HIFK:lle komea revanssi - Jatkopelit kutsuvat

LIIGA, CHL / Raportti
Corey Elkins oli kentän paras pelaaja tänään.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK taisteli itsensä jatkoon CHL:ssä voittamalla Ruotsin ykkösseura Skellefteån kotonaan. Kotijoukkueen voitto syntyi aktiivisen pelin kautta, eivätkä stadilaiset päästäneet ruotsalaisia pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Ottelu meni vielä jännäksi aivan viimeisillä minuuteilla.

HIFK:lle asetelma illan otteluun oli selvä. Illan joukkueet hallitsivat omaa CHL-lohkoaan suvereenisti, mutta Skellefteån voitettua ensimmäinen ottelu helsinkiläisiä vastaan, tarvitsi HIFK illan pelistä kaksi pistettä päästäkseen Skellefteån kanssa jatkopeleihin.

Skellefteålla ei puolestaan isoja panoksia lohkovoiton jo ratkettua, mutta täydellä pistepotilla se olisi varmistellut itselleen kotietua pudotuspeleissä. Ruotsalaiset päättivät jättää kotiin osan vahvistuksistaan ja antaa nuoremmille vastuuta. Lisäksi kakkosmaalivahti Erik Hanses sai torjuntavastuun.

Avauserä alkoi HIFK:n kannalta murheellisesti Arttu Luttisen otettua koukkaamisjäähyn heti erän alkuun. Taitavaa ylivoimaa pelaava Skellefteå ei käyttänyt jäähyä hyödyntämättä. Kuvion päätteeksi Anton Öhman ampui vierailijat johtoon vain muutaman peliminuutin jälkeen.

HIFK:n kannalta tärkeää oli, ettei se mennyt maalin jälkeen kipsiin, vaan kotijoukkue ryhtyi pelaamaan Liigasta tuttua aktiivista hyökkäyspeliä. Tämä tuotti heti tulosta ja Corey Elkins kuittasi pelin tasoihin takatolpalta Joonas Raskin loistavasta syötöstä vajaa minuutti Skellefteån maalin jälkeen.

Tasoitus vapautti kotijoukueen peliä. HIFK pelasi avauserän vahvaa kiekkollista peliä, eikä päästänyt vierailijaa pelaamaan samanlaista kiekonhallintaa, mitä nähtiin joukkeiden edellisessä kohtaamisessa.

Palkinto tästä tuli vielä erän lopussa, kun vahvasti pelannut HIFK:n ykköskenttä teki jo toisen maalinsa. Corey Elkins piti puolustusta pilkkanaan ja iski jo illan toisen maalinsa komean yksilösuorituksen jälkeen.

HIFK ottaa kuskin paikan

Kaikinpuolin onnistuneen avauserän jälkeen HIFK tuli toiseen erään edelleen hyvällä sykkeellä, mutta molemmat joukkueet tarkensivat peliään ja maalipaikat vähenivät.

Erän edetessä Skellefteån pelaamisessa alkoi näkymään useiden tärkeiden pelaajien poissaolo. Joukkueen pelaamisesta puuttui tuttu vaarallisuus, eikä HIFK:n puolustusta koeteltu toisessa erässä juuri ollenkaan.

Lopulta vierailijan vaisu pelaaminen kostautui toisen erän lopussa, kun Jasse Ikonen pelattiin laidasta läpi. Kevyt laukaus etukulmasta yllätti Erik Hansesin ja HIFK pääsi ansaitusti kahden maalin etumatkalle. Skellefteån pelaaminen ei ollut toisessa erässä lähelläkään sitä tasoa, mitä Ruotsin ykkösseuralta on totuttu näkemään.

Skellefteå nousi vielä

Kolmannessa erässä HIFK jatkoi Skellefteån riisumista aseista. Kotijoukkue pelasi suoraviivaisesti kiekkoa hyökkäyspäähän, minkä ansiosta HIFK:n jokainen ketju pystyi luomaan vaarallisia hyökkäyksiä, eikä Skellefteå päässyt pelaamaan hyökkäyspeliä.

Sitten nähtiin illan hienoin maali kolmannen erän puolivälissä. Mika Partanen pelasi keskialueella itsensä irti, nousi jalalla ohi toisesta puolustajasta ja veivasi kiekon rystyltä yläpesään.

Ottelun viimeisellä kympillä HIFK:n hyökkäysinto laski ja kotijoukkue pyrki puolustamaan johtoaan. Skellefteå löi päätään seinään, kunnes pari minuuttia ennen loppua Andrew Calof ohjasi tyylikkäästi maalin edestä Skellefteån mukaan peliin. Tämä herätti vierailijat viimeiseen rynnistykseen. Viimeisellä minuutilla ruotsalaiset saivat kylmän hien HIFK-fanien ohimoille tuomalla joukkueen maalin päähän tahtomaalilla.

Skellefteå pääsi hakemaan tasoitusta viimeisellä minuutilla ylivoimalla, mutta Corey Elkins otti sankarinviitan ja iski kiekon tyhjään maalin viimeistellen näin hattutempun ja jatkopaikan HIFK:lle 5-3 voitolla.

Viisi maalia Skellefteån verkkoon on kova suoritus, ja HIFK voi olla ylpeä suorituksestaan. KalPaa vastaan viime lauantaina joukkueen ruuti oli märkää, joten tämä peli antaa varmasti joukkueelle voimaa ja itseluottamusta jatkoon.