Kerho sekavista selväjärkisin

LIIGA / Raportti
Hämeenlinnan Pallokerho nujersi Lahden Pelicansin tyypillisessä tauon jälkeisessä sekavassa kamppailussa. Lopussa kirivaiheeseen yltänyt vierasjoukkue taipui lopulta saappaat jalassa.

Virheiden ja kummallisten kiekollisten ratkaisujen sävyttämä taistelu oli varsin kaksijakoinen. HPK karkasi kahdessa erässä jo kolmen maalin johtoon, mutta väkevästi päätöserään luistellut Pelicans liiteli kahden maalin siivittämänä ritaripaitojen iholle. Kotijoukkueen voiton varmisti lopulta upeita koppeja napannut Teemu Lassila.

Vaikeasta tilanteesta otteluun lähtenyt lahtelaisjoukkue taisteli urheasti, eikä valmentaja Pasi Räsänen lähtenytkään suomimislinjalle tappiosta huolimatta.

– Ei joukkuetta voi syyttää yrityksen tai taistelun puutteesta. Vieraspeleissä yksittäisten tilanteiden merkitys on vain todella kova. HPK rankaisi meitä virheistä ja vastaavasti me teimme hirvittävän määrän töitä yhden maalin eteen, Räsänen mietiskeli.

HPK:n valmentaja Petteri Hirvonen ihmetteli joukkueensa ottelun aloitusta.

– Startti oli epävarma, vaikka saimme tauon aikana kerättyä ryhmää kasaan henkisesti ja fyysisesti. Pelicans tosin teki ottelusta tänään hankalan ja meidän kiekollisessa pelissä oli pientä viivettä.

Joona Karevaara iski ottelun avausmaalin ohi Ari Sulanderin.

Karmeaa peliä

Avauserä oli tuskaista katseltavaa. Punainen lanka oli molemmilla joukkueilla täysin hukassa ja kaukalossa säntäiltiin päädystä päätyyn. Avauspeli oli puolin ja toisin luokatonta ja varsinkin kotijoukkueelta nähtiin ihmeellisiä jättö- ja neppisyöttöjä vaarallisissa paikoissa.

Kerho meni kuitenkin johtoon jo kahden minuutin pelin jälkeen. Marko Tuulola haistoi tarkasti Pelicansin vaihtovirheen ja lähetti Joona Karevaaran maalintekoon. Karevaara ampui suorasta luistelusta tulisen lämärin, joka painui ohi Pelicans-maalia vartioineen Ari Sulanderin.

Molemmat joukkueet pääsivät erän aikana myös ylivoimalle, mutta lähimmäksi maalia pääsi vierailijoiden Tommi Paakkolanvaara, joka kilautti alivoimalla ylärimaa HPK:n Santeri Alatalon karmivan harhasyötön seurauksena.

Kerho iski kahdesti

HPK kokosi erätauolla rivinsä ja tuli selvästi päättäväisemmin toiseen erään. Syötöt napsahtelivat jo varmemmin joukkuetoverin lapaan ja hyökkäyssuunta oli ensimmäisen erän kaartelun sijaan selkeästi kohti Pelicansin aluetta.

Toistamiseen Kerho iski erän avausminuuteilla. Arsi Piispanen nousi vahvasti maalin takaa ja härkämäinen Janne Kolehmainen hyödynsi Antti Tyrväisen merkkausvirheen kauhomalla paluukiekon verkkoon.

Neljän minuutin päästä kotijoukkue siirtyi kolmen maalin johtoon jälleen Pelicansin avustuksella. Miikka Männikkö voitti hyökkäyspään aloituksen 100-0 ja Jukka Laamanen paukautti pelivälineen voimattoman Sulanderin ulottumattomiin.

Räsänen ei ollut tyytyväinen Kerhon maaleja edeltäviin suorituksiin.

– Tyrväisen ylipelaamisen myötä 2-0 ja puhdas aloitustappio sen jälkeen omassa päässä. Ei tässä sarjassa voi hävitä yhtään aloitusta noin puhtaasti. Tämä on niin kova sarja, että vastustaja rankaisee varmasti tuollaisista virheistä, Räsänen pyöritteli päätään.

Pelicans pääsi erän lopulla painostamaan kahden HPK-jäähyn aikana, mutta Lassila torjui lahtelaislähentelyt varsin helposti.

Lassilan haamutorjunta toiseksi viimeisellä sekunnilla lopetti Pelicansin pyristelyt.

Vahva kiri tyssäsi Lassilaan

Pelicans luisteli päätöserään kaikki tai ei mitään - asenteella. Kotijoukkueen takaraivoon oli kenties hiipinyt ajatus helposta voitosta, mutta toisin kävi. Erän puolivälissä Jyri Marttinen kavensi ylivoimalla. Puolustaja sai lakaista kiekon rauhassa ohi Lassilan Tuulolan menetettyä kulmaväännössä mailansa ja HPK:n pelatessa käytännössä kahden miehen alivoimalla.

Lahtelaisryhmä sai maalista valtavasti virtaa ja se painoi peliä jatkuvasti Kerhon päätyyn. Samalla Kerhon pelirohkeus katosi tyystin ja ritaripaidat roiskivat hädissään kiekkoa pois omalta alueelta.

Pelicans nousi maalin päähän kuudella kenttäpelaajalla. Marttinen heitti kiekon viivalta maalille ja Tyrväinen sohi mailallaan väliin, eikä Lassilalla ollut mahdollisuuksia. Tämän jälkeen Lassila tilkitsi maalinsa ja hyvistä paikoista huolimatta Pelicans ei onnistunut tasoittamaan. Lassilan tähtihetki osui viimeisille sekunneille miehen venyttäessä hanskansa komeasti estäen jo varmalta näyttäneen maalin. Päätöserässä Lassila torjui peräti 14 laukausta siinä missä Sulanderia työllistettiin neljä kertaa.

– Meinasi lopussa kostautua, mutta tehtiin kolme arvokasta maalia ja Teemulta hieno loppu. Hän piti meidät tänään maalin karkumatkalla, Hirvonen kiitteli.

HPK pelaa seuraavan ottelunsa vasta lauantaina Raumalla Lukkoa vastaan. Pelicans kohtaa perjantaina kotihallissaan HIFK:n.