Pelicansin tehokas 12 sekuntia oli liikaa HPK:lle

LIIGA / Raportti
Perjantai ei ollut Jere Myllyniemen päivä.
Pelicans isännöi Lahden perjantai-illassa vieraita Hämeenlinnasta. Kotijoukkue onnistui pitämään, HPK:n hyvästä esityksestä huolimatta, ensimmäisessä erässä hankkimansa johdon loppusummeriin saakka ja nappasi tärkeät kolme pistettä.

HPK:n kelpo alun jälkeen Pelicans kaatoi hämeenlinnalaisten niskaan isolla kuupalla kylmää vettä. Ensiksi Juhani Tyrväinen riisti mainiosti kiekon hyökkäysalueella ja hurjassa maalivireessä oleva Antti Erkinjuntti ohjasi puolustaja Stefan Lassenin viivalaukauksen maaliin.

12 sekuntia myöhemmin kiekko kaivettiin uudelleen Jere Myllyniemen selän takaa. Ryan Potulny iski avausmaalinsa Liigassa kultakypärä Sebastian Revon hyvästä syötöstä. Toisen maalin jälkeen Myllyniemellä oli vain yksi torjunta eikä tilastoihin kertynyt erän loppuun mennessä kuin kaksi lisää.

HPK-valmentaja Pasi Arvosen aikalisän jälkeen Pelicans karkasi hetkeksi jo kolmen maalin johtoon, kun lahtelaisten nuoriso-osasto junaili Kimi Koiviston johdolla paikan Joonas Hurrille, joka kuittasi myös kauden ensimmäisen maalinsa. HPK pääsi ylivoimalla peliin takaisin mukaan erän lopussa, kun Martti Järventien 89 ottelun kuiva kausi näytti päättyvän, mutta Heikki Liedes oli kuitenkin mailoineen kiekon reitillä ohjaten vierailijoiden ensimmäisen maalin.

Maalittomassa, mutta vauhdikkaassa toisessa erässä jaettiin mojovia taklauksia puolin ja toisin. Erän parhaan tekopaikan pelasi Peter LeBlanc puolustaja Joni Tuulolalle, joka kuitenkin joutui sadatellen poistumaan ilman kauden avausmaaliaan. Fyysisestä kamppailusta huolimatta tuomariston ei tarvinnut puuttua ottelun kulkuun yhteensä kuin kymmenen minuutin edestä.

HPK kiri käyntiin Pelicansin omalla maalilla

Ottelun lopullisesti ratkaissut tilanne nähtiin kotijoukkueen komennossa alkaneessa kolmannessa erässä. Päätykamppailussa Juhani Tyrväiselle oli puolustaja Järventien lippuluukulla paikkoja jäljellä vain makuuvaunuun.

Tilannetta seuranneesta jäähystä ehti kulua vain yhdeksän sekuntia, kun kauden viidennen maalinsa tehnyt Juha Leimu naulasi ratkaisevan osuman. Ennen Pelicansin neljättä maalia HPK pääsi yrittämään kavennusta ylivoimalla. Tolppaan osunutta Sakari Mannisen lähettämää kiekkoa lähemmäksi eivät vierailijat päässeet.

Hämeenlinnalaiset saivat loppukiriinsä lentävän lähdön, kun konkari Jan Latvala sohlasi Sami Rajaniemen yläilmoihin torjuman kiekon kädellään omaan maaliin. Ottelun loppuhetket sujuivat Pelicansin käsikirjoituksen mukaan. Pitkät siivut ilman katkoja olivat omiaan tyrehdyttämään HPK:n kiriä. Väsynyt HPK yritti lopussa kavennusta ilman maalivahtia kuitenkaan siinä onnistumatta.

Ottelu saatiin käyntiin noin 15 minuuttia myöhässä jäädytyskoneen ongelmien takia. HPK sai mieluisan tervehdyksen sairastuvalta Riku Hahlin palattua kokoonpanoon. 14:48 peliaikaa kellottaneesta kokeneesta sentteristä ei kuitenkaan saatu parasta irti. Pelicans sen sijaan joutui tulemaan toimeen ilman jälleen pelikiellossa olevaa Ben Bloodia, joka muotoili edellisessä kamppailussa Bluesin Siim Liivikin naamaa uuteen uskoon.

Molemmat joukkueet mittelevät sarjapisteistä jo heti huomenna lauantaina. HPK matkustaa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi ja Pelicans mittauttaa Porissa Ässien kunnon.