Lukolle selvä kotivoitto

LIIGA / Raportti
Torstai-illan taistelu sarjapisteistä oli lopulta kotijoukkueen selvää näytöstä. Kauden ensimmäisen nollapelinsä eteen Lukon ei tarvinnut esittää edes parasta osaamistaan.

Loppulukemat 4-0 kertovat varsin selkeästi mitä kaukalossa lopulta tapahtui. Kotijoukkue Lukko oli muutaman päivän huilitauollaan saanut entisestään tiivistettyä rivejään onnistuen puolustuspelaamisessaan loistavasti. Vierasjoukkue Kärpät oli pelinsä kanssa vaikeuksissa avauserän ensimmäistä puolikasta lukuunottamatta jääden tylysti ilman maalimerkintää.

– Ensimmäinen erä oli alkuun vielä ihan hyvää pelaamista. Sitten tuli pari helppoa puolustusvirhettä, joista Lukko rankaisi välittömästi. Sen jälkeen oltiin vahvan kotijoukkueen puristuksissa, eikä tuollaisella esityksellä voi pisteitä odottaa, tiivisti illan tapahtumia vieraiden päävalmentaja Mikko Haapakoski.

– Alkuun loistavaa alivoimapelaamista, joista ammennettiin voimaa lisää. Peli-ilme oli kokonaisuutena hyvää, eikä heikkoa lenkkiä joukkueesta löytynyt. Hieno taisteluvoitto meille, näki tapahtumat kotijoukkueen päävalmentaja Rauli Urama.


Antti Raanta pelasi kettupaidoille kauden ensimmäisen nollapelin.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Vierasjoukkue oli päättänyt aloittaa ottelun kovalla luistelulla. Se onnistuikin hyvin kotijoukkueen ollessa pakotettu rikkomaan sääntöjen vastaisesti. Kärppien ylivoima oli kuitenkin tehotonta. Kokenut kaarti kyllä siirteli kiekkoa, mutta hyvät tekopaikat loistivat poissaolollaan.

Erän puolivälin jälkeen ote siirtyi vähitellen kotijoukkueelle. Ottelun avaus- ja samalla voittomaalin teki nuori Eero Elo hyvän pyörityksen jälkeen. Välittömästi maalin jälkeen kotijoukkueelle tarjottiin mahdollisuutta lisäosumiin ylivoiman aikana. Paikkoja joukkue onnistui luomaan, mutta verkkoon asti ei kiekkoa saatu. Painostus kärppäalueella kuitenkin jatkui jäähyn päätyttyä, ja Harri Tikkanen onnistui lisäämään kotijoukkueen johdon kahteen maaliin.

Toinen erä oli kotijoukkueen tiivistä viisikkopelaamista täydet 20 minuuttia. Vierailla ei montaa maalintekopaikkaa ollut ja nekin kaikki Lukko-vahti Antti Raanta hoiti ammattimiehen varmuudella.

– Fakta on se, että meidän kärki ei vedä. Esimerkiksi Kamil Krepsiltä aivan luokaton esitys, pudisteli päätään Haapakoski.

– Väkevä toinen erä meiltä. Tehtiin kaksi työmaalia ja pidettiin vastustaja pois maalintekosektorilta, hymyili vastaavasti Urama.

Kotijoukkueen neljännen maalin jälkeen Kärpät vaihtoi maalivahtia. Petri Koivistoa ei kuitenkaan voi syyttää yksin päästetyistä maaleista. Sen verran vapaasti sai kettupaitalauma huseerata hänen maalinsa edessä. Vahtivuoron saanut Tomi Karhunen onnistui pitämään maalinsa koskemattomana reilun erän verran.

Ajan kulutusta

Kolmanteen erään lähdettiin samoista lukemista mitkä olivat valotaululla ottelun päätyttyä.

Vierasjoukkue oli hieman sekoitellut ketjujaan, mutta jokainen hyökkääjä sai edelleen peliaikaa. Keino ei kuitenkin tuottanut toivottua muutosta maalintekovoimaan.

– Jotain herättelyä piti yrittää, mutta ei siitä mitään tule jos pelaamisesta puuttuu sydän. Kaikille piti kuitenkin antaa peliaikaa, koska lauantaina on taas peli edessä, selitti Haapakoski muutoksiaan.

– Nuoret kaverit, Joonas Donskoi, Julius Junttila ja Miikka Salomäki sekä kokeneista pelaajista Joonas Kemppainen saavat puhtaat paperit yrityksestään, jakoi Haapakoski tunnustusta osalle omistaan.

– Meidän nuoret Juuso Rajala, Eero Elo ja Jesse Virtanen ottivat hienosti paikkansa joukkueesta, myhäili puolestaan tyytyväinen Urama.

Kotijoukkueen puolustus kesti Kärppien pyristelyt täydet 60 minuuttia, eikä maalivahti Raannan tarvinnut esittää mitään paraatitorjuntoja kauden ensimmäisen nollapelinsä eteen.

– Ei tässä mitään ykkösveskareita olla, vaan mennään peli kerrallaan ja katsotaan mihin se riittää, oli Raannan diplomaattinen vastaus mahdollisesta ykkömaalivahdin statuksesta.

Kotijoukkue pakkaa kalustonsa linja-autoon huomenna perjantaina matkaten kauas Kuopioon, jossa vastaan asettuu lauantaina KalPa. Vierasjoukkue majoittuu Raumalla hotelliin, siirtyy huomenna Turkuun, jossa vastaan tulee lauantaina TPS.

» Lähetä palautetta toimitukselle