaisjoukkueen välieräpaikan puolesta kovin moni ei ennen pudotuspelien alkua olisi rahojaan laittanut, Matikaisen mielestä jo runkosarjan aikana oli havaittavissa viitteitä tulevasta.

– Runkosarja oli meille vaikea, mutta saatiin joukkue sitoutumaan ja ajattelemaan samalla tavalla. Siinä mielessä välieräpaikkaa ei voi pitää sattumana. Yksittäisten otteluiden kohdalla sattumallakin on merkityksensä, mutta meillä on uskoa riittänyt omaan menestymiseen.


Petri Matikainen odottaa joukkueeltaan äärimmäisiä onnistumisia.

Runkosarjassa välierävastus JYP oli Bluesille pahin mahdollinen kohdattava. JYP voitti kaikki viisi joukkueiden keskinäistä koitosta ja Blues onnistui niissä maalinteossa yhteensä vain kolmesti.

– Joka kerta tuli turpaan ja reilusti, Matikanen myöntää.

– Maalierokin näissä tappioissa oli aika iso, joten emme todellakaan voi lähteä viulua soitellen sotaan. JYP on tiivis nippu, joka on ollut pitkään yhdessä. Ei me oltu ainoita, joilla JYPiä vastaan oli runkosarjassa vaikeuksia.

Matikainen näkee Bluesin mahdollisuudet välieräsarjassa joukkueen omissa onnistumisissa.

– Meidän täytyy pystyä pelaamaan aivan äärirajoilla ja olla äärimmäisen tehokkaita.

Viimeisessä puolivälieräottelussa kolhuja kärsineet Petri Lammassaari ja Roope Talaja saattavat Matikaisen mukaan olla joukkueen vahvuudessa jo torstain välieräavauksessa.

– Molemmat saattavat pelata. Meillä on leveyttä hyökkäyksessä, mikä on hyvä asia, koska meillä on paljon nuoria poikia siellä mukana. Välieräsarjan aikana mukaan tarvitaan tuoreutta ja pelaajia kokoonpanossa varmasti kierrätetään.

» Lähetä palautetta toimitukselle