TPS voitti maalit 8-1, Sport vei jäähyt 49-2

LIIGA / Raportti
Spina takoi Turun illassa jopa viisi (2+3) tehopistettä.
Kuva © Jatkoaika.com
Turussa nähtiin keskiviikkona poikkeuksellisen vaiheikas kiekkopeli. Maaleja tuli lopussa urakalla, ja ottelun jäähyjakauma muodostui lopulta harvinaisen epätasaiseksi.

Ensimmäisen erän avauspuoliskon ainoa varsinainen maalintekopaikka siunaantui Oskari Siikille, mutta Sport-vahti Mika Järvinen onnistui torjunnassa. Vasta tämän jälkeen alkoi tapahtua: Sport sai heti Siikin paikan jälkeen jäähyn, ja TPS hyödynsi erikoistilanteensa välittömästi. Ylivoimaa oli pelattu vain kymmenen sekuntia, kun Dave Spina vei TPS:n 1−0-johtoon.

Vain pari minuuttia myöhemmin TPS sai kiekon jo toistamiseen Järvisen selän taakse. Pelaajat ja vähälukuinen kotiyleisö tuulettivat maalia, mutta osumaa ei suoralta kädeltä hyväksytty. Vasta videotarkastuksen jälkeen kiekon todettiin olleen maalissa, ja TPS:n 2−0-osuma merkattiin Henrik Tallinderin nimiin.

Avauserä oli vahvasti TPS:n, eikä toinen erä tuonut peliin muutosta. Vaasalaiset saivat parhaan paikkansa erän alussa, mutta Palloseuran valmennusjohdon käyttämä aikalisä toisen erän kuudennella minuutilla palautti kontrollin TPS:lle. Tapahtumia erässä riitti: TPS sai pelata hyvin suuren osan toisesta erästä ylivoimalla, kun Sportin pelaajat sortuivat rikkomaan.

Vainiolalta sammuivat valot

Ennen vierasjoukkueen toisen erän ensimmäistä rangaistusta nähtiin Charles Bertrandin puhdas taklaus TPS:n Ville-Vesa Vainiolaan. Turkulaisten sentteri yritti nousta omin voimin, mutta horjui pahasti, minkä myötä mies talutettiin pukukoppiin. Vainiolaa ei kentällä enää nähty.

Seuraavat Sport-jäähyt aiheuttivat kotijoukkueelle liki kahden minuutin ylivoiman viidellä kolmea vastaan. Isäntien ei kuitenkaan onnistunut lisätä johtoaan, kun Järvinen torjui sekä Spinan että Tadas Kumeliauskasin vaaralliset maalintekoyritykset.

Sportia rangaistiin kuitenkin pian alivoiman päätyttyä uudestaan. Joukkueessa avausottelunsa pelannut Teddy Da Costa huitoi korkealla mailalla Siikiä kasvoihin, ja tilanteesta tuomittiin 2+2 minuutin rangaistus. Jäähyä oli ehtinyt kulua kuitenkin vain kuusi sekuntia, kun ottelussa kaksi kertaa ennenaikaisesti pukukoppiin poistunut Petteri Nummelin lämäsi TPS:n 3−0-johtoon.

Turkulaiset näyttivät menevän menojaan, mutta Sport lähti kolmanteen erään terävästi. Kotkapaidat saivat kiekon maaliin nopeasti, mutta kavennus hylättiin, sillä maali oli ehtinyt jo pois sijoiltaan. Sport ei tästä hätkähtänyt, vaan Bertrand iski heti seuraavasta hyökkäyksestä osuman. Tätäkin maalia katsottiin videolta pitkään, mutta lopulta pienestä kulmasta tullut kavennus sai nähdä päivänvalon.

Sport oli kahden maalin takaa-ajoasemassa vielä kuusi minuuttia ennen loppua, ja joukkueen valmennusjohto päätti lähteä pelaamaan upporikasta tai rutiköyhää. Järvinen otettiin varhain pois maaliltaan, mutta tämä ei tuottanut toivottua tulosta. Spina karkasi kohti tyhjää maalia, ja puolustajan rikkeen vuoksi maali hyväksyttiin ilman, että Spinan tarvitsi kiekkoa verkkoon toimittaa.

Vaiheikkaat viimeiset viisi minuuttia

Ottelu vaikutti saaneen lopulliset numeronsa, mutta mitä vielä: TPS latoi taululle minuutissa ja yhdeksässä sekunnissa peräti neljä osumaa, kun ensin Sportin Ari Gröndahl oli saanut käytöskympin ja Tero Koskiranta oli ajettu ulos huitomisesta.

Ensin kiekon laukoi viivasta maaliin Tomi Kallio, ja lukemat taululla olivat ratkaisevasti jo 5−1. Seuraavaksi oli Siikin vuoro tehdä komealla laukauksella lukemiksi 6−1. Järvinen menetti malttinsa Sport-maalilla ja paiskoi mailansa säpäleiksi. Uutta mailaa haettuaan mies hieman tönäisi turhautuneisuuttaan vielä joukkueen puolustajaa Jake Newtonia.

Mailan hajottaminen ei auttanut lainkaan, sillä TPS-kapteeni Kallio laukoi kiekon taas viivasta maaliin. Osuma oli samanlainen kuin Kallion aiempi, ja numerot vaihtuivat jo 7−1:een. Lopuksi Siiki viimeisteli vielä illan toisensa kierrettyään flegmaattisesti puolustaneen Sport-viisikon, ja loppulukemiksi jäivät murskaavat 8−1 TPS:lle.

− Se on ikävää, että meillä on esimerkiksi huomenna yksi pelaaja pelikiellossa, kun sai kympin sellaisesta tilanteesta, josta hyvin harvoin saa kympin. Mutta tänään sai. Tuo loppu oli totta kai anteeksiantamatonta, kun kolahti joka hyökkäys omiin, mutta tietyllä tapaa ymmärrän myös pelaajia, pohti Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen ottelun jälkeisessä pressissä.

TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kiteytti joukkueensa voiton taustat.

− Syyt, mihin meillä ovat ratkenneet pelit, kun olemme Sportin kohdanneet, ovat erikoistilanteissa. Niin kävi tavallaan tänäänkin.

− Yksi pelaaja, joka jää aina huomiotta, on Jani Forsström. Pelasimmepa hyvin tai huonosti, niin Forsström pelaa aina hyvin. Hän sai tehojakin, kun pääsi pelaamaan tänään ylivoimaan maskimiehen paikkaa, kiitti Selin vielä joukkueensa luottopuolustajaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo