Bluesin kolmosketju jatkoi pirteästi

LIIGA / Raportti
Espoo Blues katkaisi Tapparan voittoputken 3-1-voitolla. Harmaan kiekkoillan voiton ratkaisivat Bluesin kolmos- ja nelosketjut.

Lauantaina Kärpät kaatanut Bluesin kolmosketju Jari Sailio–Jani Lajunen–Arttu Luttinen esiintyi jälleen vahvasti. Kolmikko pimensi Tapparan ykkösnyrkin, ja värkkäsi Bluesin ensimmäisen maalin heti pelin alussa saadun ylivoiman aikana, kun Arttu Luttinen taisteli kiekon maalinedustalta sisään.

– Vaikka meidän ketjun tehtävä onkin enemmän puolustuksellinen, niin tietysti on kiva tehdä pisteitä ja päästä pelaamaan ylivoimaa.

Stefan Öhmanin rinnalla ykkösketjussa aloittaneen Luttisen alkukausi ei ollut aivan odotuksien mukainen, mutta nyt homma on lähtenyt kulkemaan paremmin.

– Vähän takkuinen lähtö, mutta pitää elää hetkessä ja seuraavassa hetkessä. Tällä hetkellä on kiva pelata Sailion ja Lajusen kanssa. Meillä on hyvä harmonia kaikissa kentissä, jo Bluesin neljänneksi parhaaksi pistemieheksi noussut Luttinen tuumi.

Maaottelutauon jälkeen lentoon päässeelle Tapparalle ottelu oli melkoinen mahalasku. Kovaa jälkeä tehneen ykkösketjun peli-ilo oli kateissa, ja oikeastaan sen ainoa kunnollinen maalintekopaikka oli toisessa erässä, kun Shayne Toporowski pääsi Ville Lajusen kiekonmenetyksen seurauksena läpiajoon. Iiro Tarkki koppasi kuitenkin kiekon.

Tapparan kultakypärä Niclas Lucenius oli luonnollisesti pettynyt illan saldoon.
– Alku oli vaikea ja saatiin paljon jäähyjä. Oli meilläkin sitten myöhemmin muutama ylivoima, mutta tänään ei kyllä kulkenut alkuunkaan.


Blues pysäytti Tapparan hyökkäykset.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Bluesin tehokas avauskymppi

Ensimmäinen erä oli Bluesin näytöstä Tapparan kuluttaessa jäähyboksia. Luttinen vei espoolaiset johtoon, ja Ville Varakas viimeisteli Valtteri Virkkusen levityksestä voittomaaliksi jääneen 2–0-osuman. Tamperelaiset saivat ensimmäisen laukauksensa kohti Iiro Tarkin maalia vasta ottelun kymmenennellä peliminuutilla.

Tappara sai toiseen erään selvästi paremman lähdön ja onnistui kaventamaan. Steve Guollan maalille heittämä kiekko kimpoili ilmeisesti Stephane Veilleux'n kautta maaliin. Bluesin Virkkunen ja Toni Kähkönen ottivat erän puolivälissä perätysten hölmöt jäähyt, mutta Tapparan ylivoimayritykset jäivät vaisuiksi. Vastaavasti Bluesin Petri Lammassaari pujotteli hienosti Tappara-maalille, mutta joukkueen puolustus kerkesi viime hetkellä estämään maalintekoaikeet.

Blues tarrasi vahvasti kiinni voittoon ajassa 45:22, kun Stephane Veilleux ohjasi Jere Karalahden tulisen kudin maaliin. Maali oli kymmenennen ottelunsa Blues-paidassa pelanneelle kanukille kauden ensimmäinen.

Tapparan toiveet kiristä tyssäsivät viimeistään Niclas Luceniuksen hölmöön jäähyyn kuusi ja puoli minuuttia ennen loppua. Sami Hirvonen otti vielä aikalisän ajassa 57:44 ja Harri Säterin pois maaliltaan, ja Tappara sai kohtuullisen pyörityksen aikaan. Maalinteossa ei kuitenkaan onnistuttu.

"Yritettiin pelata old time hockeya"

Hirvonen ilmaisi tyytymättömyytensä joukkueen peliin selväsanaisesti.

– Me pelattiin vähän semmosta old time hockeya. Ihan toiveajattelua, että noin hyvin puolustavaa joukkuetta vastaan pystyttäisiin syöttämään kiekko takatolpalle ja siitä laittamaan tyhjiin. Tämä on yksinkertainen peli, kiekkoa on toimitettava maalille ja sinne on mentävä! On tiettyjä pelaajia jotka sinne meni, ja tiettyjä pelaajia jotka eivät, Hirvonen kommentoi.

Espoolaisten päävalmentaja Petri Matikainen oli tyytyväinen voittoon, ja tunnusti pelin olevan vielä vaiheessa – muistuttaen kuitenkin voittojen ja pisteiden olevan tärkeintä.

– Tuloksellisesti hyvä peli. Eletään marraskuuta ja räntää tulee taivaalta, eikä näistä peleistä saa kummoisia spektaakkeleita tekemälläkään. Kaksi ensimmäistä erää oli meilläkin vähän hakemista, kolmas erä oli selvästi meidän paras. Näinä harmaina iltoina voittaminen on tärkeää. Pelissä on paljon parannettavaa, ja yritetään raapia sitä kokoon.

Bluesin pelit jatkuvat torstaina kauden toisella vierailulla Raumalle. Tapparalla on edessään kahden pelin viikonloppu, ja se kohtaa perjantaina kotonaan Ässät.

» Lähetä palautetta toimitukselle