Tehoton Lukko ei onnistunut estämään Ässien voittoa

LIIGA / Raportti
Pat Mullane oli Ässien tehomies Lukko-voitossa.
Kuva © Mikko Ruohola - mikko@ruohola.org
Satakunnan derbyn kolmas taistelu oteltiin lumipeitteen saaneen Rauman jäähallissa. Jo neljännen ottelunsa kuluneella viikolla pelannut Ässät jatkoi voittojen tiellä kukistaen Lukon voittomaalikilpailussa.

Lukon ja Ässien välinen kohtaaminen oli pitkään menossa suoraan porilaisryhmälle, mutta Lukko sai päätöserässä paremmin juonesta kiinni.

Se ei kuitenkin riittänyt voittoon asti, vaan sisukas Ässät haki Raumalta kaksi pistettä. 

Ottelun varsinainen ratkaisu nähtiin vasta voittomaalikilpailussa, jossa porilaiset onnistuvat kahdesti Lukon jäädessä ilman osumaa.

− Kaikki pelaamiseen liittyvä tekeminen oli tänään todella positiivista. Mielestäni saatiin ja nimenomaan ansaittiin voitto, ja se tuli kovan työn kautta, vierasjoukkueen kokenut päävalmentaja Pekka Rautakallio puki sanoiksi illan koitosta.

− Tiedettiin kyllä, että Ässät pelaa suoraviivaisesti. Nähtiin varsin vauhdikas peli, jossa molemmat esittivät periksiantamatonta kiekkoa, kotijoukkueen valmennuksesta Juha Vuori mietti taistelun tauottua.

Kotijoukkueen olisi pitänyt mennä jo avauserässä karkumatkalle, kun joukkue pääsi pelaamaan paljon ylivoimaa. Mutta kuten jo aiemminkin on nähty, Lukko kyllä pyörittää mutta on armottoman tehoton. Vedot paukkuvat seinille tai päin maskimiehiä.

Kahdeksan minuuttia erikoistilannetta, josta yksi minuutti kahden miehen ylivoimaa. Laukauksia vähän ja nekin laaduttomia. Siinä kotijoukkueen saldo avauserään.

Toisessa erässä päästiin jo maalien makuun oikein kolmen maalin voimin.

Vierasjoukkue yllätti Lukko-vahti Ryan Zapolskin varsin kaukaa tulleilla laukauksilla kaksi kertaa. Kotijoukkueen osuma lähti myös siniviivalta liikkeelle.

Erä oli pelillisesti hyvinkin tasainen, ja kumpikin hukkasi useamman loistavan tekopaikan.

Päätöserään Lukko sai kaipaamansa alun, kun peli oli tasan heti ensimmäisessä vaihdossa. Kun vielä seitsemän minuuttia myöhemmin Lukko siirtyi ensimmäistä kertaa johtoasemaan Antti Jaatisen kauden avausosumalla, moni jäähallissa uskoi Lukon luistelevan Ässiltä karkuun.

Ässien taistelu ei lopu

Tosin kuitenkin kävi, eikä porilaisryhmä antanut periksi. Mikael Saha teki uransa toisen maalin, jonka turvin peli oli taas tasan. Knoppitietona voidaan todeta, että nuorukaisen ensimmäinenkin osuma syntyi Raumalla.

Erän loppuosuus mentiin varmistellen, ettei omiin tule enää takaiskua. Samoin jatkoaika oli varovaista tekemistä, vaikka tilaa kaukalossa oli yllin kyllin.

− Eilinen voitto Kärpistä oli iso asia tässäkin pelissä. Nuori joukkue saa hurjasti lisää uskoa omaan tekemiseensä, kun tilille tulee voittoja, Rautakallio mietiskeli.

Neljäs peli kuluneen viikon aikana ei suuremmin näkynyt Ässien tekemisessä.

− Meillä on hyväkuntoinen joukkue, ja sen asiaan eteen tehdä töitä päivittäin.

Lukon olisi luullut luistelevan Ässien yli, kun peli oli raumalaisille vasta viikon toinen. Näin ei kuitenkaan käynyt.

− Yritettiin kyllä luistella vierailta karkuun, mutta Ässät pelasi erittäin hyvän ja luisteluvoimaisen ottelun, Vuori jakoi tunnustusta vierasjoukkueelle.

Lukon osalta sarja jatkuu Turussa heti nukutun yön jälkeen. Ässät pelaa seuraavaksi Bluesia vastaan kotikaukalossaan tulevana tiistaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo