TPS tuli takaa ohi

LIIGA / Raportti
Lappeenrannassa tiistaina mitelty sarjan häntäpään joukkueiden taistelu päättyi lopulta SaiPan kannalta karvaaseen tappioon. TPS teki viimeisten minuuttien aikana kaksi maalia ja aiheutti SaiPalle jo seitsemännen perättäisen tappion.

Kun ei kulje, niin ei kulje. Tämä on tullut SaiPalle viime aikoina valitettavan tutuksi, sillä joukkue on ottanut nyt seitsemän tappiota putkeen. Kuten monesti aiemminkin, myös tänään peli oli täysin SaiPan hallussa vielä hetki ennen loppua. TPS näytti suuruutensa ja nousujohteinen joukkue käytti häikäilemättä keltapaitaisten virheet hyödykseen.

– Kolmea pistettä tultiin hakemaan ja ne saatiin, siihen pitää olla tyytyväinen. Ei ollut nättiä peliä, mutta ei nämä vieraspelit sellaista tarvitse ollakaan. Hiukan sekoiltiin oman pään pelissä ja päästettiin SaiPa pyörittelemään siellä. Maalipaikkoja oli molemmilla aika rajusti yhteen peliin, tiivisti TPS-päävalmentaja Riku-Petteri Lehtonen ottelun jälkeen.


Plihal napauttaa voittomaalin minuutti ennen loppua.

Ratkaisijaksi nousi viime aikoina kovassa vireessä ollut Tomas Plihal. Jo viime vuonna useasti SaiPan kiusana keskinäisissä peleissä häärinyt Plihal ohjasi ensin ylivoimalla Markus Nordlundin laukauksen maalin edestä sisään ja neljä minuuttia myöhemmin Tyler Redenbach unohti tsekin maalin kulmalle yksin kohtalokkain seurauksin.

Huolimatta onnistuneesta ylivoimamaalista valmentaja Lehtonen ei ollut alkuunkaan tyytyväinen joukkueensa hyökkäyspään erikoistilannepelaamiseen. Turkulaiset hukkasivat ennen onnistumistaan kuusi ylivoimaa, SaiPa ei onnistunut illan aikana lukuisista mahdollisuuksista huolimatta kertaakaan.

– Ylivoimapeli oli tänään aika mitätöntä molemmilla joukkueilla. Ainakin meillä on siinä paljon parannettavaa. Siinä on työnsarkaa, mutta olen tyytyväinen kolmeen pisteeseen.

Andreas Bernard nousi esiin

Ottelu oli suuri päivä yhdelle sputnik-pelaajalle, kun maalivahti Andreas Bernard sai mahdollisuutensa maalinsuulla ykkösvahti Jere Myllyniemen sairastuttua kuumeeseen. Nuorten liigassa torjuntavastuuta kantannut Italialaisvahti torjui hienosti uran ensimmäisessä aikuisten liigaottelussaan ja piti joukkuettaan ajoittain rauhallisin elkein pystyssä.

Lopulta kenttäpelaajien apu jäi saamatta ja Bernardin torjunnat eivät vieneet SaiPaa voittoon.

– "Andy" Bernard oli erittäin hyvä, sai tiedon pelaamisestaan kaksi tuntia ennen peliä ja oli erittäin hyvä maalilla, SaiPan valmentaja Ari-Pekka Selin suitsutti.

Muutoin Selinillä ei ole syytä riemuun. Joukkueen tilanne on tukala, sillä jumbosija häämöttää jo kahden pisteen päässä ja TPS:llä on loistava sauma nousta SaiPan edelle jo torstaina Turussa, kun joukkueet iskevät uudelleen yhteen.

– Ei mitään uutta, kaksi maalia tehtiin ja kolme omiin. Kaiken kaikkiaan jäi mieleen heikko esitys kuin raikas taistelupeli, vaikka siellä olikin paljon tarkkaa puolustamista. Tuo on taas ihan käsittämätöntä, että pystyttiin tuo loppu taas sähläämään tuossa jälleen kerran. Paljon on miettimistä. Pelaajat tietää itse, ketä siellä kentällä taas oli.

SaiPa pelasi ajoittain raikasta hyökkäyspeliä, mutta joukkueen peli ei tällä hetkellä pysy kasassa täyttä ottelua. Joukkue nousi päätöserässä tasoihin ja ohi uusien miesten Markus Poukkulan ja Jyri Junnilan komeiden laukausten jälkeen, mutta tappion karvas kalkki on tullut SaiPalle kovin tutuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle